ya kardeşler motosikletlerin çoğunun debriyajı yağın içinde zaten yağın içinde olduğu içinde normal olarak yağlanır daha ilerisi ne????
Debriyaja basmayınca debriyaj yağlanmıyormu sanıyorsunuz? Çoğu motorda zaten sürekli yağın içinde. Debriyajı sıksanda sıkmasanda yağlanıyor. Saçma bir konu. Debriyajı hiç ellemeden 500km gitsenizde hiçbirşey farketmez...... Ayrıca debriyajın yağlanması bir ekstra sadece. Yağlanmasada çalışır. Yağlı debriyaj daha temiz daha serin çalışır, zorlamada yanma ihtimali daha düşüktür o kadar. Kuru debriyaj sistemli motor kullananlar ve otomobil sahipleri ne yapsın? Yok böyle bir şey. Birisi uydurmuş.
bana ustam tavsiye etti. sebebini de anlattı. bende aynen dilim döndüğünce anlattım. isteyen uyar istemeyen kulak asmaz. madem inanmadın kulak asma bence. hala ısrarla neden bilmişlik yapıyosun. arabaların debriyaj sistemi tamamen farklı.kuru sistem.
senin dediğin olsaydı eğer yani motorda yağlanmaya gerek kalmaması gibi daha kalkış anında motor altından gider haberin bile olmazdı. yada omurilik zedelenmesi kaçınılmazdı. daha 10 cu kalkışında balatan da ne asbest ne lastik kalırdı. nekadar yağlama o kadar uzun ömür.
anlamadıysan artık cevap yazma bence. ben yazmayacağım artık . uygulamaya bilirsin. senin tercihin. eğer 750 lik makinen varsa gerek de yok zaten.
...hala ısrarla neden bilmişlik yapıyosun...
senin dediğin olsaydı eğer yani motorda yağlanmaya gerek kalmaması gibi daha kalkış anında motor altından gider haberin bile olmazdı. yada omurilik zedelenmesi kaçınılmazdı. daha 10 cu kalkışında balatan da ne asbest ne lastik kalırdı.
sen araç sollarken vitesmi deiştiriyosun. adı üstünde uzun yol. upuzun yol. durmadan vites değiştirmessin tabii. olaki uzun süre değiştirmedin o zaman deneyebilirsin. ya da dikkate almassın. ayrıca dikkate alıp cevap yazdığın için teşekkür ederimbu arada benim aklıma gelen 30 - 40 yolda zaten hiç vites değiştirme ihtiyacımız olmayacak mı da böyle bi önlem (gerekli gereksiz o konuya girmiyorum) düşünelim. hiç mi yokuş çıkıp inmiycez hiç mi bi konvoya takılıp yavaşlımycaz hiç mi araç sollamayacağız. ben onu anlamadım![]()
sen araç sollarken vitesmi deiştiriyosun. adı üstünde uzun yol. upuzun yol.
tabi bütçe malumcbr 125 yada hyosung gt 250 r tiplerinden olabilir bi el atarsanız sevinirim artvinliyim:silent:
bilgin için tşk naturalist..
bende de 150 sl keeway var satıp 500 ve 600 makine almak istiyotum.. ama race ve endro arasında kararsızım.. kawasaki en 500 alsam yoksa kle 500 mu.. birde aldığım motorun en az 170 görmesini iserim.. sizin tavsiyeniz başka motorlarada kapım açık..
yardımcı olursanız sevinirim..
mehmet
melesef burada ki bi yanlışlığa parmak basma lüzümü hissettim..
debriaj sistem olarak motor ile şanzıman arasında güç iletimini keserek rahat vites geçişini ve ilk harekette esnek kavrayarak motorun prüzsüz hareketini sağlayan organdır. genelde(motorların hemen hepsinde ) yağ içerisinde çalışır.fakat balatalarla diskler arasında yağın kalması için özel çaba harcamanıza gerek yoktur. çünkü debriaj balatalarının bir kısmı zaten yağ havuzuna temas ederler.normal kullanımda balatalar disklerle kilitli çalışırlar ve en ufak bi güç kaybı(kaydırma olmaz).vites geçişlerinde ve ilk hareketteki yarım kavramalrda balata ve diskler arasına giren yağ hem balatayı soğutur hemde aşınmadan kaydırma sağlar. yani arada sırada debriaja basmanın hiçbir faydası ve gereği yoktur.