Ustalar Acil Yardım Edin Bu Parçayı Bulmam Lazım :(

yeni fotoğrafta monte edilecek plastikten ayrılmış şekilde dostum gördüğün gibi o arkadaki dirençleri koptu ve kayboldu normalde dirençleri lehimlense kablo lehimlense çalışacak bi malzeme benim ihtiyaçım olan parça en fazla 1.5cm boyu 1.2cm eni olmalı yoksa paneli törpüleyip öyle yerleştirmem lazım oda iyi bi qörüntü vermez :S

Son düzenleme:
:Bak şimdi 4LeoniDas,senin verdiğin ölçüler farklı yani benim yaptığım sayacin ölçüleri büyük .Eyer takılacağı yerde genişletmeye müsait yer varsa takarsın ,ama yer müsait deyilse bak resimde bitane daha ramzey marka motordan çıkma orjinal sayaç var küçük ölçülerde ,boy=1.3 en=0.8 o parçada çalışıyor ama bu parça nın farklılığı şu baskı devre plakası fazlalığı var ...senin bozulan parçanın resmini topiğe biyüklrsen iyi olur bana verdiğin ölçüler tammı?
NOT=sendeki segment display inçalıştığından eminsen yada bi, elektronikçiye ölçtür çalışıyorsa bana gönder :cat:

Son düzenleme:
çalıyoşıyr bn 12v de denedım ama bı en alttakı cızqısı yanıor baska kabloya deyırıyorum baska bı cızgı yanıyor yanı anlatmak ıstedıqım o arkasındaki kablolara bağlı drençleri koptuğu için herhanqibi bir sayı yazdırmıyor sadece cizgi yazıor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:53 ----------

o panele monte edilecek plastiğinden çıkarılmış boyutları 1.3cm boy 1cm eni var plastıqe takılı şekilde plastıkle beraber 1.5cm boy 1.2cm eni oluyor plastikle beraber yani 1.5cm boy 1.2cm en bu boyutlardada olabılır plastığe takmadan oraya silikonlar gecerim orası sorun deıl ama fazla buyuk sendekıler

sadece bir fikir...
ilçenizde,yada bulunduğunuz bölgede END.MESLEK LİSESİ varsa,ELEKTRONİK BÖLÜMÜNE gidip derdinizi anlatsanız size yardımcı olurlar.
öğretmenler yardımcı olmayı severler... şuan okullar tatil ama,genelde öğretmenlerin işi oluyordur mutlaka.

denedim onu ya ne ilqilenen war ne bişi diyen diorm rica ediyorum yok ücret talep edıorm yıne yok qarip insanlar :queen:

çalıyoşıyr bn 12v de denedım ama bı en alttakı cızqısı yanıor baska kabloya deyırıyorum baska bı cızgı yanıyor yanı anlatmak ıstedıqım o arkasındaki kablolara bağlı drençleri koptuğu için herhanqibi bir sayı yazdırmıyor sadece cizgi yazıor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:53 ----------

o panele monte edilecek plastiğinden çıkarılmış boyutları 1.3cm boy 1cm eni var plastıqe takılı şekilde plastıkle beraber 1.5cm boy 1.2cm eni oluyor plastikle beraber yani 1.5cm boy 1.2cm en bu boyutlardada olabılır plastığe takmadan oraya silikonlar gecerim orası sorun deıl ama fazla buyuk sendekıler

Dostum elimden başka bişey gekmiyor bizim buralarda o ölçülerde segment display bulamadım .Bu gün piyasayı dolaştım bi arkadaşın elinde çıkma display buldum ,yeşil renkli yanıyor :cherry:,boy=1.6 en=1.1 ölçülerinde onuda 1 den 4 e kadar dirençler yardımıyla yaptım 4 adet direnç eksiğim var artık yarın tamamlarım .Bu ikinci yaptığımı sana vericem kesin takarsın :cat: biraz yerini genişleterek,resimleri yarın siteye atıcam .Bişey sorucam senin bozulan parçanın 10 adet bacağı sağlammı? birde o nu kuntrol ederken direk 12 volt verme arasında drenç kullanmazsan yakarsın ,iyi kontrol et eğer sağlamsa bana gönder.OKEYMİ?

çok safiyane bişey sormak istiyorum:bu vites göstergesi neden bu kadar önemli?çin motorları dışında hiçbir motorda vites göstergesi yok.insan bir defa alışırsa zaten çok rahat biliyor kaçıncı viteste olduğunu.hem ayrıca bana göre motorun sesini daha fazla dinlemek durumda kalındığı için kulak motora daha hassas hale geliyor.

Displayin her çizgisi 3 volta kadar enerjiye dayanabilir. Arkada bulunan 10 adet bacağın altta olan karşılıklı bacakları (-) voltaj girişi diğer bacaklar cizgilerin ayrı ayrı olan (+) girişleri. Yani display'in alttaki iki ucundan birine 3 voltluk pilin (-) ucunu değdirip (+) ucunu da diğer uçlara değdirerek yanan bölgeleri kağıda yaz. 1 sayısını görmek için 2 adet uca aynı anda (+) ucu değdirmen gerekli. 2 sayısını görmek için 5 ayrı uca aynı anda enerji vermen gerekli. Budevreyi 12Volta uyarlaman için ise seri bağlantı yapmalısın. 4 adet lambayı birbirine seri bağlarsan 12volt vermende sakınca olmaz.Işık şiddetini ayarlamak için ise seri olarak bir de direnç bağlamalısın.( ışık şiddetini gözle görerek direncin ohmajını sen seçeceksin.)

Eğer elektronik bilgin yoksa yapmaya uğraşma.tekintekin devreyi hazırlamış ne güzel, al tak.

benımkını 12volt la denedım ama bı anda ısındı bıraktım denemeyı :D ama çalışıyor eminim xd benimkinin arkasın ama 10 tane ayak yok 4 bıyanında war 3 de bıyanında var 4 vitesli olduqundan olabılır mı 7 tane olması ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:34 ----------

bu arada özcan arkadaşım saolasın dostum çıkma display bulmuşsn ya yeşil olan 1.6cm boy 1.1cm en olan onu denedin mi çalışıyor mu ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:36 ----------

bu arada özcan arkadaşımıza tşkler dostum demişsn ya çıkma display buldum die yeşil olan onu denedin mi 1-2-3-4 çalışıyorsa aha onu hallederım 0.1cm törpüler takarım bn onu :queen:

Bidakka şimdi 4LeOnidas senin motosikletin ne narka ,4 vites ne ?Profilindeki kanuni tiger değilmi? Bende 5 e kadar yazdırmaya çalışıyorum:pr:Yeşil renkli segment display i 5 e kadar yaptım ama şu anda 4 tane direnç eklicem ve olay tamamdır ama 5 e kadar yazıyor ,daha once haber verseydin ,4 vitesli diye bu gün parça hazır dı .Olsun fark etmez sen parçayı yerine takarken 5 inciyi yazdıracak kabloyu iptal edersin ... [IMG=http://img203.imageshack.us/img203/8859/dscn0772o.th.jpg][/IMG]
[IMG=http://img694.imageshack.us/img694/9438/dscn0775wr.th.jpg][/IMG]
URL=http://img294.imageshack.us/i/dscn0776.jpg/][IMG=http://img294.imageshack.us/img294/8801/dscn0776.th.jpg][/IMG][/URL]
[IMG=http://img824.imageshack.us/img824/3747/dscn0778t.th.jpg][/IMG]
Resimlerde gördüğün gibi yeşil renkli ,aynı şekilde 4. de devresini tamamlıcam ondan sonra olay tamamdır.:cat: BİDE ŞU RESİMLERİ DOĞRU DÜRÜST YÜKLEYEBİLSEM..:salut:

Son düzenleme:
:) başlıkta wermiştim kuba cg 100 die :) 4 vites

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:42 ----------

yani sorun olmaz 5 vites olması 4. vitese kadar bağlantı yaparım denktir o :) :queen:

:) başlıkta wermiştim kuba cg 100 die :) 4 vites

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:42 ----------

yani sorun olmaz 5 vites olması 4. vitese kadar bağlantı yaparım denktir o :) :queen:
Doğrudur ben farketmemışim . Olsun farketmez sana parçayı nasıl ulaştıracağım? Parça eline geçtiğinde yerine yakabilecekmisin ve elektrik bağlantısını yapabilecekmisin ? İstersen bana tlf.açar sorarsın .

imgres
biraz elektronik bilgin olsa basit bir şey kırılan direnclerin aynısından 6 tane bul renklerine dikkat et aynısı olsun mesela 1 yazacaz diplaye hangi uclara vermen lazım enerji B ve C ye 2 yazdıracas hangileri A B G E D 3 YAZDIRICAZ A B G C D bu şeiklde yapabilirsin elektronik öğrencisi tv tamircisi vb kolay bir şekilde yapabilir resim eklemeyi bulamadım atac yok hic bi yerde link vereyim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:08 ----------

http://www.google.com.tr/imgres?img...q=7+segment+diplay&um=1&hl=tr&sa=N&tbs=isch:1

Son düzenleme:
4LeOnidas kardeşim senin parça tamamdır :cat:Benimle iletişime geç ,parçayı sana ulaştırayım .

saolasın ellerin dert qörmesin ben monte edemesemde sanayıde ettırtırım bı oto elektronıqe fılan özelden konuşalım qerisini ^^

nadir bulunuyor ama 60 lıra daha kadar tamamen qosterqe panelını deqıstırırdm ama saolsun tekin kardeşm okadar emek werdı uqrastı parcayı aradı buldu yaptı :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:53 ----------

msn adresini wer ıstersn daha detaylı qoruselım ıstersn bn werım [email protected]

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar