Vazelin Pas-Küf Önler Mi?

Abilerim,ablalarim bir fikrada okumuştum vazelini motorcu motorun demir aksamlarina sür diyordu,pası-küfü engeller diodu bu doğru mu?Vazelin olmasa bile yağ sürsek bile demir aksamlar üstünde su tutunmasını engelleyeceginden küf tutmaz dimi?

manyıksal olarak düşünürsek evet.yaglarsan yada vazelin sürersen metal aksamın hava ve su ile direk temas etmesini engellemis olucaksn buda engeller diye düsünüyorum.

vazelin i başka yerlerde kullanıyorum gayet başarılı ama bu şekilde işe yarar mı bilemem....

arkadas ne vazelını motora vazelın mı surulür?:silent: bunun için özel spreyler var onlarla sil.hee bide vazelinle bu kadar ilgilenme onun kullanım şekli arkasında yazıyor bak oku motora falan sürün diye yazmaz hadi allah yardımcın olsun:rendeer:

tuvalete girdiğindede buraya hacet yapın yazmıyor ya.. :) vazelin sürülür kardeşim, koruma özelliğide mevcuttur.. :cherry:

(= ya spreylerinde mantıgı metal aksamın hava ve su ile baglantısı kesmek.matıken olablr.akülerin falan kutupbaslarını neden yaglıoruz ? oksitlenmesin die.buda aynı hesap metal aksam oksitlenmesin yada küflenmesin diye kullanılabilir aslnda denemek lazm.

bu arada bu yukarıdaki fıkrayıda bilmeyenler dinlesinler....

tamam tamam koy o vazelini yerine ben yıkarım bulaşıkları.....
:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Vazelin he :mrgreen:

Şu motorcu dünyası daha neler görecek bakalım:cherry::cherry:

Sür, sür zararı olmaz her halde....Minik bebelerin gıçı pişik olunca sürerlermiş bayanlar ve çok iyi geliyormuş ancak motorun yanlış yerlerine (selesine) sürersen kayar düşersin mazallah:mrgreen:

Her türlü deri ürüne ,mont ,kemer ,ayakkabı vs yumuşatmak ve sudan yalıtmak için (özellikle yağlı deri denilen ayakkabı ve türevleri ,eldiven gibi) başka bir şey sürmeden kullanılır,tercih temiz yüzeylere bir gün önce uygulanır ,başlangıçta lekelenmiş koyulmuş hissi versede sizi yanıltmasın ertesi gün yumuşak sudan etkilenmeyen çatlakları(eğer varsa)giderilmiş deriye kavuşursunuz :cat:

Amma metal aksam üzerinde koruyucu olsa da toz tutacağından sağlıklı olur mu?Ya da uyguladıktan sonra silinip parlatarak fazlası alınırsa sonucu ne olur denemek gerek:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar