verde iki tur atiyim

Bir kardeşim dediğim adam,bir babam sürdü motorumu...Bir daha ölsem de vermem yeni alacağım cryptonu.Neden derseniz içim rahat değil,arkadaşım iyi motosikletcidir.Ama benim hastalığım vardır.O-R-J-İ-N-A-L.:) Kimse yatırmasın motorumu,bağırtmasın diye ailemleyken bile kızım gibi bakarım.Alacağım artcıya tembihlerim.Len ayağını grenaja değdirme.:)

Motosikleti olan ve özellikle kullanış tarzını, ehliyetli olduğunu bildiğim herkes benden motoru gelip alabilir ve istediği zaman getirebilir.

Hayatında mopedten, vitessiz herhangi bir motordan başkasına binmemiş olanların istemesi yok mu, işte onlara kızıyorum ve uygun bir dille karşılaşacağı tehlikelerden bahsedip vermiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bazıları çok abartmış. ehliyetli ve düzgün motor kullandığını bildiğim bir arkadaşıma neden motorumu vermeyeyim. Alayım motoru 2 gün sonra getireyim gibi istenirse vermem ama bir yere gidecektir falan, veririm. Tamam motosikletlerimizi seviyoruz ama sonuçta 2 tekerli mekanik bir alet. Karım/sevgilim falan değil. :mrgreen:

Motoru nasıl kullandığını çok iyi bildiğim ve malının kıymetini çok iyi bilen, çok yakınlarıma veririm sadece. Bu 3 'çok'un bir arada olduğu 3 kişi var ya da yok zaten :)

kötü her ne oluyorsa, hepsi basit görmekten ne yazık ki.

Motosiklet kullanmanın çok ciddi bir iş olduğunun bilincinde olana anahtarı gönül rahatlığıla veririm.

Benim motosikletimi kendi motosikletinden ayrı tutmuyorsa gözüm kapalı anahtarımı teslim ederim ! Alır işini görür getirir ! Herhangi bi olumsuzlukta vicdan azabı çekmemek için bilinci yerinde karakteri oturmuş ve sorumluluk sahbi olduğuna inandığım bikaç kişi var zaten !

Ama önceki motorumda bi arkadaşım inatla benden kıymetli mi muhabbeti yapmıştı ben agresif biriyim adama ne kadar izah etsem boş benden kıymetlimi kelimelerine odaklanmıştı sen ondan kıymetlisin gerçeğini anlatamayınca kayışları sıyırıp 18 19 yıldız anahtarla motorumun farını km saatini sağ ön ve arka sinyalini bi güzel parçalamıştım sinirden ! Aynı arkadasım o günden sonra asla böyle bişey yapmadı aksi durumu bugün yaşandı bildiğiniz üzere forumda dün başlık açmıştım kendi motorum serviste bugün o arkadaşımın bikaç ay önce aldığı ilk motosikletini ödünç istediğimde olmaz yanıtı almak ta beni epeyy şaşırttı :)

kesinlikle vermem arkadaş motorun canı cehenneme verdiğim adam ölür veya başına başka bir iş gelirse bunun vicdan azabıyla yaşayamam

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ehliyetin olmayanlara rossi olsa vermeyin motoru
ehliyeti olanlardan da sürüşünü iyi bildiğiniz, güveneceğiniz kişilere verin

Ne emanet motosiklet alırım nede veririm ...

kaza yaptığında işin maddiyatı bir yana allah korusun kullanan kişiye zarar gelirse ki geliyor o kadar çok örneğini gördüm, kendi kendimi yerim o yüzden ister alınsın ister gücensin emanet motosiklet vermem kaç cc olduğu kaç beygir olduğu maddi boyutu hiç önemli değil...

En güvendiğim babamdı :) 25 senelik motorcudur kendisi Bmw olsun Zundapp olsun binmiştir...Falcon u bi verdim, eve bi geldi ,eli pert olmuş çok üzüldüm...Motoramı yanarsın.babaya mı ?

yaa altı üstü bir scooter motormu yani bu scooterler yaa değil tabiki :) arkadaşlar şaka bir yanada bu sorun ne yazıkki sadece scooterde değil çoğu motor için geçerli maalesef motorlar araç yerine koyulmuyor trafikte yada küçük görülüyor len ne olacak bunu sürmeye diyenler var ama bilmiyorlarki 20 - 30 km ile giderken bile motoru yatırsa yada bir yere çarpsa bir taraflarının kırılabileceğini sakatlanacağını birde bazı arkadaşlar ehliyeti olmayana motoru vermem şahsen ben veririm. neden? motor kullanmayı biliyorsa neden vermeyeyim ama kask şartı var ben kaskı olmayan adama motor vermem ehliyeti olsa bile ehliyetsiz en fazla ceza yer gelen mala gelsin ama kasksız halde kaza yaparsa sonucu çok ağır olabilir
NOT : ehliyet kesinlikle şart arkadaşlar ben sadece örnek verebilmek için o şekilde yazdım.
herkese iyi sürüşler kazasız günler dilerim.

ne olacak ver düşerse bisiklet diyep üzülecek ne var ki derler

Aramızda pek çoğumuzun kaskosu olmadığını düşünüyorum. Bazımızın motorun yaşından dolayı yapmıyorlar (bkz: ben) bazıları çok pahalı diye yaptırmıyor. O yüzden motor yattı mı, düştü mü benim içim paralanıyor. Geçen gün kendim düşürdüm. Daha doğrusu motorun üzerindeydim, park ederken bir anda dengesini kaybettim. Yorgunluk zemin vs.. baktım yatmaya başladı. Tutabildiğim kadar tuttum, kaldırmaya çalışmadım, yumuşak iniş yaptı. sakin sakin oturdu yere. çizik bile yok.
Ama makinayı kaldırana kadar kalp krizi geçirecektim.

Kimse kusura bakmasın ama, her akşam eve girmeden önce ve her sabah çıkmadan önce, garaja girip "Günaydın mavişim!", veya, "maviiiiş" diye sevdiğim makinayı veremem ben kimseye. Şeytanın işi yok. En güvendiğim insan en sağlam motorcu olsa bile, kenan sofuoğlu olsun, düşeceği varsa, yatacağı varsa yatar. Sonra ne yaparsın ki? adamdan para istesen ne yazar. Tamir ettirse ne yazar. Çocuğunun kolu kırılsa ne hissedersin? evet tamiri var, iyileşecek. Çok önemli bir şey değil aslında. Böyle görebilir insanlar. Peki anası babası ne hisseder.

Son bir not. Motoru aldığım arkadaş, ağlayarak sattı resmen. Noterde işimiz bitti. Abi beni eve kadar bıraksana dedi. Dedim istersen son bir kez kullan sen. Çünkü bu akşamdan sonra, çalışmazken bile oturtmam üstüne :)

Yok hocam dedi. Artık senin motor o. imzayı attık. Elimi süremem dedi. Prensip dedi.

Bazıları çok abartmış. ehliyetli ve düzgün motor kullandığını bildiğim bir arkadaşıma neden motorumu vermeyeyim. Alayım motoru 2 gün sonra getireyim gibi istenirse vermem ama bir yere gidecektir falan, veririm. Tamam motosikletlerimizi seviyoruz ama sonuçta 2 tekerli mekanik bir alet. Karım/sevgilim falan değil. :mrgreen:

Rıdvan senin fıstığı hafta sonu için takas yapalımmı benimkiyle 2tur atıp gelecem:p benzin benden:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vermem veremem

Nezz

EHLİYET ALIYOM HAFTAYA SINAV VAR AMA MOTOR OFSAYT ARKADAŞ SAĞ OLSUN ÖĞRETİRİM DEDİ AMA :) GÜZEL YANI İKİ HAFTA SONRA HONDA CBF 150 GELİYO BENİM GİBİ ÇAYLAĞA :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar