vay ** dedirten videolar

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Burada sanırım desibelden yediler. Çevreyi rahatsız etmekten.

Bazı firmalar maalesef ülkenin desibel kanunlarına bakmadan orijinal olarak böyle montajlayıp bu insanların ceza yemesine sebep olabiliyor.

F54

memleketimizin polislere hayran olmamak elde değil
adam kulağı ile ses ölçüyor durum tespiti yapıyor vatandaşa gayet babacan bir şekilde sarılıyor
keşke alkol testini de böyle yapsalar! üfle bakayım yawrum yüzüme ne kadar içmişsin ben sana söyleyeyim

Motosikleti
D400
ben daha çok "vay be dedirten videolar" demek yerine "aq" kullanınca ne fark ediyor o kısma takıldım.

forum olarak zaten bir miktar küfür içinde bulunuyoruz, bari başlıklara taşımayın şunu.

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Evet hocam haklısınız ben diğer iki modele bakmıştım, extremaya bakmadım hiç :( Maalesef polis her türlü yazıyor, ölçüm aleti bir organ olunca tabi...
Zaten desibel sınırına uymasalar satışına izin verilmez . Cezayı yiyen arkadaş eğer sürekli yüksek devir kullandıysa yanlış maddeden ceza yemiş. Hatırladığım kadarıyla sadece cuzi para cezası yemesi gerekiyor

Bizim Bursa'dan, bugün tarihli bir haber, çocuklar ucuz yırtmış neyse ki;

Sinyal vermediği için araç hatalı ama eminim aynaya baktığında eminim aynada gözükmüyordu motosiklet kullanıcısı keşke biraz daha yavaş gitseydi ve ekipmanları tam olsaydı en az hasar alırdılar veya kaza hiç gerçekleşmezdi, haklı olmak acıyan cana çare değil.

Bu duruma sinyal versem dahi bu duruma düşecekken son anda çarpmaktan kurtardığım anlar oldu, çok cins motosiklet kullanıcıları türedi.

Bursa trafiği ekstra dikkat istiyor. :D

ben daha çok "vay be dedirten videolar" demek yerine "aq" kullanınca ne fark ediyor o kısma takıldım.

forum olarak zaten bir miktar küfür içinde bulunuyoruz, bari başlıklara taşımayın şunu.

"vay be" hayranlık ifadesi de olabilir, açtığım başlık ise bir reaksiyon belirtir, çok rahatsızlık veriyorsa adminler değiştirebilir

Muhtemelen susturucuyu söküp gazladı ve şikayet geldi. Fabrika çıkışı o şekildeyse zaten cezayı iptal ettirebilir ama elemanlar bana tam apaçi/maganda tayfa izlenimi verdiler. İçerik çıksın diye polisin yanından geçerken kesiciye bile sokmuş olabilir.

Motosikleti
Honda CRF250L
Kimsenin zoruna gitmesin ama ss motor sahiplerinin çok büyük kısmı apaçi .
O motora binme sebepleri yüksek hız, ses, şekil şukul.

Bu tayfanın haklı olma olasılığı çok düşük

Motosikleti
1190 ADV
2 gün önce polis çevirmesine girdim. Kontroller yapıldıktan sonra tam hareket edeceğim, yaşça genç olan polislerden 2 tanesi, "abi giderken biraz gazla da ses dinleyelim dedi" Bende bu motor 4 silindir değil, traktör gibi çalışıyor zaten diye cevapladım. Akrapoviç egzoz takmışsın ama dediler... Üşenmedim, motoru stop ettim, kaskımı çıkardım. Gelin dedim göstereyim, egzozun arkasında kabaca İngilizce olarak "bu egzoz sistemi KTM motosiklete özel üretilmiştir, 86db ses sınırını bilmem kaç devirde karşılamaktadır yazısını gösterdim." Şaşırdılar vayy, demek fabrika çıkışı oluyormuymuş falan gibisinden. İlerde birinin motosikletinde sırf akrapoviç egzoz var diye ceza yazmazlar inşallah :)

Yeni nesil polisler biraz daha ilgili ve bilgili motosikletler hakkında... Bunun yanında elindeki tabletten gözünü ayırmadan konuşup, karşısındakini adam yerine koymayan cahiller halen bolca mevcut.

Dün sabah Karaman girişinde arabamla polis uygulaması için durdurdular. Genç desem değil orta yaş ilerisi bir polis memuru o kadar efendi, o kadar sakin, "merhaba" diye başladı, "iyi yolculuklar" dedi, "ehliyetinizi görebilir miyim?" diye sordu. Arkasından bir de "güle güle gidin" diye uğurladı. Sempatik insanları seviyorum evet. Akşama dek bir dünya insana kimlik soruyor. Sıcağın altında nevri dönüyor. Kabalık yapmasalar yeter... Konuşurken "siz" ya da "sen" diye hitap etmesi önemli değil. Üst perdeden konuşmaya çalışmasın yeter. Zira her "sen" laubali değil ve her "siz " saygılı değil.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaşlar , fabrika çıkışı özel donanımlı motorlar genelde nadir sayıda çıkıyor ve çok az kişi tarafından biliniyor. Polisler her motorun hangi modeli özel hangi parçası fabrikasyon bilmek zorunda değiller. Kulaklarında desibelmetre falan yok , gerek de yok . Motorun sesi rahatsız ediyorsa desibele uysa bile ceza kesme yetkileri var. Kanun desibele bakmıyor , çevreyi rahatsız ediyorsa cezalandırılır diyor. Ayrıca motor üzerinde sonradan takılan her parça ruhsata işlenmek zorunda .Polisin derdi ceza kesip kota doldurmak olsa hepimizi ceza manyağı yapabilirler . Almanyada bile özel serileri tanımıyorlar , TUV e girdiğimde motorumu bırakacaklardı MSport paketini tanımıyorlardı . ( M1000XR çıkmadan önce motor gücü ve kanatlar hariç diğer tüm extralarınıtaşıyan S1000XR ları M Sport paketi olarak satıyorlardı. Özel manet , özel pegler , özel jantlar vs vs.) BMW ye telefon açtırıp adamları ikna etmek zorunda kalmıştım.

Aslında bu tür olayların sorumluları , motorlarına her türlü illegal parçayı takıp , çevirme olduğunda “ Abi bu fabrikasyon beaaa “ diye sallayan çakal takımı. Bunlar yüzünden polis artık dinlemiyor yazıyor cezayı , haklı olanlar itirazını mahkemeye yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Cyan

Çok Beğenilen Mesajlar