vergi borcum

merhaba arkadaşlar 02.08.2007 tarih çıkışlı 250 cc lik bir motorum war 6 ay kadar once vergısını odemeye gıttııgımde vergı kaydının olmadıgını karakoldan gereklı ewrakların alınıp vergı daıresınde kayıt altına alınması gerektıgı soylenmıstı bende senesı dolunca yaparım dıye gıttım karakoldan gereklı ewraklarımı aldım kaydımı kendım yaptırdım we borcumu yatırmak ıcın vezneye gıttım borcun 115 ytl oldugunu soyledı bırsenelık borcun 68 ytl oldugunu bılıoyorum nasıl olur dedım adam sırıtarak vergı borcu dıye hıc bılmedıgım bı cewap werdı ben baska bısey yatırmaya gırdım sankı o sıraya merak ettıgım konu ılk 6 ay zaten tescıl ettıgımız ıcın vergısını wermıs olmuyormuyuz bu borc fazla gıbı geldı bana sorgulama yaptıgımda netten vergı borcu olarak boyle bır arac bulunamadı yazıyor ama normal aratıldıgında ruhsat bılgılerı cıkmakta fıkır werebılırsenız sewınırım.

Motosikletin ruhsat işlerimini yaparken ilk 6 ayı ödemiş oluyosun fakat sonraki
6 aylık vergisi 32 veya 34 ytl olması lazım diye hatırlıyorum eger zamanında ödemezsen çok az bir faiz ödersin
4-6 ytl gibi bence vergi dairesine tekrar git oralarda trafik muamelecileri var onlarla
diyalok kur seni yönledirirler senden fazla para almışlar.

Aynen bende vergi borcunu ödemeye gittiğimde motor RÖMORK olarak gözükür hala.Yani trafikden işlememişler.Bayiye sorduğumda biz evraklarını yeniden faxlıcaz düzellicek dediler 10güne kadar fakat dün gene gittim durum gene aynı vergi borcu çıkmıyor.Motor bayrampaşaya kayıtlıymış kartalda oturuyorum.burdan kalkıp bayrampaşayamı gidicem yoksa aldığım yerle yeniden dialogamı geçiyim.Ziraat bankasından yatırılmıyormu bu vergiler? :silent::silent::silent:

Tapu dairelerine yapılan polisiye baskınların aynısı aslında vergi dairelerindede yapılmalı.Motorunun ilk vergisi 2007'nin ikinci yarısında trafiğe çıktığı için 34ytl'dir.2008 yıllık vergisi ise 68 ytl'dir.2 taksitte yapılabilen vergi ödemesinin ilk taksiti yine 34ytl'dir.Günü geçen vergilere gelen faiz cüz-i rakam olan 1 ytl civarındadır(Kendimden biliyorum.).Senden alınan115 ytl vergi kesinlikle usulsüzdür.Bunu bilmiyor olmalarına imkan yok.

O sırıtarak sana vergi borcun 115 YTL diyen memura git ve bu motosikletin yıllık bandrol ücretinin nekadar olduğunu,2007 yılı ilk taksitinin ödenip ödenmediğini,2008 1 taksit borcun nedurumda bunları sor ve bunlardan emin ol

2007 2 taksit ve ocak 2008 taksitlerin ödenmemiş olsa bile 34+34= 68 YTL eder rakamın okadar yukarı çıkması garip bence...

yanımda 70 ytl wardı ortalama hesapla 68 fılan gıbı tutcagını dusunerek o kadar almıstım yanıma 115ytl gıbı bı fıyat duyunca sok oldum odemedım sızlerede danısmak ıstedım veznedekı memurda basından sawdı bı bakıma oglen saatı oldugu ıcın

Ödediğin paraya karşılık sana bir makbuz vermeleri gerekir..
Eğer bu elindeyse ve bunda 115 ylt yazılıysa.Hiç durma Savcılığa şikayette
bulun...

yanımda 70 ytl wardı ortalama hesapla 68 fılan gıbı tutcagını dusunerek o kadar almıstım yanıma 115ytl gıbı bı fıyat duyunca sok oldum odemedım sızlerede danısmak ıstedım veznedekı memurda basından sawdı bı bakıma oglen saatı oldugu ıcın

Şimdi okudum..Ben yazarken sen mesaj atmışsın..
Ödemediğine göre...Öderken makbuzun üzerinde yazılı rakama bakarak
para verin...Ne yazılıysa onu ödeyin yani..Bu aralar cukka işi had safada..

Son düzenleme:
buyuk ıhtımal ıle makbuzda da 115 ytl yazıcaktır fakat bence bir yanlışlık war gibi vergi kaydını kendılerının yapması gerektıgı halde yapmadıkları gıbı motorun hacmını yanlıs yazmıs olabılırler yada ne bılım plaka baska bı aracın nosundan alınıp werılmıstı eskı borcu aktarılmıs olabılı gıbı cunku motorumu sıfır almıstım ve ruhsatını kendım cıkartırmıstım tam olarak bılmek ıstedıgım bı sene gectıkten sora 115 ytl en az bır bucuk senelık vergı olması lazım 1 bucuk sene dolmadan bu paranın alınıp alınmadıgının normal olup olmadıgı kı 68+ 34 =102 desek 13 ytlde faız uyguluyorlar dıye dusunsek anca 115 ytl yapabılır :silent:

..
Ödemediğine göre...Öderken makbuzun üzerinde yazılı rakama bakarak
para verin...Ne yazılıysa onu ödeyin yani..Bu aralar cukka işi had safada..[/QUO
(murat gergerli,den alıntı)

Hakkını aramak muhakkaki her mükellefin hakkı
plakanın tahakkuk dosyasına bakan ilgiliyle çözülmesi gereken bir işlem
Aşırı tepki vermişsiniz
arkadaşım

Son düzenleme:
Motoru aldığın yer ilk MTV yi yatırmadıysa 115 fiyatı normal.
Dekontu elinde varmı? Dekontu elinde yoksa büyük ihtimal
yatırılmamıştır. İlk etapta Ötv yatırıldığından dolayı bazı zamanlar
ruhsat çıkartılıyor sonra kaydı maliyeye ilk vergi yatırılırken
yaptırıyor. Maliyede kaydı yoksa verginde yatmamıştır.
Benim başıma geldi. Motoru aldığın yerden vergiyi tahsil edip
maliyeye kendin yatıracaksın.

Motor hacmini yanlış yazmış olabilirler.
250 yerine 251 yazsa 2 ye katlıyo vergi.
Tescil tarihide yanlış girilmiş olabilir. bu durumda da daha fazla vergi çıkar.

internetten önce motosikletin senin üzerine vergi kaydı olup olmadığını

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40 bu linkten öğren belki hala eski plakaya kayıtlı aracın vergi numarası vardır. Orada vergi borcunun da ne kadar olduğu yazar. 2007 ödenip ödenmediği görülür. Bu siteye gir tescil tarihini yazarken ruhsattaki tarihte çıkmassa 1-2 gün ileri ve geri tarihleri dene.

Burada araç senin üzerine gözüküyorsa o zaman parayı yatır. Yoksa yatırma

..
Hakkını aramak muhakkaki her mükellefin hakkı
plakanın tahakkuk dosyasına bakan ilgiliyle çözülmesi gereken bir işlem
Aşırı tepki vermişsiniz
arkadaşım
.
:bounce:
http://www.motosiklet.net/forum/members/muratgergerli-16527.html :wiinkk:

Konuyu Toplam 9 üye okuyor. (6 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
muratgergerli, ennginn, sebo, motorcu48, yuzak, Lebowski

Aha benim arkadaşım gelmiş...:queen:

Cbf 150..silindir bloğunda hava girişi var...:p

Son düzenleme:
internetten önce motosikletin senin üzerine vergi kaydı olup olmadığını

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40 bu linkten öğren belki hala eski plakaya kayıtlı aracın vergi numarası vardır. Orada vergi borcunun da ne kadar olduğu yazar. 2007 ödenip ödenmediği görülür. Bu siteye gir tescil tarihini yazarken ruhsattaki tarihte çıkmassa 1-2 gün ileri ve geri tarihleri dene.

Burada araç senin üzerine gözüküyorsa o zaman parayı yatır. Yoksa yatırma

tescil tarıhını bır gun sonra yazınca cıktı saol. soyle bı durum soz konusu 2. ayda tescıl yapılan aracın 3. ay ıcın ve normal tarıh olan 7. ay ıcın vergısı gozukmekte 3. ayda vergı gozukmesı 0 aldıgım halde wergısının yatırılmamıs olmasından kaynaklanıyor sanırım kı satarken otv ve butun vergılerının yatırıldıgını soylerek satmıslardı cwplarınız ve ılgılendıgınız ıcın saolun. simdi makbuzumu buldum wergı daıresı alındısı adı altında bır makbuz war elımde otv 178.80 ytl ve damgav 14.10 ytl 2007 01 dıye motoru aldıgım fırma boyle bır makbuz yollamıs

Son düzenleme:
bence bu topıcde bayagı bı bılgı toplamıssın bende topladım bole bıse basıma gelırse ne yapcagımı ogrendım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar