Ustanın tavrı

Arkadaşlar merhaba,

Hafta sonu yoğunluktan dolayı fırsat bulup fren hidroliğini değiştirememiştim. İş yerine yakın (Balmumcu) bir usta var, öğle arası iki dakika yanına gittim. Fren hidroliğini değiştirmesini rica ettim. "Ben bu modellere bakmıyorum." cevabını aldım. Bu arada benim motor Honda CB 125E. Bu tip bir cevap gerçekten çok ilginç geldi ve oradan ayrıldım. Sonuçta fren hidroliği değişimi tüm modellerde üç aşağı beş yukarı aynıdır diye biliyorum.

Sizce bu tip bir tavır doğru mudur? Size bu tip bir durum denk geldi mi?

malesef böyle ustalar da var..
"ben çinliye bakmam"
"ben ufak motora bakmam"
gibi..

çok aşağılayıcı buluyorum yaptıklarını..

Belki o modelden anlamıyor o yüzden bakmıyor desem... cb125 yahu, bunu bilmiyorsan zaten bilmezsin :D

Şöyle birşeye tanık oldum,

Sağsol sinyali arızalı bir sürücü, usta arkadaşın dükkana gelip,; " sinyalin ampulü yanık, ustam değişirmisin 2dakika " dedi.

Usta arkadaş; " kesinlikle değişemeyiz dedi o iş elektrikçi arkadaşların " deyip yolladı, toplamda 1 dakikada yapabileceği bir iş, tabii sonradan sordum neden diye, usul usturup destur gereği, belkide ticari ahlak, herkes kendi dalına bakacak dedi

Muhtemelen o arkadaş motorunuzu yeni görmüştür ve belki çevresinde servisi vardır diye çekinceden yapmıştır,

Ancak alternatif servisine yollamaan kabaca yapmış ise söylenecek fazla birşey yok.

Arkadaşlar merhaba,

Hafta sonu yoğunluktan dolayı fırsat bulup fren hidroliğini değiştirememiştim. İş yerine yakın (Balmumcu) bir usta var, öğle arası iki dakika yanına gittim. Fren hidroliğini değiştirmesini rica ettim. "Ben bu modellere bakmıyorum." cevabını aldım. Bu arada benim motor Honda CB 125E. Bu tip bir cevap gerçekten çok ilginç geldi ve oradan ayrıldım. Sonuçta fren hidroliği değişimi tüm modellerde üç aşağı beş yukarı aynıdır diye biliyorum.

Sizce bu tip bir tavır doğru mudur? Size bu tip bir durum denk geldi mi?

bahsettiğin yeri biliyorum galiba şu barbaros bulvarı sonunda ki yerdi galiba. aynı yere lastiğimin sibobu hava kaçırıyor diye gitmiştim üstelik taa ankaradan uzun yoldan gelmiştim, bana da aynı cevabı vermişti. muhtemelen kendini ''büyük motorlara bakan usta'' olarak tanıtmaya çalıştığı için böyle saçma bir tutum içinde.:jocolor:

İzmir İl Temsilcisi
Usta eger büyük makinalara bakıyorsa onun fren hidroligini degiştirirken ondan alacagı ücreti senden alamayacak.

Yani aynı ugraş ama düşük işçilik ücreti gibi bir nevi.

Mantık sistem aynı arada farklı bişi yok. Hatta senin arka frenınde kampana idi sanırım.

Hocam nasıl bazı büyük! motor kullanıcıları küçük motor kullanıcılarını aşağılar selam verirsin almaz ya aha bu ustada aynı şeyi yapmış.

Öyle kişiliksizlere burdan sözüm ''Mühim olan boyu değil işlevi'' !!!!

benim ustada sıkıntı var herhalde büyük motorlara bakıyor küçük motorlara da :) ustam suzuki hastası :mrgreen:

O an meşgul olabilir, elinde iş vardır vs. Benden büyük motordan talep edeceği fiyatı isteyemeyecektir. Anlıyorum ama açıkçası çok bozuldum. Küçük motorlunun hali hep böyle zaten. Trafikte de bırakın otomobilleri büyük motorlar bile sallamaz, emniyet şeridinden sabah trafiğinde makas atmaya kalkarlar, alıştık. Esnaf laf eder, yaya dikkat etmez, millet pizzacı sanıp yol tarifi ister,(pizzacı arkadaşlar alınmasın lütfen, keşke onlar kadar yol bilsem de tarif edebilsem.) kabul. Ama dükkanın kapısından çevrilmek koydu gerçekten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Usta değil de, tüccar gibi konuşmuş seninle.

usta demicem "usta" lara ayıp olcak. Bu tip adamlar aynı veliye müşteri gözüyle bakan özel kolej sahipleri gibi senin oraya gidiş amacın değil cüzdanın kabarıklığı önemli. Herşeyi geç esnafım diye geziyosa ortalıkta ayıp gerçek esnaf adam bırak kendi dalını kendiyle alakalı olmayan etrafındaki bir olaya bile yardımmım dokunsun diye koşar gider.
ALLAH herkesin rızkini dağıtır dağıtmasinada kendi eliyle geri çevirenede gün gelir sibopa fren hidroligine muhtaç kalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar