viraj ve dönüşlerde yatmak...ss

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Günaydin millet.

Yahu sayfayi okudumda, konu solak'liga kadar ilerlemis.

Simdi ben solak degilim... Soylemeye dilim varmiyor ama Salagim...

Ama sol virajlarda gayet basariliyim.
Ama sag viraja geldigi zaman, sanki motor bi yerde ben baska yerdeymisim gibi hissediyorum kendimi.. :pr:

Sorularda kendimi gordum valla ayni sorulari tek tek supersport basliginda sormustum.

Bende ne kadar cahilim herkes biliyor sordugum sorulari diyodum, simdi dokulmeye basladi millet.:cherry:

virajlarda moturu yatırmak için arkana yusuf'u bindirmeyeceksin. Yusfsuz motor sürmeye başlayınca virazlarla dalganıda geçersin, motoruda yatırırsın. Kural yususfsuz motara binmek.

virajlarda moturu yatırmak için arkana yusuf'u bindirmeyeceksin. Yusfsuz motor sürmeye başlayınca virazlarla dalganıda geçersin, motoruda yatırırsın. Kural yususfsuz motara binmek.

Cozmussun sen bu olayi tebrik ederim, bende o kadar enayi gibi egitim alin filan diyorum , bu fikir hic aklima gelmemisti , keske daha once soyleseydin aptal gibi gitmezdim o egitimlere.:salut:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Yorumlarinizi bilginiz ve tecrübeniz dahilinde yaparsaniz daha çok dikkate alinirsiniz.
Ayrica şahsim adına Yusuf her zaman artçımdır.
Üstadin dediği gibi ''Korku iyidir.. Sizi hayatta tutar'' ...

Mersin İl Temsilcisi

korku....
öncelikle korkunun ne olduğunu bilmelisiniz.
korku neden vardır?
korkmak ayıp mıdır?

-korku, cesaretsizlik değildir.
- korku, hareket eden canlı varlıkları tehlikeden uzak tutmak, yaşamını ve dolayısıyla türünü devam ettirebilmesi için Allah tarafından özellikle verilmiş bri dürtüdür, uyarıcıdır. sınır belileyicisidir.
- korkmak asla ama asla ayıp değildir. yetenekte veya dimağda, us'da olmayanı yapmaya kalkmamak, zamanla ve bu yeti üzerinde çalışılıp ilerledikçe yapılmasını sağlamak veya hiç yapmamak için verilmiş olan bu dürtüyü doğru zamanda kullandığımız takdirde beceri ve hayatta kalma şansı ile başarma yüzdesi hep yüksekte kalır.

bir örnek vereyim.

adamın biri asker.
imanlı da....
ölürse şehit olacak ve savaşa katılıyor.
direk cepheye mi sürerler? elbette hayır.
önce eğitim alır, silah kullanmayı öğrenr.
sonra, ilk taarruzda vurulma için öne mi atlar? tabii ki yine hayır.
çünkü, intiharla, şehitlik arasındaki farkı biliyor. yani BOŞ yere ölmekten korkuyor...

ve burada ne savaştayız ne de ölmek için çabadayız.

tatlı canımızı mutlu şekilde yaşatmak için motosiklete biniyoruz.
korkmadan da bunu başaramayız.

@zeda, çok haklsın ama, biryerlerden başlamak gerek.
hangimiz ilk motosiklete binerken, yahu eğitim almadık şimdi motora da binemeyiz dedik ki?
adam almış, şu anda ayakta durmayı öğreniyor.
kamyonların altında kalmadan motosiklet sürmeye çalışıyor.
sanırım ilk tatilinde de bir büyük şehirde ileri sürüş kurslarına katılmak için fırsat kolluyordur. maddi olanakları ve eğitmi buna uygun. sadece şartlar uygun değil.
hem, yapmk istediği de çok zor bir şey eğil. otobanda, kamyonlardan biraz daha hızlı o geniş virajlarda dönmek. 60-80 km ile zaten sadece önüne baksa o virajları dönecek. uzaktan dar ve eğimli görünen virajın başına gelindiinde hep çok daha geniş ve çok daha düz görünmez mi sizde de? bu ayrıntılaın d farkında değil kanımca. bu yüzden da ilk gördüğünde panikliyor...

( notçuk : bu arada ben 5 yaşımda kendi kendime okuma yazmayı öğrenmiş ve bunu ailemden 1 yıl saklamıştım. hem de türkçe :p hatta "annem yumurta pişirdi ben de yedim, ben kahvaltı etmeyi çok severim" adlı ilk resmi şiirimi yazarak :queen: okuma yazma bilenlere takılan kurdelalardan taktırmıştım 1. sınıfın ilk 2. gününde. 1. gün öğretmene söylemekten utandığımdan 2. gün annem gelip söyledi. o yüzden koca 1 gün kaybetmiştim :pr: :pr: :cherry: - ukalalık için değil, biraz da gülümseyelim diye mizahi anlatmaya çalıştım.)

Son düzenleme:
Sevgili Yurekce

Bu basligi acan prs_bacteria yazdigini cok dikkatli okumak lazim. Eger bir virajda arkasinda kamyonlar sira oluyor ise zaten ortada ciddi bir acemilik soz konusudur. Bunu kendiside dile getiriyor.

Bir yerden baslanmali tabiki , ama basladigin yer ile duracagin yer bellidir. Eger surucu kalibina sigamiyor , bu isi daha cok ogrenme arzusu ile yanip kavruluyor ise o zaman bu isin icine egitim giriyor. Bu bir ust asama.

Ben dahil hepimiz ufak motorlar ile basladik, ogrendik , merak ettik. Takip ettigimiz o yol, o ogrenme acligi bizi bu isin okulun kapisina kadar getirdi sonunda.

Daha altindaki motoru virajlarda dogru ve basit sekilde surmekten cekinen birine Knee Down yani teknik yatirma olayini anlatmak bana cok ters geliyor.

Coq cok dogru bir sey soyledi. Knee Down motoru ayakta tutmak icindir yatirmak icin degil. Ekrandan oyle gorunur ama ustundeki kisi bunun tam tersi oldugunu bilir sadece.Bu hareketler otobanda denenmez insanin basi belaya girer.

prs_bacteria isimli arkadas bence biraz daha sabirli olur ve guzel bir egitim alir ise hem icindeki korkuyu yener hemde cok iyi bir viraj ustasi olur.

Not: 5 yasinda okumayi cozmen guzel ama etrafinda 5 senedir her bireyin Turkce konusmasinin bunun etkisini oldugunu sakin unutma:) Su anda Latince biliyormusun , tabiki hayir. Ogrenmek ister isen ne yapman lazim . Tabiki ogreten bir yerden ogrenmen lazim.

bu konulara fazlasi ile ciddi yaklastigimi biliyorum. Asiri ciddiyetim icin ozur dilerim , ama kabul edinki bu isi site icinde ciddi tutan bir kac kisiyiz sadece. Biraz evel yukarda cevap yazan arkadasi bizzat gordunuz. Bence icler acisi. Ben bu ise ciddi vakit ve emek harcadim.Ama asla sitede teknik aciklamam.Bu benim prensibim.

Inanin bana her uye sizin gibi degil. Adam youtube tan kontra teknigi ogrenmeye kalkiyor.

Mersin İl Temsilcisi
Sevgili Yurekce

Bu basligi acan prs_bacteria yazdigini cok dikkatli okumak lazim. Eger bir virajda arkasinda kamyonlar sira oluyor ise zaten ortada ciddi bir acemilik soz konusudur. Bunu kendiside dile getiriyor.

Bir yerden baslanmali tabiki , ama basladigin yer ile duracagin yer bellidir. Eger surucu kalibina sigamiyor , bu isi daha cok ogrenme arzusu ile yanip kavruluyor ise o zaman bu isin icine egitim giriyor. Bu bir ust asama.

Ben dahil hepimiz ufak motorlar ile basladik, ogrendik , merak ettik. Takip ettigimiz o yol, o ogrenme acligi bizi bu isin okulun kapisina kadar getirdi sonunda.

Daha altindaki motoru virajlarda dogru ve basit sekilde surmekten cekinen birine Knee Down yani teknik yatirma olayini anlatmak bana cok ters geliyor.

Coq cok dogru bir sey soyledi. Knee Down motoru ayakta tutmak icindir yatirmak icin degil. Ekrandan oyle gorunur ama ustundeki kisi bunun tam tersi oldugunu bilir sadece.Bu hareketler otobanda denenmez insanin basi belaya girer.

prs_bacteria isimli arkadas bence biraz daha sabirli olur ve guzel bir egitim alir ise hem icindeki korkuyu yener hemde cok iyi bir viraj ustasi olur.

Not: 5 yasinda okumayi cozmen guzel ama etrafinda 5 senedir her bireyin Turkce konusmasinin bunun etkisini oldugunu sakin unutma:) Su anda Latince biliyormusun , tabiki hayir. Ogrenmek ister isen ne yapman lazim . Tabiki ogreten bir yerden ogrenmen lazim.

bu konulara fazlasi ile ciddi yaklastigimi biliyorum. Asiri ciddiyetim icin ozur dilerim , ama kabul edinki bu isi site icinde ciddi tutan bir kac kisiyiz sadece. Biraz evel yukarda cevap yazan arkadasi bizzat gordunuz. Bence icler acisi. Ben bu ise ciddi vakit ve emek harcadim.Ama asla sitede teknik aciklamam.Bu benim prensibim.

Inanin bana her uye sizin gibi degil. Adam youtube tan kontra teknigi ogrenmeye kalkiyor.

:wiinkk:
aklıma şimdi harika bir fikir geldi....
sağolasın zeda.
bu arada hakkımdki düşünceerin için de çok teşekkür ederim :)

Pardon Agır abiler varmış. Bizim gibi çömezler konuşamazmış. Korku panik yaptırınca çok iyidir.

Yanlis yapiyorsun.
Dizler tanka bitisik olacak.
Motosikletle birlikte hareket edeceksiniz.
O yarislarda gordugunuz sey sarkma teknigidir.
Motoru yatirmak için degil,yatirmamak için yapilir.
Yollarda,motosikleti pist teknikleriyle kullanmaya kalkismayin.
Basinizi belaya sokarsiniz.

coq , forum ve sayende düzelttim sarkma eylemini , neredeyse sağa virajlarda sol , sola virajlarda sağ baldırımı sele üstüne getirip giriyordum virajlara...

en azından şimdilik başımı belaya sokmadan doğru olanı öğrenip uygulamaya başladım ama dizleri depoya yapıştırma işini ihmal ediyorum önüne geçemediğim yanlış bir alışkanlık olarak bünyede taşıyorum.

bak bu solak meselesini bilmiyordum.
bende solağım, sağ viraj seviyorum, sol virajda hafif bi tutukluk yaşıyorum.

sende solcusun demek :cherry: bende solağım ve gerçekten balık burcuyum , sağ virajda et ete değene kadar yatabilirken :p sola o kadar iyi yatamıyorum.

sağ lob sol lob muhabbetinden olabilir mi diye düşünüyorum.

http://www.ogrenmeyiogren.net/Data.asp?ID=51

*ayrıca cesaret ile aptallık birbirine çok yakındır , dikkat edip birbirine karıştırmamak gerekir.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Konu sahibine bir kaç öneri verelim önce.
Ondan sonra aksam konustugumuz sürüs handikaplarindan biraz daha bahsederiz.

Topici açan arkadasimiz anladigim kadariyla 600RR kullaniyor.
Ise önce motorun gücünü kisitlattirarak baslasa iyi eder.
Bir Honda bayiine gidip, motorun gücünü düsürtsün.
Böylece motosikleti daha az tehlikeli hale gelecek ve stresi azalacaktir.

Daha sonra bir egitim programina dahil olup, en azindan, oturus pozisyonu,surus dinamigi konusunda egitim alsin.

Sonra zaten aldigi bilgiler isiginda antreman yapmaya baslayacaktir.

Bu önerilerim motosiklete gereginden fazla tehlikeli makinalarla baslayan herkes için geçerlidir.

Ilk isiniz gücü kisitlamak olmali.

Aslinda ben eskiden hemen sat o motoru derdim ama bir ise yaramadigini gördügüm için, en azindan kisitlamanin akillica bir öneri oldugunu düsünüyorum.:)

Panik olmamayı (yusufla gezmemeyi) başarman için deneyim tecrübe gerekir. Konuyu açan arkadaş daha 500km deneyimim var diyor.Emeklemeden koşmak istiyor.Limitlerini bildiğin zaman sorun ortadan kalkar.

Panik olmamayı (yusufla gezmemeyi) başarman için deneyim tecrübe gerekir. Konuyu açan arkadaş daha 500km deneyimim var diyor.Emeklemeden koşmak istiyor.Limitlerini bildiğin zaman sorun ortadan kalkar.

Bu yazdigin cok daha mantikli. Ama kusura bakma ilk yazdigin cidden bir motorcuya yakismiyor.

Panik aninda soguk kanli olmanin en iyi yolu , panik yapilmayacak guvenli alanlarda panik durumunu tecrube etmektir. Askerde nasil surekli tatbikat alarmlari verilir. amac gercek anda kimse cil yavrusu gibi dagilmasin her asker gorevini ve amacini bilsin , iste motor ustunde de durum bu.

18 yasinda bir genc gidip Ferrari alsa, Kimse ona git egitim al filan demez. Parasi var aldi harciyor derler.

ama motorda oyle degil. Ben cidden gurur duyuyorum cunku bu sitedeki insanlar Turkiyedeki butun otomobil suruculerinden daha bilincli.

Hepimiz motor ustunde zevkimizi doruklara cikaracak manevralar yapmak istiyoruz.Etrafimizda bunu anlatmak , insanlarin bize bakmasini , kizlarin bize hayran olmasini istiyoruz.

Iste bu noktada egitim li olmakta fayda var. Yoksa karizmayi cizdirmekte mumkun:)

engin bilgileri ile bu topic te bilgi veren herkese canı gönülden teşekkürler. . .
benimde tek bir sorum olacak kontra tekniği virajlarda da yapılır mı ? bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp daha emeklemeye başlıyorum ben yürümeye başlamadan öğreneyim :wiinkk:

teşekkürler link için ileride 250 cc ye geçtiğimde burada (Konya) sürüş dersleri veren yer var o eğitimi alırken bu bilgiler çok işime yarayacak
bu arada Konya ve çevresinde sürüş dersleri almak isteyen varsa Kawasaki Konya Bayisi sahibi Halil İbrahim Ada ile irtibata geçebilirler Uğur Ertekin'i bilenleriniz vardır onunla aynı eğitimleri almış birisi olarak engin bilgilerini dersler vererek aktarmakta

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar