- Motosikleti
- V-Strom 800 DE
- Konu Yazar
Tüm rodaj şehir içinde işe git-gel ile tamamlanmıştı. İlk fırsatta eş dost görme bahanesiyle yollara vurdum kendimi. Daha önce en fazla 400km civarı turlarım olmuştu. Benim için de çok iyi bir deneyim oldu.

800De ile alakalı inanılmaz memnunum. Sanırım tek şikayetim yok belli olumsuzlukları olsa da. Yakıt olarak da üzmedi. İncelemelerde en fazla dillendirilen konu belli bir devir aralığında titreşim olduğuyla alaklıydı. Hatta oktan giderek artan bir titreşim olduğunu söylüyordu incelemesinde. 3-4-5. viteslerde 6000-6500 devir arası bir titreme var ve zaten vites yükseltmenizi istiyor motor o an. 6. viteste çok daha hafif hissediliyor o titreşim ve hızı arttırdığımda da gidiyor. (şöyle örnek verebilirim, Antalya-İstanbul arasını az mola vererek geldim elde veya ayakta herhangi bir uyuşma veya rahatsızlık hissetmedim. Daha önceki motorum inazuma ile ki titreşimsiz konforlu bir motosiklettir. 300km sürdüğümde genelde elde uyuşma oluyordu.)
Yine ısınma problemi olduğu söyleniyor. Sürdüğüm havalarda böyle bir problemim olmadı. Fethiye şehir içi trafiğinde sıcaklığı hisettim sadece.
Selesi çok konforlu, her molamda veya konakladığım yerlerde herhangi bir rahatsızlığım veya ağrım yoktu.
Tur camı + Deflektör sürüş sırasında çok fazla titriyordu rüzgar yedikçe. Bi tık gerildim ve deflektörü çıkardım köyceğiz-fethiye arası. Çok kötü bir kararmış, deflektör baya hayat kurtarıyormuş, sonrasında taktım tekrar.
Forumda açılan bir başlıktan kulaklığın müzik dinlemeye engel olmadığını öğrenmiştim

Kendi adıma birkaç tecrübem oldu. Sırt çantasını yolcu koltuğuna bağlar, sabitler öyle çıkarım yola diyordum. Sele yüksek, bacağı dik atıp binemedim. Pegi kullanıp motosiklete binebiliyordum fakat inme kısmı zorladı. Dedim kesin bi benzinlikte saçma sapan düşerim dedim sırt çantam sırtımda kaldı. Daha fazla eşya taşıma ihtiyacında soft yolcu koltuğu çantaları düşünüyordum. Sanırım düşüncede kalacak.

Yüksek cc bir motorla ilk uzun yolum, belki de viraj ile alakalı bu motorla çok pratiğim olmadığından bazı yollarda bi tık panikledim. (Tatlı virajlar değil tabi bahsettiğim) Erken apexe girme, viraj öncesi hızı doğru ayarlayamama gibi. Ve bazı virajlarda kazınmış asfalt. Bi tehlike yaşamadım ama biraz sürüş özgüveni açısından düşündürücüydü. Vakit buldukça İstanbul yakını yollarda ufak turlar planlıyorum bunun için.
Toplam Km: 2023.7
Yakıt: 5.5L / 100Km
Sürçülisan ettiysek affola, videodan keyif alırsınız umarım, saygılar.