V-Strom 800De ile 2023Km (İstanbul-Köyceğiz-Fethiye-Antalya-İstanbul)

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Hakimiyet eğitimi almıştım daha önce honda güvenli sürüşten. Cc büyüttükten sonra eğitim tazelenmesi gerektiğinin farkındayım da istenen paralar biraz ürküttü. Daha makul bir fırsatta eğitim almak şart, umarım denk gelir böyle bir şey. Teşekkür ederim yorum için.

Ben ilk mesajdan itibaren daha farklı düşündüm bu konuyu. Yazdıklarınız sıkıntının; eğitim veya beceri eksikliğinden ziyade, yeni bir motosiklete alışma sürecini tam olarak tamamlamadan yola çıkmanız ile ilgili olduğunu düşündürttü. Yeni ekipmanı nasıl ilk kez uzun yolda denemiyorsanız, yeni motosikletle de uzun yol öncesi kısa rotalarda alıştırma yapmak önemli diye düşünüyorum.

Sadece alıştırma ve motoru tanıma amaçlı olarak 200-300km.'lik sürüşler yapmış olsaydınız, sanıyorum bu tür sıkıntılar yaşamazdınız.

Önemli olan kazasız belasız limana yanaşmış olmanız tabii.

Elinize sağlık.

Bende düşünüyordum ama yakıt tüketimi çok binen adam için fazla.
Onun dışında güzel motor.Birde suzuki'nin hakettiği değeri alması için servis bayi ve eğitimli personel sayısını artırması marka imajına katkı için önemli.Ama sanırım pekde umursamıyorlar bu durumu.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Bende düşünüyordum ama yakıt tüketimi çok binen adam için fazla.
Onun dışında güzel motor.Birde suzuki'nin hakettiği değeri alması için servis bayi ve eğitimli personel sayısını artırması marka imajına katkı için önemli.Ama sanırım pekde umursamıyorlar bu durumu.

Yukarıdaki ortalama yakıt tüketiminde şunu da hesap etmeli, tur sırasında konaklama problemim olmadığından sadece şehirdışı yolculuk olmadı. Ve biraz da basmalı denemeli, şehiriçi oraya buraya turlamalı geçti haliyle.

Yakın zamanda İstanbul-Kırklareli yaptım tüketime de dikkat ederek, 110-130 hızlar arası 4.8 verdi ortalama olarak.

Servisteki adamın eğitimi kısmına katılıyorum. İstanbulda genelde sorun yok ama, rodajda quickshifter kullanma falan diyen servisler olduğunu duydum farklı şehirlerden. Açıp da bi klavuz okuduklarını sanmıyorum motorlarla alakalı.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Bu sene daha kısmet olmadı, salya akıtarak kendi başlığımı okuyorum. Uplamış da olduk.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben nasıl kaçırmışım bu başlığı. :)
Siz bu turu yaparken ben de 2015 model vstrom 650 denk getirmiştim, havaların düzelmesini bekleyip istanbula gidip motoru almak Nisan sonunu bulmuştu. Sonrasında bütün yaz Kırklareli taraflarındaki dağ yollarında sürmekle geçirdim. Sıfır alacak bütçek olsa 800DE isterdim, çok güzel motor, kırmızı değil belki ama suzuki'nin bu sarı rengi de çok yakışıyor. 🧿

Tur camı olarak bütçeniz varsa Givi'nin Airflow modeli camını tavsiye ederim. Benim motora eski sahibi ondan takmış, yarı yükseklikte bile Edirne - İstanbul otobanında hız denemesi yapıp 180'le giderken rahatsız etmemişti. Boyum 1.80, Cyan'da da vstrom 650 var, onun boyu 1.90 üzerinde, ona airflow yaramamıştı orjinal camın üzerine deflektör takınca rahat etmişti. Cyan kadar iri yarı değilseniz givi airflow iş görebilir. Tabi bu cam meselesi kişiye göre değişebiliyor, denemek lazım.

Bu sene de güzel gezileriniz olsun.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Ben nasıl kaçırmışım bu başlığı. :)
Siz bu turu yaparken ben de 2015 model vstrom 650 denk getirmiştim, havaların düzelmesini bekleyip istanbula gidip motoru almak Nisan sonunu bulmuştu. Sonrasında bütün yaz Kırklareli taraflarındaki dağ yollarında sürmekle geçirdim. Sıfır alacak bütçek olsa 800DE isterdim, çok güzel motor, kırmızı değil belki ama suzuki'nin bu sarı rengi de çok yakışıyor. 🧿

Tur camı olarak bütçeniz varsa Givi'nin Airflow modeli camını tavsiye ederim. Benim motora eski sahibi ondan takmış, yarı yükseklikte bile Edirne - İstanbul otobanında hız denemesi yapıp 180'le giderken rahatsız etmemişti. Boyum 1.80, Cyan'da da vstrom 650 var, onun boyu 1.90 üzerinde, ona airflow yaramamıştı orjinal camın üzerine deflektör takınca rahat etmişti. Cyan kadar iri yarı değilseniz givi airflow iş görebilir. Tabi bu cam meselesi kişiye göre değişebiliyor, denemek lazım.

Bu sene de güzel gezileriniz olsun.
Sizin vstrom650 alış sürecinizi takip etmiştim hatırlıyorum. İşten çok fırsat bulamazsam bende en azından Trakya'yı turlarım bu sene, memlekette Edirne benim. 7 Sene inazuma sürmüştüm. Çok al-sat insanı olmadığımdan 2. motoru sıfır alayım dedim. Gittiği yere kadar 800de şimdilik. Başta ben de vstrom650 bakıyordum da denk getirememiştim aldığım dönemde.

Cam ile alakalı bu turdan sonra givi airflow aldım ama hayal kırıklığı oldu. Boydan yana sıkıntı yaşatmadı ama belki motorun yapısından kaynaklı yanlardan gelen rüzgar tam omuz-boyun bölgeme vuruyordu. Şu an kendi küçük orjinal camıyla geziyorum. En azından belli bir yere değil de tüm vücuda dağılsın rüzgar diye. Kulaklıkla da rüzgar uğultusu halloluyor zaten.

Hepimizin güzel gezileri olsun inşallah, yollarda denk gelmek dileğiyle..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sizin vstrom650 alış sürecinizi takip etmiştim hatırlıyorum. İşten çok fırsat bulamazsam bende en azından Trakya'yı turlarım bu sene, memlekette Edirne benim. 7 Sene inazuma sürmüştüm. Çok al-sat insanı olmadığımdan 2. motoru sıfır alayım dedim. Gittiği yere kadar 800de şimdilik. Başta ben de vstrom650 bakıyordum da denk getirememiştim aldığım dönemde.

Cam ile alakalı bu turdan sonra givi airflow aldım ama hayal kırıklığı oldu. Boydan yana sıkıntı yaşatmadı ama belki motorun yapısından kaynaklı yanlardan gelen rüzgar tam omuz-boyun bölgeme vuruyordu. Şu an kendi küçük orjinal camıyla geziyorum. En azından belli bir yere değil de tüm vücuda dağılsın rüzgar diye. Kulaklıkla da rüzgar uğultusu halloluyor zaten.

GP'nin tur camına döndüm (+ GP'nin iki bacaklı deflektörü), efsane iyi çalışıyor.

Motosikleti

Cyan da givi airflow ile aynı sorunu yaşıyordu, yeni kasalarda ön tarafın şekli değiştiriği için sanırım. Bendeki 2015 model, bunda givi airflow çok güzel iş görüyor, tek sıkıntısı en yüksek pozisyona alınca otoban sürüşlerinde 160'dan sonra rüzgar yüzünden motor zorlanıyor gibi olmuştu çok kolay 180'e çıkan motor zor çıkmaya başlamıştı, demek ki bu motorun olayı değil çok uzun tur camı ile yüsek sürat deyip ortaya almıştım, ortadayken de kaskıma rüzgar vurmuyor zaten benim boyumla. Dağ yolları, köy yolları gibi 120'yi geçmeden sürdüğüm yerlerde yükseklik ayarını daha da indiriyiroum yazın sıcakta biraz rüzgar alayım diye.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Cyan da givi airflow ile aynı sorunu yaşıyordu, yeni kasalarda ön tarafın şekli değiştiriği için sanırım. Bendeki 2015 model, bunda givi airflow çok güzel iş görüyor, tek sıkıntısı en yüksek pozisyona alınca otoban sürüşlerinde 160'dan sonra rüzgar yüzünden motor zorlanıyor gibi olmuştu çok kolay 180'e çıkan motor zor çıkmaya başlamıştı, demek ki bu motorun olayı değil çok uzun tur camı ile yüsek sürat deyip ortaya almıştım, ortadayken de kaskıma rüzgar vurmuyor zaten benim boyumla. Dağ yolları, köy yolları gibi 120'yi geçmeden sürdüğüm yerlerde yükseklik ayarını daha da indiriyiroum yazın sıcakta biraz rüzgar alayım diye.
Benim sıkıntım @selsa'nın bahsettiğinden bile fazlaydı; tam kafamın tepesinde türbülans yapıyordu ve 130'dan sonraki hızlarda titreşimden ileriyi göremiyordum. (Bu şekilde 10dk kullansan iptal olursun öyle feci bir şey...) GP'nin 48cm'lik tur camı on numara iş gördü. Airflow falan palavra. (>=2017 V Strom'larda 180 ve altı sürücüler için çok güzel iş görür Airflow ama daha uzunlar için büyük sıkıntı.)

Motosikleti
cbf 150
Çok güzel gezi olmuş, motorda çok güzel. Lastik patlasaydı ne yapacaktın? bunlar şambiyelli dimi. bunun se modeli tubless?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim sıkıntım @selsa'nın bahsettiğinden bile fazlaydı; tam kafamın tepesinde türbülans yapıyordu ve 130'dan sonraki hızlarda titreşimden ileriyi göremiyordum. (Bu şekilde 10dk kullansan iptal olursun öyle feci bir şey...) GP'nin 48cm'lik tur camı on numara iş gördü. Airflow falan palavra. (>=2017 V Strom'larda 180 ve altı sürücüler için çok güzel iş görür Airflow ama daha uzunlar için büyük sıkıntı.)

ya airflow denen şeyi motoruma takacağıma tamamen camı soker naked havası veririm daha iyi.

bu kadar cirkin bişey olamaz iyiki sokmusun. sana diyecektim yazık etmişin motoru, diyemedim uzulursun diye :)

Motosikleti
ya airflow denen şeyi motoruma takacağıma tamamen camı soker naked havası veririm daha iyi.

bu kadar cirkin bişey olamaz iyiki sokmusun. sana diyecektim yazık etmişin motoru, diyemedim uzulursun diye :)
Airflow çok güzel görünüyor, nesini beğenmedin ki? 2017 sonrası kasalarda ön tarafın şekli değişince işe yararlılığı azalmış ama görüntü olarak çok güzel. Hele kırmızı olunca bir başka güzel oluyor. :)
dsc_0054.jpg

Airflow çok güzel görünüyor, nesini beğenmedin ki? 2017 sonrası kasalarda ön tarafın şekli değişince işe yararlılığı azalmış ama görüntü olarak çok güzel. Hele kırmızı olunca bir başka güzel oluyor. :)
dsc_0054.jpg

ahshs

sende de mi var yaa. acilen sök onu, ihtiyac varsa uzun cam taktır.

valla motorun acayip guzellesek guven bana :)

Motosikleti
ahshs

sende de mi var yaa. acilen sök onu, ihtiyac varsa uzun cam taktır.

valla motorun acayip guzellesek guven bana :)
Ama rüzgar açısından çok işime yarıyor. bir şey işe yarıyorsa güzeldir benim anlayışıma göre. :)

Bu paylaştığım fotodaki benim motor değil, internetten airflow takılı kırmızı 2015 vstrom xt diye aratıp buldum. :) Ama motor benziyor.

Ama rüzgar açısından çok işime yarıyor. bir şey işe yarıyorsa güzeldir benim anlayışıma göre. :)

Bu paylaştığım fotodaki benim motor değil, internetten airflow takılı kırmızı 2015 vstrom xt diye aratıp buldum. :) Ama motor benziyor.

evet motor sıfır. motosiklet sıfır olunca
gagalı suzuki bile guzel oluyor zddsda

yaa oyle deme, estetik onemlı.

fakat xt nin ayrı bir havası var. o kesin. bende tel jant hastalığı var tel jantlı her motor 1-0 önde.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu konuyu ben de kaçırmışım valla. 🤭

Güzel gezi olmuş.

Paylaşım için teşekkürler.

Darısı motoru olmayanların; motoru olup da zaman bulamayanların; motoru ve zamanı olup da haklı bir mazereti olanların başına.

Motoru ve zamanı olup da devamlı olarak üfürükten mazeret üretenlere ise Çiçek Abbas'ın deyişiyle: "Şakire çay yoook."

Motosikleti
evet motor sıfır. motosiklet sıfır olunca
gagalı suzuki bile guzel oluyor zddsda

yaa oyle deme, estetik onemlı.

fakat xt nin ayrı bir havası var. o kesin. bende tel jant hastalığı var tel jantlı her motor 1-0 önde.
Benim motor da yıkarsam bu fotodaki gibi pırıl pırıl duruyor zaten. :)
Tel jantlı, dişli lastikli, bir de yeni lastikleri takayım bak ne güzel görünecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar