Vahim.......

bu konu hep devam edecek arkadaşlar..
yeni motor alacak olanlar hep büyük motorla başlamak isteyecek..
birileri yapma etme diyecek..

ama değişen bir şey olmayacak..

biz yine de uyarımızı yaparız, gerisi onlara kalmış..

Keşke yapma etme deseler . Büyük cc ile başla diyorlar artık. Hayatında scooter kullanmamış adam 600RR'a binerse ne olacağı belli zaten .....

bende vedat kaya ile aynı fikirdeyim, 650 cc cruiser aldım, sözünü ettiğiniz tarzda bir sıkıntı çekmedim, 9000 km yaptım, 3 kez yurt dışına çıktım ve memnunum

havanda su ancak böyle dövülür.Yardım isteyene gönlümüz açık her türlü her konuda yardımcı olurum ama abi yeni kullanıcam 600 f aldım ne yapim derse gazı kökle düz duvara vur derim belki o zaman akıllanır

yine dayanamadim bi kere daha yazayim.

arkadaslar ihtimaller vardir kesinlikler yoktur. bu durumda yeni başlayan birinin 600 cc ss ile başlamasi sonucu başina kötü bişey gelme olasiligi yüksektir, onun başina bişey gelmemesi de hiç birşeyi ispatlamaz, risk ortadadir o şanslıdır.

tam tersi durumlari örnek vermek de aynı şekilde saçmadır çünkü 20 yıllık çok tecrübeli motorcunun gidip honda today kullanirken ölmesi ihtimali vardır. bu örnek ve türevleri de hiçbirşeyi ispat edemez.

gelin aklin yolunu tutun siz, riskleri arkadaslara soyleyelim onlar da kendileri karar versinler almak istedikleri risk seviyesine.

yine dayanamadim bi kere daha yazayim.

arkadaslar ihtimaller vardir kesinlikler yoktur. bu durumda yeni başlayan birinin 600 cc ss ile başlamasi sonucu başina kötü bişey gelme olasiligi yüksektir, onun başina bişey gelmemesi de hiç birşeyi ispatlamaz, risk ortadadir o şanslıdır.

tam tersi durumlari örnek vermek de aynı şekilde saçmadır çünkü 20 yıllık çok tecrübeli motorcunun gidip honda today kullanirken ölmesi ihtimali vardır. bu örnek ve türevleri de hiçbirşeyi ispat edemez.

gelin aklin yolunu tutun siz, riskleri arkadaslara soyleyelim onlar da kendileri karar versinler almak istedikleri risk seviyesine.

Evet çok haklısın. Ama hayatında scooter bile kullanmamış adamın biri yazmış bu yazıyı. Elin gaz elciğinde takılı kalması sorununu yeni başlayan çoğu kişi yapmıştır. 600cc ile başlayınca kaza yapılacak diye birşey yok dediğiniz gibi ihtimaller var. Ama illa 600cc ile başlayacak arkadaşlara tek bir önerim var

* Eğer kafanıza koyduysanız 600cc alacağım diye ; öncelikle bir ustaya gidip motor gücünü 35 hp vs... o civarda bir beygir gücüne düşürürseniz eminim rahat edersiniz . Daha sonra motorun gücü kaç hp ise ona yükseltmek mümkün :cat:

Ben süper sport bir makinayla başlangıca karşıyım.Daha önce scooter kullanıcısı ve az sayılabilecek vitesli deneyimi olan birisi olarak 250cc'lik bir makine düşünüyorum.Ama araştırmalarımda bazı markaların kolay hakim olunabilen 500-650cc arası naked modellerine rastladım.İkinci elde araştırmalarım sürüyor.Gezilerimizide dikkate alarak belki büyük makinayla başlayabilirim.Tabiki gücü kontrol altında tutulabilen ve ss olmayan.

Cbr 125R veya Hyo Gt250R 'da SS... Ama başlangıç motorları :cat:

Valla bende karsıyım bu 600cc den baslamaya ama abiminde ilk motoru YzF r1 :) Yani once yapma etme dedim yok dedi surerim.Ehliyeti almadan eskisehirdeki racing ciler abime ogrettiler motoru.Once 1. vitesete turladı.Yapamıycam edemiycem,sı....tık suremiycez dedi,sonra iyicene alıstı.Simdi gayet guzel kullanıyor ama nasıl kullanıyor kask yok,surat var daha 7 aylık motorcu.Ahanda videosu da bu. cok vahim ama elden bisey gelmiyor.Sadece sehirler arası yaparken kask takıyor sehir içinde takmıyor.:pr:
[YT]EnjTY7fo3EA[/YT]

Abine yazık ya... Daha doğrusu sana , ailene yazık... Abine şu yazıyı okut:
"100 km ile giderken düşer de kafasını kaldırıma çarparsa beyni parçalanır"
Nasıl , iç açıcı değil mi?

Son düzenleme:
Zaten o olayı hiç anlayamadım. 600cc'ler race alet oluyor da 125cc 250cc niye raceden sayılmıyor. Yani cc düşük diye race olamaz diye bir kural mı var söyleyin biz de bilelim :mrgreen:

Ya da düşük cc bile olsa race motordan başlangıç motoru olmaz diye de mi bir kural var :mrgreen:

Dimi yani? 600cc race makinadan başlanmaz da 1000cc chopper'den başlanır mı? Nedir bu race düşmanlığı anlamadım gitti... Race'den başlanmaz race'den başlanmaz.
Önemli olan başlangıç motoru özelliklerini taşıyabilecek bir motor olmasıdır . Türü ne olursa olsun :cat:

Dimi yani? 600cc race makinadan başlanmaz da 1000cc chopper'den başlanır mı? Nedir bu race düşmanlığı anlamadım gitti... Race'den başlanmaz race'den başlanmaz.
Önemli olan başlangıç motoru özelliklerini taşıyabilecek bir motor olmasıdır . Türü ne olursa olsun :cat:

::plus1:: ::plus1:: ::plus1:: ::plus1:: ::plus1:: ::plus1:: ::plus1:: ::plus1:: ::plus1:: ::plus1::

250 CC İstanbul içi kullanıma çoook bile, trafik araç yoğunluğu, acemi araba kullanıcıları, şehirler arası kullanımlarda ben arabayı tercih ediyorum, geçen otoban'da parçalanmış kamyon tekerleğinin üstünden geçmemek için bi sürü takla attım, maazallah sürat: 180 km, arabayla üzerinden geçsem ne olurdu bilemem, motosiklet ile bunu düşünmek bile korkunç, yukarıdaki bazı yazılarda; bir kadercilik var, kabullenme var, bunun yerine; Türkiye'nin yol şartlarına göre haraket etmek gerek, hayatımızın kıymetini bilelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar