A1 Ehliyet İçin Fiyat Performans Motor Seçimi

Selamunaleyküm herkese hayırlı günler diliyorum. 60k civarında sanmıyorum ama belki 70k civarında bir motosiklet almak istiyorum. Çok kısa bir süreden beri altımda ayağımı yerden kesicek bir aracımın olmasını istiyorum. Daha ehliyet almadım ve daha önce asla motor ve araba sürmedim. A1 ehliyet uyumlu bir motosiklet alıp deneyimlemek istiyorum. Başta köy için alacaktım fakat sadece yazın geldiğim için İstanbula almaya karar verdim. Motor hayatımda çok mühim bir yer kaplamayacak sadece istiyorum ve işimi görsün istiyorum. Biraz garip biliyorum. Herneyse ben hem bakıp hemde danışarak birkaç motor buldum. 2017 Mondial CG alacaktım sonra bana almamam için yalvardılar. RKS alayım dedim daha az laf etseler de ona da sıcak bakılmadı. En son TVS Raider 125 dedim internet yorumları genellikle olumlu ve danıştığım arkadaş onaylıyor. Sadece servis konusunda İtalyan ve Japon gibi markalar kadar destekleyici değillermiş ki elbette bu yorumlar 2 sene öncesine ait şuan nasıl bilemem. Bana aslında bu tüm almayı düşündüğüm motorlar yerine Activa S almam gerektiği söylendi. Açıkçası motorun sırf otomatik olması çok rahatlık sağladığını söyledi arkadaşım. Lakin köy gibi bir yerde de ve diğer yerlerde scooter hayat kurtarıcı olsa da görünüşünü hiç sevmiyorum. Tamam alırım da görünüşü yüzünden soğuyacağım. Performansı iyi olsa ne olur. Yoksa gerçekten güzel motorlar ve Honda motorundan bahsediyoruz. Elbette iyi olacak. Yani diyeceğim ehli olan arkadaşlarımızdan 125CC motor önerisi istiyorum. Öğrenciyim ve TVS'i onun için dedim. Fazla para çıkmıyor 70k bile karşılayamam ehliyet parası da olacak çünkü. Onun için Raider 125 2023 düşünüyorum. 50 55k olduğu için tam bana göre bir fiyata sahip, 2024 bile zor alırım. Elbette asla sıfır alamam, mümkünatı yok.

Ayrıca masrafı olmayan bir motor olması da önemli. 3 yıl kadar harçlıkları biriktiren ve devamlı kazancı olmayan biri olarak alıyorum. Haliyle çok yavaş birikiyor.

Top speed ve hava atma peşinde olmayan, motora baktıkça mutlu olabileceğim, sahip olduğum motorun bana güzel hissettireceği, severek binebileceğim, uzun yol yapmak istediğimde beni kırmayacak, upuzun bir süre beni idare edecek, şehir içinde rahatça sürebileceğim bir motor istiyorum. Foruma yeni katılmış bir öğrenci arkadaşınız olarak yardım istiyorum. Allaha emanet olun. Yardîm edeceklere şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli genç kardeşim, Raider epey popüler oldu ama garip gurup arızalarını duyuyoruz, şasi kırma ya da led ekranın pert olması gibi. Bu nedenle bütçene uygun Raider aldığında cepten yine para çıkma tehliken olabilir. Biraz bütçe arttırma şansın olsa, bir de şekil şukul konularına önem vermesen ben sana Cb 125F'i önerirdim.

Değerli genç kardeşim, Raider epey popüler oldu ama garip gurup arızalarını duyuyoruz, şasi kırma ya da led ekranın pert olması gibi. Bu nedenle bütçene uygun Raider aldığında cepten yine para çıkma tehliken olabilir. Biraz bütçe arttırma şansın olsa, bir de şekil şukul konularına önem vermesen ben sana Cb 125F'i önerirdim.
Şekil şukul konusunda 125F hiç beni üzmeyecek bir motormuş. Ama o bütçe konusunda biraz kısmı beni bozuyor. Mis gibi honda motoru ama işte beni zorluyor. Ha 2018 modeli falan beni bozmayacaksa uygun halleri de var. Fiyatı yine 65k falan olduğundan zorluyor ama belki alabilirim. Ayrıca zaten aşırı teknoloji bağımlısı değilim. Ki bu sorun çıkarır mı bilmiyorum, teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar