Visual Basic ve Acces'ten iyi anlayan var mı?

kod yazmana gerek yok vb de veri tabanına bağlanmak için. çok basit bir yöntem var. tabi böyle ezbere hatırlayamıyorum. araştırırım birazdan

vb den veri tabanına bağlanıyorum onda bir şey yokda,
veritabanında ki fiyatları vb ye alamıyorum

http://www.kariyervideo.com/Visual_Basic_de_Veri_Tabani_Videoizle_79

Bu videodaki şekliyle yaparsan eğer, veri tabanına girdiğin tüm değerleri, vb de ilgili alanlara otomatik olarak çekersin. Yalnız burada anlattığı vb6. Sen 2010 kullanıyorsun.Yani böyle yaptığında da çekemiyorsan kayıtları, bir ihtimal kullandığın vb sürümüyle office prog. sürümünün uyumsuzluğundan sıkıntı yaşıyor olabilirsin

seçilen verileri kriterlere göre veritabanında arat,yeteri kadar label oluştur ve verileri Hesapla butonunun içinden bu labellara çek.Daha sonra toplama işlemini yaptır.Tabi form load da label visible false olsun.

tolga,
1. vb.net projesi 64'bitse 32 bit yap. 64 bit access db bağlantısı yok olayın.
o zaman bağlanır.

2. database zaten halihazrıda kayıtlı olan bilgileri, bir de programın içine elle yazma. kesinlikle yapmaman gereken birşey. korkunç puan kırar hoca ordan haberin olsun.

combobox'ları database'deki tablolardan doldur bir foreach döngüsüyle.

Case "Amd Phenom X4 955"
ComboBox3.Items.Clear()
ComboBox3.Items.Add("Asus | Amd X4 955 Uyumlu")
ComboBox3.Items.Add("Gigabyte | Amd X4 955 Uyumlu")
ComboBox3.Items.Add("MSI | Amd X4 955 Uyumlu")

yerine

selectedindexchanged'e
GetUyumluKartlar(string kartTip, ComboboxEdit comboboxedit)
{
....
sqlsorgusu = "....where UyumluIslemci = kartTip"
sorgu sonucunu foreachle
comboxedit'e doldur
combobox'ı return et.
}

3. veri tabanında id'siz tablo kullanma. id'leri mutlaka ekle. hoca bakacaktır.

bunları yap gerisine bakarız gerekirse

kenrox abi, işletim sistemimde 32 bit, vb projeside 32 bit
senin yazdığın "foreachle" "combobox'ı return " görmedim bilmiyorum, şimdi sorarlarsa cevap veremem
puan kıracaklarını sanmıyorum
veri tabanında ID dediğiniz nedir bir kaç yerde daha duydum?

MotorKafa

evet abi vb6 hiç kullanmadım, 2005-2008-2010 kullanıyorum.

Super Moderator
Bölüm nedir, ödev nedendir bu arada?

Böyle bir projeyi yapıp, foreach döngülerine, combobox'lara, return'e, ID'ye yabancı olmak ilginç geldi biraz...:silent:

Foreach döngüyle her uyumlu kart için combobox'ın (içinden veri seçilecek kutucuklar) içine elle girmeden bir değer eklemek / döndürmek (return de bu zaten) içindi.

(Bu arada incelemedim konuyu detaylı olarak, uyumlu processer'lar olan senin projen midir, örnek midir bilmiyorum ama ondan devam ettim ben de.)

ID'yi de anlatmak zormuş ama:); farklı değerleri, adı..vs aynı olsa da birbirinden ayırıp identify edebilmen için kullanacağın değerdir işte...
Tablolarına ekleyeceğin basit bir ID sütununu auto increment falan yapamak (Access'te direkt artırarak ID atayan bir tip bile vardı sanırsam) db'cilerin kolay yoldan gözüne girmenin en kolay ve zahmetsiz yoludur ayrıca.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar