ben de cross yapmak için race arıyom
:bounce:
ha bi de ağaç kesme motoruna takmak için scooter motoru mu gider yoksa enduro mu
:queen::flower:
Beni benden aldı bu yorum
ben de cross yapmak için race arıyom
:bounce:
ha bi de ağaç kesme motoruna takmak için scooter motoru mu gider yoksa enduro mu
Benim hiç racerim olmadı ancak oturdum bir racer motora otürüs pozisyonu ile biraz belini ağırıtır onuun içinde bellik takarsın ok. ama hızlandıkca ayrodinami (aerodynamic yapı) gereği eğilmen ve kafanı yukarı kaldırman gerekiyor bu pozisyonda felaket boyun ağrısı yapıyor (en azından bende) Ama param olsa gider honda VFR1200 alır 3 lü cantalarını da takar itina ile gezerim. tam benim aradığım motor hem sport görünüm hem turing. (gold winge de hastayım ama konu dısı)
http://image.motorcyclistonline.com/f/19362594+w750+st0/122_0906_02_z+2010
_honda_VFR1200+.jpg
![]()
![]()
ya benim chopperim var uzun yolda mahvoluyorum nasıl chopper gezi motorları anlamadım ki mondial 250 mct kullanıyorum belim ağrıyor sırtım ağrıyor kollarım yoruluyor + titre tirre g-tum basim ağrıyorekstra yediğim rüzgar da yanıma kar kalıyor
600f olabilir..
arkadaşım önce şu soruları kendine sor.
1- daha önce hiç motor tecrüben oldu mu?
2- hangi hacimli motoru kaç km mesafede sürdün?
3- bu sürüşler genellikle şehir içi mi şehirler arası mı oldu?
4- motor tipleri hakkında bilgiye sahip misin yoksa sadece sesi güzel diye mi yarış motoru düşünüyorsun?
5- bu yarış motorunu alıp sadece uzun yolda mı kullanacaksın yoksa şehir içinde de belli süreler/km'ler harcayacak mısın?
6- bu motor için bütçen nedir?
7- motor harici gerekli güvenlik ekipmanların varmıdır yoksa onları da motorla birlikte mi alacaksın?
8- motor için benzin, bakım, ilk masraflar dahil çıkabilecek ekstra masraflar için belirli bir bütçe belirledin mi?
bu ve benzeri sorular daha da çoğaltılabilir ve hatta bu gibi sorular sitemizde yeterince yer buldu ve cevaplandı. biraz inceleme fırsatınız olursa püf noktaları, sürüş teknikleri, faydalı bilgiler gibi bölümleri tekrar değerlendirmenizi öneririm. bu bölümlerde yeterince açıklama mevcut.
saygılar.
olabilir tabi ki tercih meselesi bu... ben de 2007 yamaha R6 var VAN-ANKARA arası 1400 km yaptım çok sorun olmuyor ama sırtında en ufağında dahi olsa kesinlikle sırt çantası gibi birşiey olmasın.en az 3 takım kıyafet olsun yolda adamın ne ile karsılasacağı belli olmuyo.bir de makinan race diye sürekli 200 civarı gideceğini düşünüyorsan yanılırsın.200 civarı gitmek istiyorsan motorun üzerine yatman gerekir bu da uzun yolda seni en fazla yoran hareket olur daha ziyede dik pozisyonda sürebileceğin en yüksek sürati tercih edersin o da 150 en fazla...