Virajlarda sağa ve sola aynı kalitede yatamamak

Arkadaşlar selamlar,

Ne kadar Çinliye biniyor olsam da kendimce viraj yaptığım anlar oluyor. Ve bariz bir şekilde farkediyorum ki sağ virajlara sol virajlardaki kadar iyi giremiyorum. Haliyle sağ virajlardaki "kendimce güvenli" yatış açım sol virajlara göre daha az oluyor, çizgimi korumakta zorlanıyorum.

Bu neden olabilir? Geliştirmenin yolu var mıdır?

Tekeriniz düz bassın. İyi forumlar.

Bende sola doğru viraja daha güzel yatarım mesela, sağlak solak olmakla alakası olabilir mi acaba dedim kendime şimdi.

gaz verdigin tarafa yatmak biraz daha beceri ister, bu herkes icin gecerlidir zamanla alisirsin.

Bence sağlak solak olmakla alakası olabilir. Çocukken de bisiklette kartal dönüşü denilen olayı sola doğru daha iyi yapardım. Kayakta da sola slalomu daha iyi yapıyorum. Sağ ayaktan ve sağ koldan güç almak bunun nedeni sanırım.

Bir de sağdan akan trafikte kavşakları hep sola doğru döndüğümüz için daha da sola dönüşü geliştiriyor olabiliriz.

Yolun sağından gittiğin için sağa dönerken virajı içten alıyosun dolayısıyla daha keskin dönüş yaptığından motoru daha çok yatırmak gerekiyo ve zorlanıyosun.

Super Moderator
Bu durum benim fikrimce gaz kolu ile alakalı değil, ben sağ dönen virajda neredeyse peglere kadar yatarken solda aynı açıda yatamıyorum.

Bende sağa daha iyi yatiyorum, sağlakim neyle ilgisi var hic bi fikrim yok:D

Bence bahsettiğin viraj değil düşük ve orta süratte dar dönüş açıları. Hızlı sürüşlerde sağa ve sola viraj almakta zorlanmayız, burada dönüş dinamiklerini etkileyen yolun (zeminin) açısıdır. Bazen zemin iki kenara doğru düşük açıdadır bazen de yolun bir kenarı alçakta kalır. Sağa dönüşte yol kenara doğru yüksekse fizik kuralları gereği dönüş daha zor olur. Aynı şey sola dönüş için de geçerli. Ama dümdüz boş bir asfaltta dönüş manevrasında sağ her zaman daha zordur, sağ kolunuz uzun gelir sanki :)

bence bunun 2 sebebi olabilir 1 cisi trafik sağdan aktıgı için alışılmış bir durum olabilir 2 ciside sağ virajlar daha dar olduğu için temkinli ve dikkatli girdiğimiz için olabilir neticede konum olarak solu daha detaylı gördugumuz için bir rahatlık geliyor olabilir +olarak solda karsıdan araba geliyor olmasıda tetikleyebilir

Cok uç bi teorim var konuyla ilgili :p
Bence guclu ayagın hangisiyse o tarafa daha iyi yatabiliyorsun.Mesela ben sağlagım ve guclu ayagım sol. Zıplamaları falan hep solla yaparım yani. Sola viraj alırken bi tehlike anında daha rahat toparlayabilirim gibi hissediyorum.Sag tarafta ise tam tersi. Dedigim gibi uç bi teori ama neden olmasın :p

Trafikte karşı şeride geçme korkusu olur sağ virajlarda belki de o yüzden sola girdiğimiz kadar cesaretli giremeyerek biraz kör bırakıyoruzdur o taraftaki alışkanlığı.
Boş alanda çalışarak kolayca üstesinden gelinebilecek bir problem.

Sağlak ve solak olmakla alakali olabilir demisler benim sağ aktif , sola donerken cok rahat hissediyorum sağa donerken tedirginim ayni sekilde donemiyorum demek benden başkalarida varmış yön ayirt eden :D sebebini ben kendimce hic bulamadim sadece tersime geliyor diye dusundum gecmedi o his

bunun birsürü sebebi var aslında mesela: insanların sağ kolundaki kan basıncı sol kolundakinden azıcık fazla, bebekken bile sağ kolumuz daha çok beslenip daha çok oksijen alıyor, otomatik olarak sağ kol kas gücü sol koldan fazla oluyor. bir de çoğu kişi sağlak olduğu için fark açılıyor, reflekslerimiz, dengemiz falan hep kas gücümüzle bağlantığı, aradaki güç farkını kusursuz kontrol edemememiz de buna etki ediyor

Ben gibiler de varmış, bunu görmek güzel oldu :)

Peki var mıdır "şu videoyu izle, şu kitabı oku" diyeceğiniz bir kaynak, teknik? Yoksa gidip çılgınlar gibi sekiz çalışacağım. Mis gibi girdiğim S virajdan boynu bükük çıkmak istemiyorum artık :)

Aynı motora sahibim, sağa çok daha rahat yatıyorum. Birkaç kez ayaklığı virajda asfaltla buluşturdum. Giderken sağa dönen viraja yatıyorum, dönerken aynı viraj sola döndüğü için önce fren yapıp sonra yatıyorum. Solağım ve bunun konuyla alakası olduğunu düşünüyorum.

Super Moderator
Bu bir korku bence., beyinin bir tarafa daha iyi hükmedip diğer tarafa o denli hükmedemediği algısına kapılıp daha temkinli refleksler göstermesi durumu olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar