Vergi Dairesine Kayıtlımısınız????

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 Gundur cekiğim sıkıntıyı paylaşmam gerektiğini düşündüm..:bounce:
2 gün önce motorumu satmak üzere bir arkadaşla anlaştıktan sonra noter işlemleri için gerekli olan "Borcu yoktur" yazısını almak için Göztepe Muayene istasyonu içinde bulunan vergi dairesi bankosuna yanaştım, ruhsatı uzattım ve ŞOOOK...:silent:
"Motorunuz kayıtlı değil"...!!!!!!!!!!

Nası yaniiiiii...Malum memur yaklasımlı hanımefendi tarafından verilen bilgiye göre motorumun vergi dairesi kaydı bulunmamaktadır...
Kısa süreli şoktan sonra dogruca ilk alımda plaka işlerini yapan muameleciye tabi...

Cevap. : Abi gecen seneden beri trafik sube vergi dairesine yaptırılacak kaydı kendi zimmet yoluyla (Yani kendi imkanları ile dosyaları ileterek) yapıor.Bu nedenle seninki daha işlenmemiştir.

Dedim yuuuh..Motoru 6. ayda almısım aylardan Aralık ve Sultanbeyli trafik subesi Umraniye deki vergi dairesine dosyayımı ulaştırmadı yoksa ulastı ordamı beklioo??

Ha bu arada temmuz ayında gayet saf bi şekilde internetten Motorlu Tasıtlar vergisinide yatırdık bide...:pr: Kayıdı olmayan motora vergi..!!!
Sonuçmu?? Muamelecinin bugünkü ifadesi.."Abi bugün Ankara gelirler genel müd. ne fax cekildi cevap beklenior...Pazartesi herhalde çözeriz...":pr: :pr:

1.Motorumu almak için bekleyen arkadaşa mahcup oldum onamı yanayım..
2.Acil para lazım, alamadım dolayısıyle bir sürü faiz ödicem bir cok yere onamı yanayım...
3.Temmuzda kek gibi yatırdıgım MTV bosa gidecek muhtemelen onamı yanayım..
:pr: :pr: :pr:
Bu ülkeyi cok seviyorum ama bu kadarda olurmu????
S&S

Forumdan Uzaklaştırıldı
geçmiş olsun

2 gün önce motorumu satmak üzere bir arkadaşla anlaştıktan sonra noter işlemleri için gerekli olan "Borcu yoktur" yazısını almak için Göztepe Muayene istasyonu içinde bulunan vergi dairesi bankosuna yanaştım, ruhsatı uzattım ve ŞOOOK...:silent:

Nası yaniiiiii...Malum memur yaklasımlı hanımefendi tarafından verilen bilgiye göre motorumun vergi dairesi kaydı bulunmamaktadır...
Kısa süreli şoktan sonra dogruca ilk alımda plaka işlerini yapan muameleciye tabi...

Cevap. : Abi gecen seneden beri trafik sube vergi dairesine yaptırılacak kaydı kendi zimmet yoluyla (Yani kendi imkanları ile dosyaları ileterek) yapıor.Bu nedenle seninki daha işlenmemiştir.

Dedim yuuuh..Motoru 6. ayda almısım aylardan Aralık ve Sultanbeyli trafik subesi Umraniye deki vergi dairesine dosyayımı ulaştırmadı yoksa ulastı ordamı beklioo??

Ha bu arada temmuz ayında gayet saf bi şekilde internetten Motorlu Tasıtlar vergisinide yatırdık bide...:pr: Kayıdı olmayan motora vergi..!!!
Sonuçmu?? Muamelecinin bugünkü ifadesi.."Abi bugün Ankara gelirler genel müd. ne fax cekildi cevap beklenior...Pazartesi herhalde çözeriz...":pr: :pr:

2.Acil para lazım, alamadım dolayısıyle bir sürü faiz ödicem bir cok yere onamı yanayım...
S&S

Çok geçmiş olsun paşam ya, bu üklkede bazı şeyler işte böyle yürüyor malesef ama nede olsa hep derler ya bu ülkede devlet memuru olmak lazım. Sağolsunlar hızlı çalışır bizim memurlar:wiinkk:

c@n

sen böle dedin bende bakıyım kayıtlımı die araştırdım haha motoru aldım 3 gün sabretseymişim vergiden muafmışım 2007 ödicekmşim sadece ama suan bide üstüne üstlük benimde vergi borcum çıktı 32 ytl haha way bea aldığımın 3 günü wergi ödemem lazımmış ödememişim mtv sini nebiliyim ben yahuu

nerde yaşiyoruz ki abicim..:cyclopsan dikkat et de bide seni borçlu çıkarmasınlar..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Araç plaka numarası, vergi numarası ve tescil tarihi ile aşağıdaki linkten, trafik cezalarınızı ve yatırılmamış vergilerinizi görebilirsiniz.
Ayrıca aracınızın vergi dairesine kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40

Sağlıkla

Forumdan Uzaklaştırıldı
abi sen bence hiç bişiye yanma :) muameleciye yanaş biraz sevgi ve şevkat göster :bounce:

Pazartesi günü,sizin nüfus idaresinde kaydınız yokmuş o yüzden vergi kaydınız yapılamamış derlermi?:silent: derler:cherry: derler:queen:
Her şey beklenir bu memlekette.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bu sorundan haberim var, daha öncede çok duydum. Hallolur merak etme.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pazartesi günü,sizin nüfus idaresinde kaydınız yokmuş o yüzden vergi kaydınız yapılamamış derlermi?:silent: derler:cherry: derler:queen:
Her şey beklenir bu memlekette.

Derler dimi...:cherry: ben o zaman biliom yapıcamı..bak sen eglenceye o zaman...:cherry:
S&S

Bu sorundan haberim var, daha öncede çok duydum. Hallolur merak etme.

Walla saol..:bounce: madem duydun, haberin var..cözümünüde duymussundur..anlatsaydın biras..:bounce:
S&S

Son düzenleme:

S&S

geçmiş olsun:pale: kaça satıyosun paşam motoru:silent:

Buna benzer bir sorunu ben de temmuz ayında mtv'yi internet şubesinden öderken yaşadım.Plakayı girip sorgulama yaptım.Bir de ne göreyim:cyclopsan .Vergi borcum 540 YTL.

Motorum Xmax-250.Yıllık vergisi 2x30 YTL.İlk 30'u zaten ödemişim.Yani temmuzda da 30 ödemem gerekiyor o kadar.540'ı görünce motorlu taşıtlar vergi dairesini aradım hemen.Görüntülediğim vergi miktarında hata olduğunu söyledim.Telefondaki memur; sorun olmadığını hatta ilk taksidi de eksik yatırdığım için 40 YTL de faiz tahakkuk ettiğini söyledi.

Ben de "Nasıl olur hanımefendi?Küçücük bir motosiklete bu kadar vergi mi tahakkuk eder?" diye çıkıştım.Ne cevap aldım dersiniz?

"Ne motoru beyefendi?Otomobil vergisi bu?":queen: :queen: :queen:

Benim Tilki, vergi dairesinde otomobil görünüyor.(Ruhsatta hala özünü kaybetmemiş bu arada.Orada motosiklet)

Ben de memura "siz hiç tek silindirli, 250 cc otomobil gördünüz mü?" diye sordum.Cevap yok.Ruhatı fakslamamı, düzelteceklerini söylediler.Hallettik.Tilki özüne döndü.:mrgreen:

muhteşemler yaa her zaman çok başarılı bu memur arkadaşlar :D

o kadar umursamıyolar ki yaptıkları işi.... "yaa nolcak vatandaş uğraşsın işte ben yanlış yazdım amaaan kim silip düzeltcek şimdi, sorun olursa gelir o zaman düzeltiriz" mantığı da var çoğunda..

tabi bunun nedeni üstlerinin kendilerini teftiş etmemesi, sorgulamaması, napıyosun sen dememesi,
tabi bunun nedeni de yine "daha üsttekilerin" kendilerini teftiş etmemesi, sorgulamaması, napıyosun sen dememesi .......

anladınız heralde uzatmama gerek yok :) sonsuza kadar gidiyo bu böyle üsttekine üsttekine çıktıkca aynı şeyleri yazabilirsiniz.. başbakana ulaşırız heralde böyle böyle :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sonuna kadar gidecegim..Gerekiosa Birleşmiş Milletlere, İnsan hakları komisyonuna, AB Parlamentosuna..vs.vs..:p ama bu işi halledicem..:pr:
S&S

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar