üstü kapalı bir scooter (türkiyeden)

Evet arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.
Bu scooteri bu şekle getirmekteki maksat malumdur.Görüntü için çok özen gösterilmedi o açıdan eleştirilere aşağılama boyutuna varmadığı müddetçe açığım.
İlk olarak bu fikir elime geçen 4 adet çelik trifox 150 cc üstü kapalı scooter e ait ön cam geçmesi ile başlamıştır.yaklaşık olarak toplam 4-5 saatlik bir emeğin ürünüdür.iskelet olarak şekil kolay verildiği hafif olduğu ve işçilik daha kolay olduğu için pvc su borusu kullanıldı.montaj sonrasında yapılan test sürüşünde aşırı esneme olduğu için arka demire bağlı dik boruların içine demir çubuk sokuldu ve bu sorun halledildi.bu kez ani gazlamalarda ve bozuk yolda önden arkaya doğru esneme başladı.Bunu aşmak için ise koruma demirinin burnu ile ön tarafın dik çıkışına "v" şeklinde çelik tel gerilerek bu sorunda aşıldı.gelelim silecek mevzusuna silecek su deposu ve motorda temin edildi ancak motoru bağlayacak sağlam zemin olmadığı için bu işlem geçici askıya alındı.ön cam ile gidon arasındaki mukavva ise far ışığının akşam vakti camın içini aşırı parlatmasını engellemek için yapıldı ve parlatma ortadan kalktı.son olarak herşey söküldü ve iskelet mat siyah ile boyandı ve bu şekle geldi.

Artıları
1 Rüzgar hiç yemiyorsunuz.
2 Yağmurda seyir halinde ıslanma % 10-15 civarında
3 Rüzgar sesi sıfır
4 Yağmurluk Taşımıyorsunuz

Eksileri
1 Fırtınalı havalarda 70 km üzeri çok korkutuyor
2 Ani rüzgar yön değişiminde dalma var (alışınca pek etkilemiyor)
3 Cama hergün yağmur kaydırıcı sprey sıkmak gerekli
4 son hızı 100 km iken 95 km ye düştü

Şu an aklıma gelenler bunlar yapmak isteyen arkadaşlara önemele tavsiye ederim.Ve montajı 10 dk demontajı 5 dk sürüyor ve motorun hiç bir orijinal parçası delinmedi kesilmedi.

cygnuskapali2.jpg

cygnuskapali1.jpg

cygnuskapali.jpg

İlginç bir fikir. Bu havalarda rüzgarı önlemesi güzel. Ayrıca sökülmesi 5 dk ise oda güzel(yaz aylarında çıkar, kış aylarında tak, canın sıkıldı ister tak, ister çıkar:cherry:). Fakat biraz daha şekil verilirse daha güzel olur.

Ben beğendim,elinize emeğinize sağlık. İlk tecrube için gayet şık duruyor.

Güzel olmuş.
Bmw C1'den biraz fikir edinerek tasarımını geliştirebilirsin.

z14-c1-family-web.jpg

b1gd8.jpg

b4ch6.jpg

Güzel güzel... Ellerine sağlık güle güle kullan. BMW resimlerinin ikincisinde soldakinden esinlenerek birşeyler yapabilirsen ben bir tane sipariş bile verebilirim :D :p:p

yukaridaki ornek resimlerde de goruldugu gibi aero dinamige biraz daha onem verilirse daha konforlu surusler saglanabilir, ilk olarak sizinki cok yuksek, yukaridaki resimde adam oturdugu zaman kafasina epey yakin tavan, ikincisi sizin onden camin egimi cok dik, yukaridakilerde epey egim var, bence 2. versionda bu tip eksiklikleri hallederseniz cok daha randimanli olur, kalibi tutturdunuz mu boya cam filmi, fiber vs ile ozel uretime bile gecersiniz :) neden olmasin, yeter ki ruzgarda optimim bir performansa ulassin...guzel calisma olmus, tebrikler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cok güzel abi...eline sağlık...allah kaza beli vermesin...

cygnuskapali.jpg

arkadaki EFES daha mı güzel ne :p:queen:

Güzel bir çalışma tebrikler. Zamanla daha iyi bir şekile sokacağından eminim.:cat::rendeer:

Güzel güzel ugrasmis emek vermissiniz. c1 gibi olmasini beklemek hata olur zaten. ama tekrar gözden gecirilerek eksikleri giderilirse portatif olarak kullanilabilir. hatta üretime bile gecilebilir. neden olmasinki. cokda iyi ekmegini yersiniz benden söylemesi. fotolar daha net olsaydi yorumlarda degisebilirdi. iyi calismalar dilerim.

Güzel düşünce ve uygulama olmuş bence..arkadaşların dediği gibi biraz daha kısa yapılsa ve aerodinamiğe özenilse gerçekten özel üretimlik bir şeyler çıkabilir ortaya..:cat:

guzel olmus hadım köy tarafındamı oturuyorsun bi arkadasım oralarda böyle bise gördüğünü söledi bugn :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
dostum ön camda yağmur suyu duruyorsa basit bir silgeç motoruyla silgeç takabilirsin, bu kadarını yaptığına göre onuda yaparsın, güzel bir keşif olmuş, bunun ticaretini bile yapabilirsin, bi maliyet çıkar kendine böyle motora sahip olanlara bile imalatını yapıp satabilrsin, ee bizde ticaret adamıyız:cat:

Arkadaşım emeğine sağlık güzel olmuş!
Gördüğüm kadarıyla yüksekliği biraz fazla olmuş ama yeni bir zahmete girmeye değecek kadar değil! Fakat virajlarda, farklı rüzgar akımlarında ve bilhassa büyük araç sollamalarında yelken görevi görüp rüzgar tutacağı için tehlike arz edip oldukça zorlatacaktır seni.... Birde araçlar seni sollarken yerden su attıkları zamanlarda su cama geldiği takdirde hızının yüksekliğine bağlı olarak tehliken o derece artacaktır! Neden hızına bağlı, çünkü; ne kadar hızlı gidersen en ufak bir görüş yetersizliğine yol açan durumlarda yada irkilmelerde o kadar çabuk istikametinden şaşarsın yada yoldan çıkarsın....
Uzun yolda da oldukça tehlikeli olacaktır!
Ama dilerim Allah bunların hepsinden korusun sizi inşallah.....

Arkadaşım emeğine sağlık güzel olmuş!
Gördüğüm kadarıyla yüksekliği biraz fazla olmuş ama yeni bir zahmete girmeye değecek kadar değil! Fakat virajlarda, farklı rüzgar akımlarında ve bilhassa büyük araç sollamalarında yelken görevi görüp rüzgar tutacağı için tehlike arz edip oldukça zorlatacaktır seni.... Birde araçlar seni sollarken yerden su attıkları zamanlarda su cama geldiği takdirde hızının yüksekliğine bağlı olarak tehliken o derece artacaktır! Neden hızına bağlı, çünkü; ne kadar hızlı gidersen en ufak bir görüş yetersizliğine yol açan durumlarda yada irkilmelerde o kadar çabuk istikametinden şaşarsın yada yoldan çıkarsın....
Uzun yolda da oldukça tehlikeli olacaktır!
Ama dilerim Allah bunların hepsinden korusun sizi inşallah.....

kardeş malum çok alçak bir scooter olduğu için yüksek gibi görünüyor ama 180 boy + kask ile binince 10 cm gibi bir boşluk kalıyor resimler insansız olduğu için göz yanılmasını normal olarak görüyorum dışarıdan bakınca banada öyle geliyor.ancak diğer yazılarında haksız olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Aklıma gelmedi değil vallaaa:)
Kafa koruma taktırmadım ama alt koruma var! Neden aklıma geldi, çünkü hergün akşamları şehir dışına gidip gece geri geliyorum yağmur çamur fırtına demeden! Bundan dolayı gerek yağmur bakımından gerekse rüzgar koruma bakımından düşünmüştüm:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar