Viteslerin sert geçme sorunu sebebi nedir ??

Motosikleti
(yok)
Merhaba arkadaşlar cümleten hayırlı günler, vites geçişlerimde son zamanlarda bir sertlik hissediyorum ve bu sertlik genelde 1 den boşa veya 2 den boşa almaya çalışınca geliyor ara gaz olmadan geçmiyor vitesim boşa. aynı motordan(250 sr) arkadaşımda da var ve baskı balatasını değişince sorunun geçtiğini söyledi sizce çözüm nedir ne olabilir iyi forumlar dilerim.

Not : Motorum 250SR 24 kasa olup 4.300 kmdedir ve 2.000 kmden beri bakıma veya ara bakıma girmedi sonraki bakım aralığı 5.000 kmdedir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yağın cinsinden de yapar..
İlk bakımda hangi yağı koydular ona bakmak lazım...
4000 km balata değişmez..
Git bakımlarını yaptır yağ değişince hallolur gibi geliyor bana...
Olmassa debriyaj telini bir tık gerdirebilirsin.. Gevşemiş de olabilir...

Motosikleti
(yok)
En son ki bakımımda elf marka bir yağ kullanılmıştı fakat viskozitesi vesairesini maalesef hatırlayamıyorum, umarım dediklerinizle kurtarırım paçayı tavsiyeler için teşekkürler :)

yağ azalmış olabilir, zincir ayarı kaymış olabilir, debriyaj teli gevşemiş olabilir

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
aynı motor aynı problem aynı çözüm

problem zincir bakımıyla ilgili daha doğrusu cfmotonun zincirinin boktanlığı da olabilir eğer bi kere bile aksattıysan zincir bakımını eski yağı temizleyemiyorsun geçmiyor o yüzden yeni yağ da tutunmuyor aynı sorundan muzdaripim çözümü zinciri değiştirmek benim aklıma başka bir şey gelmiyor önümüzdeki hafta değiştiricem olanları yazarım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

emin olmak istiyorsan zincirini temizleyip yağla bi süre düzelicek ama yine eskiye dönerse yapacak bir şey yok zincir değişmeli

Motosikleti
D400
Muhtemel Sebepler;

Kullanılan yağ uygun değildir, kalitesizdir, uzun süre beklemiş yağ kullanılmıştır vs.

Debriaj ayarı iyi yapılmamıştır.

Motosikletin markası

Motosikleti
(yok)
Herkese cevapları için çok teşekkür ediyorum yazdıklarınızı deneyeceğim iyi günler dilerim ilgilenen tüm arkadaşlara

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Debriyaj telinize de bir baktırın, manet tarafından yapılan ayarda bir sıkıntı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar