Dün gece okuduğumda yorum yapacak güç bulamadım kendimde. Teşekkürler BurakUSA ve DD.
Ortalıkta bu kadar tecrübeli insan, bu kadar yazılı kaynak, bu kadar soru sorulabilecek ortam varken neden herşeyi kendi tecrübelerinizle öğrenmeye çalısıyorsunuz onu zaten anlamış değilim. Fakat bir de kendi ulaştıkları YANLIŞ sonuçları doğruymuş gibi bizlerle "paylaşan" arkadaşlar mevcut.
Lütfen birşey söylemeden önce biraz düşünün. Yeni başlayan arkadaşların aklında yer edebilir. Sadece bir iki aydır motora binen bir arkadaşın aklında sadece bu konu başlığı altında söylenenlerden bir iki tanesi kalmış olsa ve keskin bir viraj alması gerekse aklına bir anda "vitesi boşa alayım" demek gelebilir. Aynı şekilde virajda karşısına engel çıkan bir arkadaşımız, "fren yapmam lazım, ondan önce şu motoru bi gittiği yere kadar yatırayım" dediğinde ne olacak?
Şu dünya sınırları içinde isteseniz de karşı gelemeyeceğiniz kanunlar var. Bunların başında da 'fizik' kanunları geliyor. Fizik kanunları için "kendi kendini uygulatır" (self enforcing) denir. Motosiklet üzerindeyken fizik kurallarına tabisiniz ve oyunu kuralına göre oynamak zorundasınız. Sizin ne düşündüğünüz onemli değil, belli şartlar bir araya geldiğinde ortaya belli bir sonuç çıkar. O yüzden bu motor konusunu 'felsefe' ile karıştırmamak lazım. Adam gibi öğrenin, ya da hiç yapmayın.
:cat: