Uzun Yolculuk Öncesi Ve Yolculuk Esnasında Yapılması Gerekenler Nelerdir ?

Merhaba dostlar başlıktada görüldügü üzere 1000 km lik bir yolculuk esnasında yada yola çıkmadan once yapılması gerekenler nelerdir ?

misal olarak aklımdaki ilk sorum :

300 ila 500 km arasında zincirin yağlanması gerekmekte bu işlem yolculuk esnasında yapılmalı mıdır ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
önce motorun bakımı..sonra cebine haşlık:) daha sonra yedek iç lastik ampül her ihtimale karşı 1 litre yağ.takımlar (anahtarlar yani)zincir yağını al fakat 300 500 de yaglamada gerk yok bence..bir takım da gaz teli

benim tecrübelerime göre ;

*yolculuk öncesi iyi dinlenmek
*her fırsatta mola vermek
*bol sıvı tüketmek
*mevsime uygun kıyafetler kullanmak
*kulak tıkacını ihmak etmemek
*sıkılmadan ( yani yüksek hızlara çıkmadan ) seyahati sürdürebilecek moral ve vakit planlamasını yapmış olmak
*lastik tamir köpüğü taşımak
*acil durum için ( para , yedek kontak anahtarı , ruhsat fotokopisi , kimlik kartları fotokopilerini) kolay ulaşılmayacak ama gerektiğinde bulabileceğin bir yere koymak
*bağlayacağın çanta vs gibi şeyleri iyi sabitlemek
*yakıtın bitmeden yakıt almak
*her ihtimale karşı 1 lt kadar yağ bulundurmak

- motorunu yolculuk öncesi iyi bir bakıma sok ... yedek ampul , alet edevat , buji vs ... değişimi elinden geliyorsa bulundur ama işi paranoya boyutuna getirirsen yükünü gereksiz arttırmış olursun ... saydıklarım gerektiği durumlarda işini çok kolaylaştıracaktır ... ama dediğim gibi işi abartmaya gerek yok

**hepsinden önemlisi yola gülümseyerek çık , keyfini hiç azaltma ....:wiinkk:

yolun açık olsun :cat:

Merhaba,
Ben de önümüzdeki bahar Yunanistan turu yapmayı düşünüyorum. Bu ilk uzun turum olacak ve benim de aklıma takılan bir kaç şey var. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
*Mesela en çok merak ettiğim şey şehirlerarası yolda lastik patladığında bu sorunu nasıl çözüyorsunuz? İç lastik olsa bile bunu değiştirmek pek kolay gelmedi bana. Ya da lastik tamir köpüğü nasıl kullanılıyor bu durumda?
*Motosikletin bozulma ihtimaline karşı bir B planınız oluyor mu?
*Bildiğim kadarıyla yurtdışı seyahatlerinde uluslararası ehliyet alınması gerekiyor. Bu gerçekten zorunlu mu? Bütün ülkeler bu ehliyeti soruyor mu?
*Yurtdışında sağlık sigortası ve araç kaskosu zorunlu mu ya da bunları yaptırmamı önerir misiniz?
*Yeşil kart nedir? Alınması zorunlu mudur?
Bunun dışında tavsiyelerinizi ve motosikletle seyahatin püf noktalarını benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar