Vites konusu!!!

Arkadaşlar motosiklet kullanmayı hafta sonu öğreneceğim. Ama vites nasıl 1e takılır nasıl vites arttırılır, nasıl düşürülür, motor çalışır halde bırakılırken kaçta ve nasıl olmalıdır. Kaç devirde vites değiştirilir. Bunların hepisini öğrenmem lazım. Arama yaptım ama bilgi bulamadım.

Birde çok merak ettiğim bir soru var. Honda cbr600f ile rr arasındaki farkların hepsini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

F ile RR arasındaki fark için www.honda.com.tr'de eksik bilgi bulmazsın.
Vitesler;
1. vites: debriyaja basıp vites boşta veya 2 de iken vites mandalına 1 kez aşağıya basılır.
2. vites: debriyaja basıp vites boşta veya 1 de iken vites mandalını 1 kez yukarı kaldırmalısın.
3. vites: debriyaja basıp vites 1'de veya boşta ise 2 kez mandalı yukarı kaldıracaksın. vites 2'de ise 1 kez yukarı kaldıracaksın. bu 4. 5. 6. vitesler için de aynıdır.
1. ile 2. vites arasındaki hassas yumuşak kademe ise boştur.

her devirde vites atılır ama bi sonraki viteste stop ettirecek kadar düşük devirde atılmaz. niye dersen motor stop eder.

Motoru çalışır halde bırakmak istiyorsan vitese boşa takmalısın. Araba gibi işte...

Saygılar

Süper Moderatör (BBRR)
arkadaşım duymuşsundur EMOK diye bir motor klübü var

http://www.emok.org/
bu linkten ulaşmak mümkün eğitim amaçlı bir cd hazırlamışlar tam vitesliye başlamayı düşünen arkadaşlar için ana sayfada gerekli bilgi mevcut havale yapıyosun cd yi adresine postalıyolar :bounce:

Motosikleti
Su Motoru
Hızlı giderken vites düşürüp motor fireni yapacaksan ara gaz vermeyi unutma yoksa tak tak tak ses gelir vites kutusundan :). Ara gazıda fazla abarma :p ...

MeTaL' Alıntı:
Hızlı giderken vites düşürüp motor fireni yapacaksan ara gaz vermeyi unutma yoksa tak tak tak ses gelir vites kutusundan :). Ara gazıda fazla abarma :p ...
ulan bende ne zamandır düşünüyorum bu ses nerden geliyo diye. denedim şimdi daha rahat oluyo. nasıl bir mekanizma war anlatırmısın

dostum rr daha sert f daha yumusak bı makına..
yanı f endurodan yeva baska bır makınadan yenı racıng alacaklara hıtap eden cok rahat kullanımlı bır makına rr bırazdaha sert agresıf hataları affetmeyen gercı 600luk makına ama yıne 929 kadar sert bır makına (sert demek ıle vıraj donusler serılık ve hız ve tıtresım bakımından)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ybr125,
motor çalışır halde bırakılırken kaçta ve nasıl olmalıdır
1.viteste bırakırsan arkasından koşup yetişebilirsin.. Ama 6 da bırakırsan taksi tutup peşinden gitmen lazım.. :pr: :pr: :pr:

600 f kullanım açısından özellikle oturuş pozisyonu açısından 600 rr a göre daha rahat bir makina. 600 rr artçı için de konforsuz. 600 rr daha hafif ve daha performanslı bir motor. Viraj kabiliyeti yol tutuşu 600 f den iyidir. Ben olsam f alırım 3 milyar da fiyat farkı var, daha rahat bir alet, ama kesinlikle başlangıç motoru değil ikisi de

böle yazmayla olmaz pratikle öğrenmen lazım ve vitesleri öğrenmeklede bu iş bitmez acı ama gerçek :)

Arkadaşlar motosiklet kullanmayı hafta sonu öğreneceğim. Ama vites nasıl 1e takılır nasıl vites arttırılır, nasıl düşürülür, motor çalışır halde bırakılırken kaçta ve nasıl olmalıdır. Kaç devirde vites değiştirilir. Bunların hepisini öğrenmem lazım. Arama yaptım ama bilgi bulamadım.

Birde çok merak ettiğim bir soru var. Honda cbr600f ile rr arasındaki farkların hepsini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu halde iken CBR mış F miş RR mış.. Ne işin var arkadaşım.. O iş öle bindim gititm hadi RR ımı alayım dersen arar bulursun belayı.. Aman diim arkadaşlar yaa.. yapmayın böle şeyler..

Bu bahsettigin motorlar üzerine oturulup "öğrenilecek" motorlar değiller..
Motosiklet kullanmak dışadan göründügü kadar basit değil, olmazsa olmaz teknikleri bilemn her daim uyanık ve apartta beklemen gerek. Özellikle race tarz motosiklette..

Eger ki daha önce hiç motosiklet kullanmamış veya scootera binmiş isen, bu tip bir motoru alırsan kaza yapman kaçınılmaz. :sunny:

Mesela motosiklet dünyasını bir apartmana benzet.. 6 katlı bir apartman.. RR nın 4. katta oldugunu düşün, bu araca ulaşmak için 4. kata kadar çıkman lazım. bunun için de katları teker teker çıkmak durumundasın, ha basmakları birer birer yerine ikişer ikişer atlayabilirsin.. Ama yerden hoop diye çekirge gibi 4. kata zıplayamazsın. Belki bir mancınıkla fırlatırlarsa zıplarsın ama onda da tutunamayıp veya denk getiremeyip geri yere düşmek riski de var. Aynı direk RR nın uzerine binince mutlaka küçük veya buyuk tehlike veya bir kaç kırıkla atlatacagın kazalar gibi..
:cyclopsani:
Bu araclar oyuncak değiller arabaya benzemezler.. Aman diim.. :santa:

Egitim en önemli şey, ikinci önemli olan da, kesinlikle yavaş yavaş buyutmek motoru.. :cat:

Abi nasihati olarak mı alırsın, hocadan fırcalamak olarak mı alırsın, yoksa dallamanın biri çıkmış konuşuyo mu diye düşünürsün bilmem.. O kısmı sana kalmış. :wiinkk:

Umarım benzetmemi algılayabilmişsindir. :rendeer:

Motordan iniyorsun, bir arkadaştan rica ediyorsun. Tek başına yapamazsın.

Abi 3 sene once acılmıs bir topigi nasıl database in taa diplerinden bulup cıkarmayı beceriyorsunuz sasıyorum :p

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Evet, hortlamis bir konu ile yine birlikteyiz.

Hazir bi sekilde konusu acilmisken, vites olayi onemli bir mesele. Oyle abi anlativerin sunu seklinden ustesinden gelemeyebilirsiniz. Bir ise baslamadan once bir sure gozlem yapmaki teorik bilgi vs. toplamak gerekir. Paldir kuldur vites nasil oluyor baba seklinde girisirseniz motosiklete alim allah paldir kuldur dusersiniz uzerinden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar