Biz bilerek gittik te ne oldu ?..
Ufak tefek şeyleri hallettik..
Geçen yaz Ankara dönüşü CBF1000 le uşakta kaldım..Gece saat 01.00.... Işık yo , in ler çinleri kovalıyor... Yakalasa becerecekler.. Yakalayamadıkları için beni buldular...
Her ne kadar işi bilsem de statör yanığı çaresiz bırakıyor.. Yanımda yedek statör taşıyacak halim yok doğal olarak...
Çekici ile İzmire döndüm , izmirde ustama sardırdım , kendim değiştirdim..
Ha arkadaş suud a gidecekmiş..Elinden iş gelir gelmez , parası varsa her türlü halleder.. Hiç olmadı parasıyla kamyona falan yükler merkezi yere ulaşır..
Bu arada o kadar çok, hiç bir şeyden anlamayan gezgin tanıyorum ki

Arkadaşlarımdan da bir kaçı aynı dediğin gibi... Lastik patlasa tekeri söküp tamirciye götüremez...
Günümüz otomobilleri de aynı.. Kaçımız yolda arızaya müdahale edebiliyoruz ?.. Teknoloji diye iteledikleri şey para tuzağı... Her şekilde birilerine para kazandırmak...
1980 model 131 ler bile motor açılmadan 300- 400 bin km giderken, şimdiki yeni nesil araçların kaçı bu kadar km gidebiliyor ?..
131 le yolda kaldığımız zaman en azından kaputu açmaya cesaretimiz vardı...
Şimdi arıza lambası yandığında kıçımız tutuşuyor... Kaputu açamıyoruz , çünkü anlamıyoruz..
Demem o ki motosiklette de aynı olay var.. Arıza anında müdahale şansımız yok.. Ya usta çağırıyoruz ya da çekici ...
Ama bir takım önemli şeyleri bilmek de gerekli aslında... Daha doğrusu bilmekten ziyade , elinden iş gelmeli.. Bilmek , elinden iş gelirse fayda sağlar.. Yoksa kafa yormasına gerek yok... Cebini yorsun daha iyi..