Uzun yolculuklar için kontrol kartı

Arkadaşlar Uzun yolculuklara çıkmadan önce almamız gereken malzemeleri bir çeklist haline getirdim. İlgilenen arkadaşlar olur sanırım. Paylaşmak istedim. Kart arkalı önlü olarak hazırlanmıştır. Tercihe göre PVC kaplatılıp kullanılabilir. unuttuğum şeyler olabilir, arkadaşlarımın aklına gelen şeyleri de ilave etmelrine memnun olurum. Allah bütün iki teker üzerinde olanların yar ve yardımcısı olsun inşallah. <script src='http://img831.imageshack.us/shareable/?i=ekranalnts3.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:50 ----------

yazmayı unuttum. Bu arada yaptığım araştırmaya göre sadece Turkcell de olan ''neredeyim'' yazıp 7777 ye gönderildiği zaman telefonunuza bulunduğunuz nokta adres ve koordinat olarak geliyormuş.

Gerçekten güzel ve mantıklı, uzun yola giden herkes için kolaylık olur. kağıtlarla uğraşmak zorunda kalmaz..
Bende listeye ek olarak
1 adet Türk Telekom Kartı ve cep telefonu için araç şarj cihazı diyorum..

Bazı işleri bu kadar matematiğe bağlamamak lazım ama ek bilgi olarak şunu aktarayım. Ankara İzmir yolculuğumu yaparken güzergah üzerindeki Mondial servislerinin telefonlarını Mondialin web sitesinden alıp kaydetmiştim. Ne olur ne olmaz, hangi dağ başında kalacağım belli olmayabilirdi :)

Mersin İl Temsilcisi
Bazı işleri bu kadar matematiğe bağlamamak lazım ama ek bilgi olarak şunu aktarayım. Ankara İzmir yolculuğumu yaparken güzergah üzerindeki Mondial servislerinin telefonlarını Mondialin web sitesinden alıp kaydetmiştim. Ne olur ne olmaz, hangi dağ başında kalacağım belli olmayabilirdi :)

çok akıllıca.

bir de listede olmasa olmazlardan

- yedek ampül ( far + sinyal )
- yedek buji + buji anahtarı
- pusula
- en az 2 lt pet şişe içinde yedek benzin. istanbuldan gelirken en son aldığım benzinlikle bolu tünelindeki benzinlik arasnda çok ecel teri dökmüştüm.
hatta 16,5 lt olan depo, petrole girdiğimde 16,35 lt alıştı. düşünsenize... son 1 km içinde kurtarmışım paçayı.

aklıma geldikçe veya gelenleri yazalım...

iyi güzelde hepsi grekli fakat bunları yanıma alırsam ben nereye oturacaağım:mrgreen:

bunlar motorda baya yer kaplar.... benim çantada ufak.. yine ben ve motorum yalnız çıkarız yola.. ama fikir güzel...

ben vazgeçtim arkadaş çıkmıyorum uzun yola... nereye sığacak bunlar

F54

bence en önemli şeyi unutmuşlar yemek tabiki motordan önce bence insanın kendi ihtiyaçları önemlidir aç ayı motor kullanamaz :queen:

bi motorcu yola kafası rahat çıkabilmeli yok şu olr yolda bunu alayım yok bu olur bunu alayım dedikten sonra her an motora birşey olucakmış korkusuyla hiçbir gezinin zevki çıkmaz aksine zehir olur o gezi öyle yola çıkmaktansa hiç çıkmam daha iyi motora düzgün bakım ve zamanında bakım yaptıktan sonra hiçbirşey olcağını sanmıyorum zira 1 yılda 30 bin km. yapmış biri olarak şunu söyleyeyim yaptığım bütün geziler uzun yoldu bikere bile bu tarz şeylere ihtiyaç duymadım.gezilerime artçımla çıkarız hep bu yazılanları alırsam onu yanıma almamam gerekir yada yanıma gerekli olan yiyecek yedek giyecek almamam gerekir ozaman asıl rezillik başlar zaten:mrgreen:

bi motorcu yola kafası rahat çıkabilmeli yok şu olr yolda bunu alayım yok bu olur bunu alayım dedikten sonra her an motora birşey olucakmış korkusuyla hiçbir gezinin zevki çıkmaz aksine zehir olur o gezi öyle yola çıkmaktansa hiç çıkmam daha iyi motora düzgün bakım ve zamanında bakım yaptıktan sonra hiçbirşey olcağını sanmıyorum zira 1 yılda 30 bin km. yapmış biri olarak şunu söyleyeyim yaptığım bütün geziler uzun yoldu bikere bile bu tarz şeylere ihtiyaç duymadım.gezilerime artçımla çıkarız hep bu yazılanları alırsam onu yanıma almamam gerekir yada yanıma gerekli olan yiyecek yedek giyecek almamam gerekir ozaman asıl rezillik başlar zaten:mrgreen:

arkadaşlar, malzemeler fazla abartılıyor. Dikkat edilirse malzemelerin çoğunluğu kamp malzemesi ve gecelemek için lazım olacak malzemeler. Olay sanki yolda kalırsam, arıza olursa gibi algılanıyor. Konu başlığına da dikkat eilirse ''uzun yolculuklar için'' Bir şehirden bir şehre 8-10 günlük seyahat ederken bile en kötüsünden bir çantamız olur.

Arkadaşlar Uzun yolculuklara çıkmadan önce almamız gereken malzemeleri bir çeklist haline getirdim. İlgilenen arkadaşlar olur sanırım. Paylaşmak istedim. Kart arkalı önlü olarak hazırlanmıştır. Tercihe göre PVC kaplatılıp kullanılabilir. unuttuğum şeyler olabilir, arkadaşlarımın aklına gelen şeyleri de ilave etmelrine memnun olurum. Allah bütün iki teker üzerinde olanların yar ve yardımcısı olsun inşallah. <script src='http://img831.imageshack.us/shareable/?i=ekranalnts3.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:50 ----------

yazmayı unuttum. Bu arada yaptığım araştırmaya göre sadece Turkcell de olan ''neredeyim'' yazıp 7777 ye gönderildiği zaman telefonunuza bulunduğunuz nokta adres ve koordinat olarak geliyormuş.

İyi fikir ve güzel çalışma :cat: ancak genel maksatlı ihtiyaç listesiyle "motosiklet seyahat kartını" birbirinden ayırmak daha verimli olabilir.

Şöyle ki: motosiklette seyahat eden birisi kamp yapmaya gitmiyor olabilir, kampta terliğe ihtiyaç duymazsınız ama denizkenarında kamp yapacaksanız plaj terliği almanız gerekir (misal) :) ayrıca kampa illa çadır olacak diye bir şeyde yok :)

ilk 10 maddeden sonra sadece yağmurluk yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Günübirlik bir seyahat yapılıyorsa bu kadar malzemeye gerek olmayabilir.

Notlar ve telefon numaraları kısmı ise iyi fikir, başınıza bir şey gelirse (Allah korusun) insanların yakınlarınıza haber vermesi açısından faydalı olacaktır.

Notlar bölümüne de güzel bi şekilde çizelge oluşturularak Benzin alınan Yer ve km de yazılabilir.

güzel çalışma kartın içinden istenmeyen ihtiyaç duyulmayacak şeyler kişinin tercihiyle çıkarılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar