http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=hayata+dair+iç+burkan+detaylar/#26980475
şu yukarıdakini iyi oku.
en kötüsü de ne biliyor musun?
"karım" dediğim insan şu an bir başkasının yatağında.
görmeyeceksin. için kan ağlasa da görmeyeceksin. benim gibi saatlerce ağlayıp kan tükürsen de görmeyeceksin. sen bir hayali yaşadın dostum. kafanda kurduğun ve ya karşı tarafın oynadığı tiyatroda başrol oyuncusuydun. oyunun süresi bitti ve perde kapandı. bunları yapamazsan da kafanda senaryo uydur. ben o kişinin van depreminde öldüğünü düşünüyorum mesela. şizofreniyse şizofreni kardeşim. yaşayamıyorsan son çare bu.
önüne bak, hayatına tutun. motosikletini mi seviyorsun? her gün yıka, sağına soluna işine yarar parçalar tak. okulun mu var? oraya asıl. işin mi var, mesai saatleri dışında da çalışmaya git. git işyerindeki diğer arkadaşlarına yardım et. ben mesela bizim aşçılara yardıma giderdim; gecenin saat 4ünde. uyuyamıyordum; gidip orada hem kahvaltımı yapıp hem kafamı dinliyordum. sonrasında da 25 km uzaktaki üniversiteme motosikletimle gidiyordum.
bu gece ne yapacaksın biliyor musun?
yanına en samimi arkadaşını alacaksın, aklına onunla yaşadığın her anı getirip bağıra çağıra ağlayacaksın. küfredeceksin. acını dibine kadar yaşayacaksın.
yarın sabah kalktığında da sakinleşip işlerine bakacaksın.
ben sadece tavsiye ediyorum kimseye yol göstermek haddim değil.
ben bunları yaşadım, bunları yaptım diyorum. şimdi hayatım gene paldır küldür; mutlu muyum? hayır. gülüyor muyum? hayır. ama hayata devam etmek gerekiyor malesef.
en azından seni sevenler için bunu yap arkadaşım.
kendine iyi bak.