Virajda düştüm.

Yeni kullanıcıyım, 1.700 km oldu. Sabah erken saatlerde lastikler ısınmamışken viraja girdim. İçerden girmeye çalıştım, kontra yapayım derken yerde buldum kendimi. Bunlar bildiklerim, bir de bilemediklerim var ki izleyip hatalarımı söylerseniz sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
V-Strom 800 DE
Video görünmüyor bende

G3ABP6.png

Arka teker patinaja düşmüş sonrası kaza. Düşük hızda o kadar yatırmaya gerek yoktu aslında, vücut ağırlığı yer değiştirip de dönülebilirdi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun. Size bir şey oldu mu? Motosiklet de bir hasar var mı?

Son düzenleme:
Sadece soğuk lastiklere yatış açısı fazla gelmiş de olabilir. Ama merak ettim:

1. Lastiklerin markası nedir? Üretim tarihi kaçtır? Kaç km'dir, kaç yıldır kullanılıyor?
2. Düşmeden hemen önceki saniyelerde gaz kolu sabit miydi? Sertçe açıyor veya kapatıyor muyduk?
3. Frenlerden her hangi birine bastık mı?
4. Düşmeseydik, virajın devamını dönebileceğimiz bir hızda mıydık?
5. Zeminde özellikle yol tutuşu azaltan bir sıvı var mıydı?
6. Ön mü kaydı, arka mı?

Aynen, yapıştın yere :) güzelce. Geçmiş olsun.

Okuyoruz izliyoruz falan da gerek var mı atraksiyonlara

Sadece soğuk lastiklere yatış açısı fazla gelmiş de olabilir. Ama merak ettim:

1. Lastiklerin markası nedir? Üretim tarihi kaçtır? Kaç km'dir, kaç yıldır kullanılıyor?
2. Düşmeden hemen önceki saniyelerde gaz kolu sabit miydi? Sertçe açıyor veya kapatıyor muyduk?
3. Frenlerden her hangi birine bastık mı?
4. Düşmeseydik, virajın devamını dönebileceğimiz bir hızda mıydık?
5. Zeminde özellikle yol tutuşu azaltan bir sıvı var mıydı?
6. Ön mü kaydı, arka mı?

tc kimlik versin bence

1- Diablo Rosso 2, 1 aydır kullanıyordum 700 km yaptım. arka 2016 - 3 ay ön 2015 - 11 ay üretim. Ön lastik biraz sert arkaya göre ( normal mi bilmiyorum )
2- Gaz kolunu yavaşça açıyordum.
3- Fren kullanmadım
4- Düşmesem virajı alamayabilirdim çünkü hem dar almıştım hem de hızlıydım kendime güvenemedim kolları kasmış olabilirm emin değilim.
5- Zemin temizdi.
6- Ön kaydı

cevaplar için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:46 ----------

:) Teşekkürler, bi gün önce DD motosiklet teorisini okumuştum, " gülümse, yavaşça artan hızda gaz aç... " deneyeyim derken gülen suratım asıldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------

Bende bir şey yok motosiklet de sağlam ön peg kırıldı sadece.

1- Diablo Rosso 2, 1 aydır kullanıyordum 700 km yaptım. arka 2016 - 3 ay ön 2015 - 11 ay üretim. Ön lastik biraz sert arkaya göre ( normal mi bilmiyorum )
2- Gaz kolunu yavaşça açıyordum.
3- Fren kullanmadım
4- Düşmesem virajı alamayabilirdim çünkü hem dar almıştım hem de hızlıydım kendime güvenemedim kolları kasmış olabilirm emin değilim.
5- Zemin temizdi.
6- Ön kaydı

O zaman gerçekten de yatış açısı soğuk lastiklere fazla gelmiş sadece. Kolları kasmanın bu noktada düşmeye yol açacak kadar ciddi olduğunu sanmıyorum.

Kaymanın yaşandığı noktayla ilgili değil ama devamıyla ilgili olarak: Keith Code'un videosunda gaz kontrolu kuralının iki istisnası bahsedilir. Biri kapanan virajdır diğeri de iki apeksli viraj. Bu tür bağlantı yollarının tamamını kapanan viraj yapıyorlar. O yüzden buralarda gazı Keith Code'un veya AEA'ın viraj videosunda dediği şekilde açmaktan ziyade çok çok çok az açmak veya destek gazı şeklinde sabit tutmak, gerekirse yumuşacık azar azar kapatmak gerekli.

(bkz. http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/170060-aea-viraj-onerileri-vs-yol-egitimleri.html)

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Kazasız sürüşler dilerim.

Kitapta yazdigi gibi; gercekten viraja girerken az da olsa yuzunde bir tebessum oluyor muydu :)

güzel düştüm mü dedin sen düşünce? :cherry: geçmiş olsun

kontrayı nasıl yaptığını anlatır mısın? bence kontrayı kavrayamamışsın ters yapıyorsun gibi görünüyor videoda.

Aynen "güzel düştüm" demişim farkında değilim :) Hala viraja girerken zorla da olsa gülümsemeye çalışıyorum :)) kontrayı da döneceğim taraftaki elciği ileri iterek yapıyorum.

Aynen "güzel düştüm" demişim farkında değilim :) Hala viraja girerken zorla da olsa gülümsemeye çalışıyorum :)) kontrayı da döneceğim taraftaki elciği ileri iterek yapıyorum.

kontra yapacam diye kontra yapmaz bi insan. yapmamalı. ben motosiklete ilk bindiğimde kontra nedir bilmezken zaten kontra yapıyormuşum. bisiklet altyapısı hep bunlar. ay ben sağ elciği iteyim de kontra yapayım diye düşünmemeli bir sürücü. beynin ve vucudun bunu senden habersiz yapmalı. ben hala bilmem sağa dönerken hangi elciği itip kontra vereceğimi, benim kafa, el, kol hallediyo kendi kendine. şimdi arkadaşın kontrayı nasıl yapıyorsun sorusu üzerine bi düşündüm ben nasıl yapıyorum acaba lan diye? o yüzden anlattım bu kadar. demek istediğimi anlamışsındır umarım. bu alete biniyorsan soğuk kanlı olacaksın, herşeyi bedenine bırakacaksın. o nerede ne yapması gerektiğini biliyor zaten. (bunların hepsini eğitim aldığını varsayarak söylüyorum)

Kardeşim sen napıyon? Teoride, pratikte çok şey sayılır orası ayrıda. Eğimli virajda viraj tecrübesi yokken motosikletin yatırılmayacağını kimse söylemedimi sana?

Eğitim aldım, soğuk kanlı olmak konusunda haklısın bir şeylerin ters gideceğine inanıp kendine güvenini kaybettiğinde o bir şeyler hep ters gidiyor. Ama eğitim kitaplarında, videolarında dikkat ettiysen hep bilinçli kontra üzerinde yoğunlaşıyorlar. Keith Code motosikletlerin üzerine bu araç kontra tekniği ile döner bilmeyen kullanmasın yazılmalı diye iddia ederken Honda güvenli sürüş 1 eğitiminde ( iki ve sonrasını almadığım için bilmiyorum ) hiç bahsetmezler kontradan ve hatta slalom çalışırken belinizi kullanın diye öğretirler. Kendine inanmadığın sürece teknik işe yaramıyor zaten. Daha önceden sağa dönerken kendime güvenemeyip en korktuğum yer olan sol bariyerlere kitlenip motosikletimi oraya sürmüşlüğüm de var :) Bilmek değil mühim olan hayata aktarmak. Ancak uzun tecrübelerden sonra bunun "farketmeden " bilinçsiz yapılacağı kanısındayım. Umurım zamanla ben de o yetkinliğe erişirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------

Her şeyi yaşayarak öğreniyorum anlaşılan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar