Vites Kolunu Kırma Canım Kardeşim

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam sen bu motosiklet işine belli ki ömrünü adamışsın, sağolasın zaman zaman tecrübelerini bizlerle paylaşıp da bizlere bilmediğimiz şeyleri öğretiyorsun. Benim kafama takılan bir soru var;

Sakız çiğnemek orucu bozar mı?

Girenler orucu, cikanlar abdesti bozar muhterem.

Sakiz söz konusu olunca giren cikan yok , muallakta kaldim .

Ama sonucta söz konusu olan sen isen senin akibetin en konforlu kazanda konslarla tek basina kaynamak olacak.

Cignesende cignemesende farketmez :cool:

Super Moderator
Motorda qs olsa da olmasa da 1'den 2 ye yükseltirken debriyaj kullanırım, 2 den sonra gaz kolu işi çözüyor. Rahat bir yoldaysam yine gaz kolu ile düşürürüm genelde. Eskiden QS mı var dı. Eğer debriyaj ile düşüyorsam da, muhakkak ara gaz vererek bir alta inerim, daha sarsıntısız ve senkron geçiş olur.

Motosikleti
Motorda qs olsa da olmasa da 1'den 2 ye yükseltirken debriyaj kullanırım, 2 den sonra gaz kolu işi çözüyor. Rahat bir yoldaysam yine gaz kolu ile düşürürüm genelde. Eskiden QS mı var dı. Eğer debriyaj ile düşüyorsam da, muhakkak ara gaz vererek bir alta inerim, daha sarsıntısız ve senkron geçiş olur.

Yasini belli ettin üstat . Umarim hala tuslu telefon kullaniyor ve yilan oynamiyorsundur.

Su teknolojiye güvenin artik modern QS sistemleri sikir sikir geciyor. (GS haric , onda hala ilk 3 vites gecisi sikintili)

Özellikle KTM ve Triumph resmen dokunmatik gibi degistiriyor vitesleri.

Super Moderator
Yasini belli ettin üstat . Umarim hala tuslu telefon kullaniyor ve yilan oynamiyorsundur.

Su teknolojiye güvenin artik modern QS sistemleri sikir sikir geciyor. (GS haric , onda hala ilk 3 vites gecisi sikintili)

Teknolojiye güvenmediğimi düşünmüyorum hocam zaten, QS olan bir makina oldukça konforlu ve güvenli hissettiriyor. Özellikle down shift esnasında fren mesafesine de katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Bizim gibi 40+ ve uzun zamandır bu alete binen insanlar QS yoksa bile %80 varmış gibi kullanabilir, bunu ifade etmek istedim.

Okan Hocam yukarıda Tommygun sizin hoca olduğunuzdan bahsetti sanırım eğitmensiniz. İlla ki bilginiz vardır diye yazıyorum size. KTM Marka motor alınabilir bir seçenek mi? 2024 ve üstü ama.

Motosikleti
Okan Hocam yukarıda Tommygun sizin hoca olduğunuzdan bahsetti sanırım eğitmensiniz. İlla ki bilginiz vardır diye yazıyorum size. KTM Marka motor alınabilir bir seçenek mi? 2024 ve üstü ama.

Öncelikle , ben sadece egitmenim . Uzmanligim güvenli sürüs. Motosiklet ustasi veya Motosiklet uzmani degilim.

Uzman olarak degil de kisisel görüsüm olarak ifade etmek isterim.

Neden alinmasin ki .

Sadece sahibi degisti , üretim yeri veya teknolojisinde bir degisiklik yok.

Bir tek Türkiyedeki servis bayii aginda bir degisiklik olabilir mi onu bilemiyorum , onun disinda sorun olmaz.

Sevgilerimle

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kaydırmalı debriyajlı bir motosiklet alıyorsunuz (her kaydırmalıya da güvenmeyin ama) ve kafanız rahat ediyor...

Bu arada, hem kaydırmalı debriyaj hem QS olmasına rağmen ben hala geleneksel güdülerle vites değiştiriyorum. Bizim nesil kolay güvenemiyor teknolojiye sanırım...

Motosikleti
Teknolojiye güvenmediğimi düşünmüyorum hocam zaten, QS olan bir makina oldukça konforlu ve güvenli hissettiriyor. Özellikle down shift esnasında fren mesafesine de katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Bizim gibi 40+ ve uzun zamandır bu alete binen insanlar QS yoksa bile %80 varmış gibi kullanabilir, bunu ifade etmek istedim.
40 seneden fazla kara düzen vitesli kullaninca en teknolojik QS veya kaydirmali debriyajla bile yardirma aninda downshift yapacaksam o el illaki debriyaja gidiyor ve ara gazinin gözüne gözüne vuruluyor.

Kabul ediyorum bende eski kasarim 🤣

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Trident 660'da QS'in canımı sıktığı zamanlar oluyordu. Özellikle yüksek devirlerde 1-2 geçişinde QS takılıyordu, debriyaj ile kendim atıyordum birkaç kez tekrarlandığı için bu durum. Bazen 2-3 arası da yaptığı oluyordu keyfine göre. 😁 765'te böyle bi durum söz konusu değil keza yeni 800'lük blokta da denk gelmedim.

Öncelikle , ben sadece egitmenim . Uzmanligim güvenli sürüs. Motosiklet ustasi veya Motosiklet uzmani degilim.

Uzman olarak degil de kisisel görüsüm olarak ifade etmek isterim.

Neden alinmasin ki .

Sadece sahibi degisti , üretim yeri veya teknolojisinde bir degisiklik yok.

Bir tek Türkiyedeki servis bayii aginda bir degisiklik olabilir mi onu bilemiyorum , onun disinda sorun olmaz.

Sevgilerimle
Sevgiler benden. Görüşünüz için çok teşekkürler.

Saygılarımla...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar