Arkadaşlar motosiklet kullanmayı hafta sonu öğreneceğim. Ama vites nasıl 1e takılır nasıl vites arttırılır, nasıl düşürülür, motor çalışır halde bırakılırken kaçta ve nasıl olmalıdır. Kaç devirde vites değiştirilir. Bunların hepisini öğrenmem lazım. Arama yaptım ama bilgi bulamadım.
Birde çok merak ettiğim bir soru var. Honda cbr600f ile rr arasındaki farkların hepsini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu halde iken CBR mış F miş RR mış.. Ne işin var arkadaşım.. O iş öle bindim gititm hadi RR ımı alayım dersen arar bulursun belayı.. Aman diim arkadaşlar yaa.. yapmayın böle şeyler..
Bu bahsettigin motorlar üzerine oturulup "öğrenilecek" motorlar değiller..
Motosiklet kullanmak dışadan göründügü kadar basit değil, olmazsa olmaz teknikleri bilemn her daim uyanık ve apartta beklemen gerek. Özellikle race tarz motosiklette..
Eger ki daha önce hiç motosiklet kullanmamış veya scootera binmiş isen, bu tip bir motoru alırsan kaza yapman kaçınılmaz. :sunny:
Mesela motosiklet dünyasını bir apartmana benzet.. 6 katlı bir apartman.. RR nın 4. katta oldugunu düşün, bu araca ulaşmak için 4. kata kadar çıkman lazım. bunun için de katları teker teker çıkmak durumundasın, ha basmakları birer birer yerine ikişer ikişer atlayabilirsin.. Ama yerden hoop diye çekirge gibi 4. kata zıplayamazsın. Belki bir mancınıkla fırlatırlarsa zıplarsın ama onda da tutunamayıp veya denk getiremeyip geri yere düşmek riski de var. Aynı direk RR nın uzerine binince mutlaka küçük veya buyuk tehlike veya bir kaç kırıkla atlatacagın kazalar gibi..
:cyclopsani:
Bu araclar oyuncak değiller arabaya benzemezler.. Aman diim.. :santa:
Egitim en önemli şey, ikinci önemli olan da, kesinlikle yavaş yavaş buyutmek motoru.. :cat:
Abi nasihati olarak mı alırsın, hocadan fırcalamak olarak mı alırsın, yoksa dallamanın biri çıkmış konuşuyo mu diye düşünürsün bilmem.. O kısmı sana kalmış. :wiinkk:
Umarım benzetmemi algılayabilmişsindir. :rendeer: