vınn veya turevi servisleri kullanan var mı?

arkadaslar vınn jett veya o servislerden birini almak istiyorum kullanan arkadaslar bilgi verebilir mi?
hızı nasıl?
kota durumu nasıl?Çabuk aşılıyor mu?
Heryerde çekiyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden tesekkurler

MkD

http://forum.memurlar.net/konu/782778/?page=1

bu konu ile ilgili şöyle bir olay var öncelikle dikkat edilmesi gereken

doğru kullanım ile söylenebilecek şeyler asla hiç bir firmanın çekme garantisi vermediği alt yapısı iyi büyük bir şehirde belki çok sorun olmaz fakat heryerde çekme garantisi yok hatta almaya gelen bir çok kişiden duydum işte biz şu mevkide kullanmak istiyoruz çekiyormu o tarafta gibi sorular soruyorlar :)

hızlarınada bir standart getirilmeye çalışılıyordu en son diye biliyorum
ne miktarda artış sağlar bilmiyorum fakat 3 farklı hızda modemleri var firmaların

açık alanda 20 mbit e kadar gördüm ama mesela arabanın içine girince hı 1/4 e düşüyor..
Normal cep telefonu şebekelerinin yaydığı sinyallere aldanmayın 3G midir nedir onun çektiği yerlerden iş görüyor vınn türevleri..

Vodafone'nun servisini kullanıyorum. Ankara'da en geniş kapsama alanına bu operatör sahip olduğpu için bunu seçtim. Hız değerlerine dikkat etmedim ama şu an kullanmakta olduğum ADSL'den farkı yok. Download işlemleri ADSL'den gerçekten hızlı oluyor ama sayfaların açılma hızında gözle görülür bir fark yok. 5 GB için 49 TL ödüyorum :pr:

trkcell vınn kullanıyorum. 8 gb için aylık 72 tl. bağlanma sorunu yok. her yerde çekiyor, tavsiye ederim. ama dikkat et kotayı aşına fenaa geçiriyorlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bunlar ilk çıktığında bakmıştım da, kotayı adslde olduğu gibi download üzerinden değil download+upload şeklinde hesaplıyorlardı. Eğer böyleyse bunu da dikkate alın. Kotanın %25-%30'u boşa gitmiş oluyor.

Evdeki sabit hattı ve adsl'i 3g çıktığı gün iptal ettirdim ve aynı gün vodafone modem aldım ( 5 gb limitli galiba). Hızda hiçbir sorun yok, jet gibi maşallah. Kota da download yanısıra upload da hesaba katılıyor o yüzden 5 gb değilde 4,5 gb filan kullanabiliyorsun.
Hiç konuşmadığım telefona gelen aylık 40 tl'den , ve sürekli kesilen bağlantıdan ve "şimdide modemi beraber kapatıp açalım lütfen " den başka bir çözüm yolu olmayan ttnet müşteri hizmetlerinden kurtuldum( tabi düşürebilirseniz) . Kurulum yok , ayar yok, tak çalıştır........ Hem de heryerde, sadece evde değil.

Kesinlikle vodafone

Hem cok hızlı hem turkcelle göre daha ucuz.

Ayrıca vodafone da fatura stop var 100 tl olunca net yavaşlıyor. Avea yı bılmıyorum kullanmadım.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
avea jet kullanıyorum. telekom zamanında telefon + internet için toplamda 55 ve üzeri öderken, mobil modemle hem daha az ödüyorum, hem de istediğim yere götürüyorum.

avea tercih etmemdeki neden, vodafone ve turkcell'in 24 ay, avea'nın ise 12 ay taahhütlü satış yapıyor olmasıydı. fiyatların hızla düştüğü ve daha da düşeceği görülen bir sektörde kendimi 24 ay bir yerlere bağlamak işime gelmedi.

avea'dan memnun muyum? hayır değilim. ankara'nın göbeğinde, etlik gibi bir semtin merkezinde tek bir koltuğa bağlıyım kullanmak için. yerimi değiştirsem 3G hattı gidiyor, EDGE geliyor. bununla ilgili avea ile atışmışlığım da var. bir sürü şikayet, geri dönüp akıl vermeler filan, ama sonuçta değişen bir durum yok.

ama yine de sırf 12 aylık taahhüt süresinden dolayı avea tercih ettiğim için pişman değilim. sürem bitmek üzere ve bittiği an özgürüm, derhal br başka operatöre belki de daha uygun fiyattan geçiş yapacağım.

mobil modem olayı kesinlikle güzel bir olay yalnız diğer arkadaşların dediği 2 hususa dikkat etmek şart.

1) kotalar, ADSL hizmetlerinde olduğu gibi sadece download kapasiteleriyle değil, upload+download olarak hesaplanıyor. (çok ayıp bir durum. resmen sineğin yağını çıkarmak gibi).

2) kota aşımında ücretler ADSL'deki gibi insaflı değil. bariz katlamalı hesaplar söz konusu...

peki video fln izlemesek 1 gb kota cabuk dolar mı sizce?
bi de bu servislerde acılıs ucreti oluo mu?

Herkes eğrisiyle doğrusuyla bir yorum yapmış ama sorulması gereken ilk soru sorulmamış. Bu vınn'ı, jet'i vs yi ne amaçla kullanacaksın !!
Netten film izlemek için mi ( yanarsın ), müzik vs mi indireceksin ( şaka yapıyorsun galiba ), işlerimi takip edip maillerimi filan kontrol edeceğim ( iş te amaç bu ) !!
Ben ankara da hem turkcell vınn'ı kullanıyorum hem de evimde adsl ( üstüne de tanımam ) kullanıyorum. Amaçlar tamamen farklı. İş yerime götürüyorum ( bu arada iş yerim öyle şehrin göbeği filan değil allahın KAZAN'ı çekim konusunda da hiç bir sorun yaşamıyorum) vınn'ı takıyorum laptop a işlerimi kontrol ediyorum. Evime geldiğimde de 3 bilgisayardan çatır çatır adsl i kullanıyorum. Birinde ben online oyun oynuyorum, diğerinde hanım online film izliyor diğer desktop da film ve müzik indiriyor ve hiç de bir sorun yaşamıyorum.
Bu ve buna benzer durumlarda öncelikle kullanım amacını belirlemek gerek. Kotayla uğraşmaksa dert bu gibi 3G'ler en güzeli ama özgürce net mi kesinlikle ADSL

ben vınn'ı evde masaustu bilgisayarımda kullanıcam cunku oturdugum eve telefon baglatamıyorum yani zorunluluktan kullanmayı dusunuyorum yoksa tabiki adsl dururken bole bişeye girişmem. Film müzik video o tip seyler olmıcak tabi ki bunu sormaya gerek bile yok onun için 1 gb kotayı soruorum bi de benim evim kapsama alanında olup olmıcagı ne malum bunları ogrenmek istiyorum iş biraz sansa kalıo heralde

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
bi de benim evim kapsama alanında olup olmıcagı ne malum bunları ogrenmek istiyorum iş biraz sansa kalıo heralde

kapsama alanı kontrolü kolay iş. 3G aboneliği olan bir cep telefonu ile kontrol edebilirsiniz.

3g kapsama alanı için operatör müşteri hizmetlerini arayın, adresinizi söyleyin onlar apartman kapı numarasına kadar kapsama alanı içinde olup olmadığınızı anında söyleyebiliyorlar.

ben vınn'ı evde masaustu bilgisayarımda kullanıcam cunku oturdugum eve telefon baglatamıyorum yani zorunluluktan kullanmayı dusunuyorum yoksa tabiki adsl dururken bole bişeye girişmem. Film müzik video o tip seyler olmıcak tabi ki bunu sormaya gerek bile yok onun için 1 gb kotayı soruorum bi de benim evim kapsama alanında olup olmıcagı ne malum bunları ogrenmek istiyorum iş biraz sansa kalıo heralde

1 GB kota bence ufak tefek şeyler için, mail kontrolü vs için bağlanan kişilere daha uygun.

Şimdi web sayfaları o kadar içerik ile dolu ki, sadece düzenli ziyaret ettiğin (örneğin motosiklet.net) birkaç site bile kotanı aşmana neden olabilir. Bunu engellemek için resim ve flash gösterimlerini falan kapatman gerekir ki o zaman da çok anlamı olmaz, bir müddet sonra rahatsız etmeye başlar seni.

yaklaşık 1 yıl önce Turkcell Vınn aldım. Almaz olaydım, Bursa'nın göbeğinde mail dahi açılamayan bir hızdaydım, hesapta bulunduğum yer 3G kapsamı içinde olmasına rağmen. Beni 1 ay oyaladıktan sonra, anca 1 yıl sonra düzeltebiliriz diyerek, iade aldılar. Aynı gün Vodafone aldım, hala da memnuniyetle onu kullanıyorum. Ben iş icabı mecburen aldım , ancak evden kullanacaksan kesinlikle gerekk yok bunlara. Ayrıca 1 GB sakın alma, anlayamadığım bir şekilde hiç birşey indirmeme rağmen download + upload kota sıkıntısı yaratıyor 5 GB olmasına rağmen.
Bir çok arkadaşımın tecrübelerine de dayanarak sakın Vodafone ' dan başka bir alternatif düşünme , 100 tl fatura stop özelliği ve kapsama kalitesiyle birlikte...

o zamn anladığım kadarıyla en az 4 gb ya da 5 gb paketlerden almak lazım o da fiyat olarak en az 50 lira civarı olucak cunku 1 gb alıp kotayı asınca zaten daha fazla fatura gelicek.Heryerde cekip cekmiceği de mechul cok mantıksız gozukuo aslında ama zorunluluktan alıcam heralde taahutsuz bi şekilde alırsam en azından begenmezsem vazgecerim diye dusunuorum.
Yorum yapan herkese tesekkurler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar