Vergiler değişecek mi?

Merhabalar. Motosikletlere uygulanan fahiş tüketim vergisinde önümüzdeki yıl bir azalma olacağı yönünde duyumlar aldım. Aslı var mıdır?.

Artık arap saçına dönmüş büyük şehir trafiğinin tek çözümünün yaygın motosiklet kullanımı olduğunu bir türlü idrak edemeyen ve motosiklet satışlarının arttığını farkettiği anda salyalarını akıtan bir sırtlan edasıyla sırtımıza bu vergiyi yükleyen örümcek kafalı zihniyeti kınıyorum.

Son düzenleme:
Sen verme o vermesin
türkiye cumhuriyeti devleti nereden vergi alacakta 75 milyon insana hizmet götürecek
ha vermeyelim ama
imf kapıda esas sırtlanı atlıyorsun.

Kaynak belirtir misin? Ben hiç duymadım, asla da olacağını sanmam, vergi gelir bahanesi ile ama asla gitmez örnek deprem vergisi diye gelen vergiler gibi :pr::pr::pr:

Konu vergi verme değilme zaten arkadaşım vergilerin düşürülmesi, zaten benzin ile hergün katkı oluyor vergiye, trilyon kazanıp hiç vergi vermeyen dolu, mesela istanbulda bir dolmuşun ödediği vergi bir memurdan daha düşük, polemiğe girmeye gerek yok, bence de motor vergisi çok yüksek.

Son düzenleme:
Sen verme o vermesin
türkiye cumhuriyeti devleti nereden vergi alacakta 75 milyon insana hizmet götürecek
ha vermeyelim ama

ben kimse vergi vermesin demiyorum. Ama sadece yüklenen fahiş vergiler yüzünden; benzine, telefona, internete , motosiklete, diğer motorlu araçlara, ulaşıma dünyanın en yüksek tutarlarını ödüyorsak bu işte bir yanlışlık vardır.
"sen verme o vermesin, kim verecek o zaman?" gibi klişe lafların arkasına sığınmayalım lütfen. Eğer satılan her türlü hizmet ve maldan şaka gibi vergi alınıyorsa bunun bize hizmet olarak dönmesini beklerim. Dünyanın neresinde bu denli yüksek vergiler var? bu vergiler bize eksiksiz dönüyor olsaydı evimdeki musluklardan paslı su değil, sıcak çikolata akıyor olmalıydı.
Ha bir de şunu eklemek istiyorum, motosikletten bugüne kadar %8 vergi alınıyordu. Son birkaç yılda motosiklet satışları iyice artınca bu yolla gelen vergi de artmıştı zaten. Daha da fazlasını isteyip de %8lik vergi %37(!)ye çıkarmak nedir?!?
Yuzak Bey, sanırım o mesajdaki sert çıkışınızı "fahiş vergi yüzünden motosiklet alamayan bir vatandaşa" değil; "vergi kaçıran, toplanan vergileri afiyetle yiyen, vatandaşı hortum manyağı edenler"e yapacaktınız. yanlışsınız.

Kaynak belirtir misin?

Kaynağım çok dayanaksız olduğu için belirtmemiştim ama içimde bir ümit vardı. Bir motor ustası, sohbet sırasında söyledi. Bir de geçenlerde bir forumda bir kullanıcı böyle birşeyden bahsetmişti. "Acaba" dedim, bilmediğim bir sürpriz mi geliyor.. ama yok sanırım. sağlık olsun.

Son düzenleme:
valla benim bu konuda tav olduğum mevzu bu verginin nedeni neden yanlış hatırlamıyorsam yerli malı motorsiklet sanayinin korunması sanki çok yerli malı motorsiklet sanayi varya benim kendi goruşum kanuniyi bisanı korumaktan başka bir şey değildir dikkat edersenizde en kazık en pahalı çin malı motorları satanlarda bunlar beyler lutfedecekte bir tane motor geliştireceklerde yapacaklarda yerli malı sanayi hazırdan kurtulacak bu memleketin insanları gumruk duvarının arkasına sığınıp senelerce aynı modeli yapan tofaş fabrikasını unutmamıştır umarım senelerce mobilete peugeota fahiş fiyat isteyenleri unutmamıştır umarım şimdi bu vergiler kalkarmı hayatta kalkmaz çünkü bu yaglı kapıyı kimse bırakmak istemez kanuni ve bisan 1 e toplayıp 10 a satmak varken neden boyle bir zırhı kaldırılmasını istesinlerki ve hatta bu bile bisana yetmemiş olacakki artık motosiklet faaliyetlerini asskıya alacakmış gibibir kulaktan dolma bilgi aldım

Vergi indiriminin olacağına düşünmüyorum umarım yanlış düşünüyorumdur.

Son düzenleme:

szr

Yıllık ne kadar vergi ödüyorsunuz motosikletinizle ilgili?

Motosikleti
Forza 250
Parası olan motora binsin.
Olmayan fotoğraflarına baksın.

szr

Evet yüzde 8 den yüzde 37 ye çıkarmak hakikaten acımasızlık ama günümüzde etkin vergilendirilme sistemi olmadığı için ve ticari işletmelerin birçoğunun vergi kaçırdığını dikkate alırsak devlette yok ötv yok cart yok curt vergisi adı altında, toplayamadığı vergiyi bu şekilde toplamaya çalışıyor.He bu toplanan vergilerin bize geri dönüşümü nsl tartışılır ama malesef ötv lere bu kadar vergi yüklemesini yapılmasını tasvip etmiyorum; zaten benzindeki vergilerden çekiyoruz çektiğimiz kadar.
Dilerim ki sadece motosiklet sektöründe olmasın diğer tüm sektürlerde de adil bi vergi uygulamasına gidilsin (Kısacası ötv düşsün:))

asm

vergilerin düşmesinin ardından üreticililerin,pazarlayıcılar bu durumdan istifade edeceklerini düşünüyorum

atıyorum 30 bin ytl'lik bir aracın ÖTV'si 10 bin ytl olsun

bu 5 bin ytl'ye inse bile aracın fiyatı aynı kalacaktır

düşen 5 bin ytl kimin cebine?: satıcının

gıdada kdv %8'e düştü,var mı bir değişme etrafta? (bir tüketici birliği bile itiraf etmişti)

asm bu konuda sana katılıyorum daha öncede benzer olayları yaşadık, beyaz eşyada bir dönem kdv oranı tam emin değilim ama sanırım yüzde 18den yüzde 8 e indin ama bu fiyatlara hiç yansımadı, daha sonra ne oldu peki? tekrar eski oranına geri dönüldü ama yüzde 8den yüzde 18e dönüş farkı hemen bindi fiyata, kdv indirimi kullanıcıya kdv bindirimi oldu, uzun lafın kısası bu işlere boşuna kafa yormayın bizi takan yok, bizde zaten kendimizi taktırmama huyu var

valaaa yarın aldıgımız nefesin vergisini da isterlerse şaşırmam kaldı ki vergi indirimi peehh çook bekleriz anlamadıgım türkiyede okadar kara para aklaması vergi kaçakçılıgı yapan var onlara ses yok.. nerede dürüst insan var onlara da vur sırtına al elindeki ekmegi politikası hiiiiççç hoş degil..

Bende ötv %22 iken alanlardanım
benimde kaybım 210,00 lira gibi
%14 bu parayla en azından iyi bir kask alabilirdim
bende taraf degilim ama
vermeyelim diyede belirttim
benim derdim imf ve borçlarımız.

zaten şu imf borcu bitince ne olacağız merak ediyorum başımı göge mi erecek yoksa bu çalan çırpan kesime dahada kaynakmı çıkacak:farao:

Sen verme o vermesin
ha vermeyelim ama

Parası olan motora binsin.
Olmayan fotoğraflarına baksın.

Gerçekten ilginç yorumlar geliyor.

Görülüyorki biz bukadar vergileri hak ediyoruz ve korkarım sessiz kaldıkça vergiler dahada artacak.

Ülkenin herşeyi sömürülürken, "borç FAİZİ" ödemek için toprakları satılırken ve biz bütün bu olan bitene ses çıkarmazken, motosiklet ötv'sinin, vergisinin düşeceğini beklemek mi ??????

Şaka yapmayın lütfen...

Artık arap saçına dönmüş büyük şehir trafiğinin tek çözümünün yaygın motosiklet kullanımı olduğunu bir türlü idrak edemeyen ve motosiklet satışlarının arttığını farkettiği anda salyalarını akıtan bir sırtlan edasıyla sırtımıza bu vergiyi yükleyen örümcek kafalı zihniyeti kınıyorum.

ketchup; zihniyetin farkında olduğuna göre, böyle bir vergi indiriminin söz konusu olmayacağınıda tahmin edebilmen lazım.. Ha birisinin oğlu motosiklet sektörüne girerse o zaman belki vergiler dibe vurur... :wiinkk:

Sonuç olarak sanırım yanlış yada fazla iyimser bi duyum almışsın..

Motosikleti
Forza 250
Yahu yakıttan o kadar vergi alınırken
O kadar tepki görürken
Buna rağmen vergi indirimi yapılmazken
Siz motosiklet icin verginin inceğini mi bekliyorsunuz?
O yüzden parası olmayan binmesin dedim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar