avea jet kullanıyorum. telekom zamanında telefon + internet için toplamda 55 ve üzeri öderken, mobil modemle hem daha az ödüyorum, hem de istediğim yere götürüyorum.
avea tercih etmemdeki neden, vodafone ve turkcell'in 24 ay, avea'nın ise 12 ay taahhütlü satış yapıyor olmasıydı. fiyatların hızla düştüğü ve daha da düşeceği görülen bir sektörde kendimi 24 ay bir yerlere bağlamak işime gelmedi.
avea'dan memnun muyum? hayır değilim. ankara'nın göbeğinde, etlik gibi bir semtin merkezinde tek bir koltuğa bağlıyım kullanmak için. yerimi değiştirsem 3G hattı gidiyor, EDGE geliyor. bununla ilgili avea ile atışmışlığım da var. bir sürü şikayet, geri dönüp akıl vermeler filan, ama sonuçta değişen bir durum yok.
ama yine de sırf 12 aylık taahhüt süresinden dolayı avea tercih ettiğim için pişman değilim. sürem bitmek üzere ve bittiği an özgürüm, derhal br başka operatöre belki de daha uygun fiyattan geçiş yapacağım.
mobil modem olayı kesinlikle güzel bir olay yalnız diğer arkadaşların dediği 2 hususa dikkat etmek şart.
1) kotalar, ADSL hizmetlerinde olduğu gibi sadece download kapasiteleriyle değil, upload+download olarak hesaplanıyor. (çok ayıp bir durum. resmen sineğin yağını çıkarmak gibi).
2) kota aşımında ücretler ADSL'deki gibi insaflı değil. bariz katlamalı hesaplar söz konusu...