Lucas çok güzel bir konuya değinmiş.Bence de vitesliyle başlamak daha mantıklı ama elde olan imkanlar neticesinde sctoorla da başlayanlarımız olabilir buna söyleyecek bir sözüm yok.Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim bisiklete binen herkes sctooru çok rahatlıkla kullanabilir(örneklerini çok gördüm).
şöyle anlatıyım o zaman...
hiç motor deneyimi olmayan birine neden ilk motor tavsiyesi olarak scooter önerilmesin ki ???
motor kullanmak demek sadece dengede durup gitmek ve vites değiştirmek değil ki... aynı zamanda trafiğe adepte olup trafikte doğru hamleleri uygulamak demektir ve buda tecrübe gerektirir... senin benden daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum bunları sende biliyosun... scooter yada vitesli motor sonuçta trafik tecrübesi hiç olmayan birinin önce scooterla başlamasında bir sakınca yok bence... tabi burda kişinin adaptasyonu ve yetenek faktörü var...
ayrıca scooter kullanmak nasıl oluyoda vitesli motor kullanmaktan daha zor oluyor ??? bildiğin gibi farklı ihtiyaçlara cevap veren farklı motosiklet model ve tarzları var... mesela uzun yol yapacam dersen küçük bir scooter olmaz bu durumda scooter çok daha zorlayıcı ve yorucu olur... ama küçük bi yerleşim birimindesin ve bakkala pazara gidecem dersin o zaman scooter çok daha büyük rahatlıktır...
tabi ben hiç trafik tecrübesi olmayan birinden bahsediyorum... motosiklet öncesinde otomobil ile trafik tecrübesi yaşamış olan biri motosiklete geçtiğinde daha önce hiç trafikte araç kullanmamış birine göre daha avantajlı olacaktır...
Bu konuda bahsi geçen scooter nedir? Vites geçirmek mecburiyetinde olmadığımız her motosikleti scooter sınıfına mı sokuyoruz? Mesela Gilera GP 800 ya da Honda DN-01, aklınıza gelebilecek diğer maxi'ler de bu scooter tanımına giriyor mu?
lucas'ın dediği gibi scooter kullanmak düşük cc vitesli bir motosikleti kullanmaktan daha zor , bir de scooter'ın oturma pozisyonu diğer motosikletlere göre daha rahat daha kolay derler ama kesinlikle alakası yok , ayaklarınız yandayken mi daha iyi dengede duruyorsunuz sandalyede oturur gibi önünüzde dururken mi daha rahat dengede duruyorsunuz bi deneyin görün
ufak bir not : antalya devlet hastanesine günde 30-40 civarı scooter vakası geliyormuş , acilde çalışan bir görevli söylemisti
aslında gönlüm chopperdan yana idi ama arkadaş komplosuna kurbanlardanım öyle iki de bir vites degiştir falan ne o öyle dedi kendi gibi benide scootera bagladı .. bugün aldığım scooterı boş bir yolda denedim ilk kalkış hooooop yerdeyim nasıl ögrenecem ben bu scooterır:
r:::tutkuy::