Şimdi bır kanalda haberlerı izledım .
eksi on derece cocuklar üşüyoruz cadırda yaşam zor dıyor .
Üstlerı başları yok iki ağır hasta hastaneden gönderılmış bakacak doktor yok dıyorlar.
kar lapa lapa yağıyor ama yakacak ssobaları yok
evet deprem büyük bır felakete dönüşüyor bızım memleketımızde ama bızım vatandaşlarımızın vicdanıda hemen seferber edılıyor yardımlara dünya kadar maddı ve eşya yıyecek yardımları yapıldı .Ne oldu peki orada vanda olan arkadaşlarımız varsa buraya yazarak anlatsınlar bırıncı ağızdan dınleyelım
Kardeşim birebir iki depremide yaşamış ikincisinde hafif yaralanmış (psikolojimi saymıyorum) ve iki akrabasını ölüme vermiş biri olarak yazıyorum
kendime ait kışlık çadırım var (dağcılık yaptığımdan dolayı) kendime ait eksi bilmem kaç dereceye dayanıklı uyku tulumum var
elbiselerimin tamamı motosiklette giydiğim neopren veya polar elbise
öyle bir soğuk yok bu kadar elbiseye rağmen donuyorum soğuktan
insanlar kızılay çadırlarında soba yakıyorlar ama perişanlar
devlet (hükümet) hiç bir şekilde insanlara yardım etmiyor arkadaşlar televizyonda gördüklerinize inanmayın
allah askerimizden razı olsun onlar sayesinde yardımlar düzenli ulaşmaya başladı
van a gelen yardımla van 2 sene rahat yaşar ama dağıtımdaki problemler had safhada
yine asker biraz el attı da düzeltti
sokaklarda kedi köpek sağlık personeli ve askerler var sadece
herkes sıcak bir yer bulmak için buldukları her deliğe giriyorlar ateş yakıyorlar
son birkaç gündür yaktıkları ateş dumanından zehirlenenlerin sayısı 1000 in üzerinde
ven merkezde kurulan sahra hastanesine günde ortalama 1500 ila 2000 üzerinde çocuk geliyor
soğuktan hastalanmışlar
bizim satılmış medyamız sadece bayram otelini gösteriyor
neden sadece 2 gazeteci için
arkadaşlar şu an en az 25 bin kişi evsiz neden ara sokaklara girmiyor bu haberciler
başbakan bi haber yapacam diye (hani batıya güzel gözüksün diye) miting düzenliyor
depremzedeler mitingin 1 km dışında tutuluyor mitingde sahtre depremzedeler il yapın diye tezahurat yapıyor
neden izleyen batılılara bakın biz herşeyi düzelttik adamlar başka şey istemeye başladı demek için
arkadaşlar sizden rica ediyorum televizyonda duyduğunuz şeylerin çoğuna inanmayın
Erciş ilçesinin %99 u ahıska türküdür
gerçi ırkının ne olduğunun önemi yok kesinlikle insanlar perişan
televizyonda çıkıp vana hiç gelmeden görmeden yorum yapan şerefsizlere inanmayın
insanlar zavallı insanlar perişan ne olur bir tekmede siz atmayın
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------
son 30 günde olan depremler
van merkez caddesi
sokağın tamamı binaydı