Vites geçişi...

Merhaba arkadaşlar...

Ben Hyosung gt650r kullanıcıısyım ilk motorum benim.daha önce hiçbir şeye binmedim..cesaret alarak 600 cc ye başladım.ve başardığıma inanıyorum..

kaskım,montum,dizliğim,eldivenlerim bütün ekipmanları da takmayı ihmal etmiyorum.

ama bir konuda sorunum war..hyo ile 1700 km devirdim..yüksek devirde vites değiştiremiyorum tak diye bir ses geliyor.yumuşak değişmiyor yani..psikolojik olarakda bazen orta devirlerdede bu olay oluyor..herşeyi 1 snyede mi yapmam gerekiyor? hiç alışamadım ya vites olayına..bu olaylar sanırım ilerde debriyaj balatasını hırpalar gibi geliyor bana ? siz de mi öyle düşünüyorsunuz acaba?

neyse çok uzattım :) vites değiştirmeyi biliyorum...ama tak diye ses geliyor :)
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
yorumlarınız için teşekkür ederim..

saygılar,sevgiler

genelde 1 ve 2 ci vıteslerde ses gelır ama dıger yuksek vıteslerde de ses gelıyorsa debrıjaj sıstemınde sorun olabılır.belkı ufak bır ayar belkı balata değişimi gerekebilir.ama dedıgım gıbı dururken 1.vıtese takarken tak dıye ses gelır.1den 2 ye geçiştede ses gelebılır bunda sorun yok.

genelde 1 ve 2 ci vıteslerde ses gelır ama dıger yuksek vıteslerde de ses gelıyorsa debrıjaj sıstemınde sorun olabılır.belkı ufak bır ayar belkı balata değişimi gerekebilir.ama dedıgım gıbı dururken 1.vıtese takarken tak dıye ses gelır.1den 2 ye geçiştede ses gelebılır bunda sorun yok.

evet hocam 3,4,5 de filan gelmiyor 1 den 2 ye atarken oluyor bu olay sanırım ayarlıyamıyorum ondan mı ? 3,4,5 de çok yumuşak oluyor ses filan çıkmıyor..

aynısı bende de oluyor 1 den ıkıye atarken tak dıye sert ses gelıyo bu genelde butun motorlarda var.ama yınede debrıyaj ayarını ve zıncır ayarına baktır....

1. viteste ses gelmesini istemiyorsan motoru ileri dogru kaydır o kadar ses gelmez.2 viteste ya debriyaj kolunu iyi sıkmıyorsun veya ayarı tam degil.gerisi zaten normal demişsin .ama zamanla daha iyi alışırsın motoruna fazla kendini kasmana gerek yok,sonuçta sen ne dersen onu yapar demir atın.kazasız belasız sürüşler dilerim.

aynısı bende de oluyor 1 den ıkıye atarken tak dıye sert ses gelıyo bu genelde butun motorlarda var.ama yınede debrıyaj ayarını ve zıncır ayarına baktır....

cevap verdiğin için teşekkür ederim hocam,bu tak diye ses geliyor ya peki debriyaj balatasında sorun çıkar mı ?

çıkmaz bence zincir boşlugundan yapar genelde o sesi,gergiyi aldıgı için o ses geliyor.debriyaj kavraması alt noktada olmalı yani elini biraz bırakınca motor hareket etmeli.

araba tecruben yok sanırım ondan yabancılık cekıyorsun debrıyaja set bas yavas yavas bırak ayrıca vıteslerden ses gelebılır neden gelmesın

1. viteste ss ler yapıyor o garip sesi ben her seferinde bişeyler kırıldı sanıyorum gördüğümde..sen yinede iyi niyetli bi ustaya baktır tabi garantiye al işini

Boştan bire, birden ikiye atarken olur normaldir. En azından benim Honda için normal diyebilirim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar