Vitesli Motorsiklet Kullanma Konusunda Yardımcı olurmusunuz ?

Evet arkadaşlar düz vites araba kullanabiliyorum fakat vitesli motor kullanmadım. Araba ile aynı mı vites ve debriyaj sistemi ?
kendime bu sene Honda CBF 150 almayı düşünüyorum kurye motorlarından fakat tereddütteyim. Dururken kaldırma ve ya düz yolda yol alırken vites artırma ve ya düşürme ne şekilde oluyor arabada. 3.cü vitesdeyken 2ye düşürcegim zaman fren le biraz hızımı kesip aynı zamndada debriyaja basıp 2 ye düşüyüorum vitesi ve ya durcaksamda direk 3cü vitesten boşa alıp tamamen frenle durduruyorum fakat motorsiklette bu iş nsl oluyor? yardımcı olursanız çok sewinirim ?

Debriyaj kullanım bakımından arabayla aynı. Fakat vitesler sıralı yani araba gibi değil
5
4
3
2
N
1

Vites sırası yukarıdan aşağı böyle...

vites düşürmek için arkayamı basıyoruz öne mi bende lifan var yeni öğreniyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:33 ----------

bende lifan var yeni öğreniyorum.vites düşürmek için öne mi basıyoruz arkayamı

düşürürken aşağıya yükseltirken yukarıya basın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:31 ----------

bak bir video adamın ayağına iyi dikkat et düşürüken aşağıya yülseltirken yukarıya tabi bak bakalım senin motor kaç beygirmiş:):):)

1-den 2 ye ı atarken dikkat edersen arada hafif bir kademe daha vardır.Orası N(boş).Hafif bir hareketle boşa alırsın ya da sert bir hareketle 2 ye atabilirsin.Boşa atarken biraz zorlanırsın başta; sorun değil bol debriyaj kullanacaksın.Ha bir de ayaklık açıkken vitese atınca bazı motorlar stop eder.Ayaklığı kapalı tutacaksın.

vitesli motorsiklet kullanması kolaymış ben alırken bilmiyorum vitesi diye oto vitesli alayım diye düşündüm sonra bunu aldım iyiki bunu aldım vites kolaymış

Hayır yarı otomatik değil manuel

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:07 ----------

Yarı oto viteslerde debriyajsız mı geçiriyosun vitese

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:26 ----------

vites değirtirmeyi milmiyorsanız buradan öğrenebilirsiniz
http://www.uzmantv.com/motosiklette-vites-nasil-degistirilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar