Vazgeçtim be takmıom :mrgreen:
Yanlız yaptığım araştırmalar sonucu edindiğim bir iki bilgiyi paylaşayım;
Yüksek amper (benim istediğim gibi) aküyü UPS ye bağlayıp pc çalıştırmada sorun yok, akünün amper kapasitesi kadar pc nin çalışma züresi uzuyor. Fakat aynı aküyü UPS ile şarj etmeye çalışmak UPS ye zarar verir (benimde en başta tahmin ettiğim gibi)
Birde sulu kuru olayı var ki can alıcı nokta burası, oto aküleri genelde sulu aküdür (bendeki gibi) ve şarj sırasında içindeki kimyasallardan dolayı (asit gibi) tehlike yaratma ihtimalleri var. Kuru aküler gibi tam deşarj ve devamlı şarjda kalmaya karşı dayanıklı değiller, kolay bozulurlar (sulu akülerin tam boşalması ömürlerini kısaltır.)
1. Sulu aküleri UPS ile şarj etmek (yani evde yada işyerinde) tehlikelidir, çünkü gaz çıkarırlar.
2. Yüksek amperli aküler bunun için tasarlanmamış olan UPS lerde şarj edilmez, UPS bozulur.
3. Farklı bir şekilde şarj edilmiş yada şarjlı olan sulu veya yüksek amper aküyü UPS ye bağlayıp pc yi çalıştırabiliriz, fakat UPS şarj konumunda olmamalı. Yani elektiriğe bağlı olmamalı, bir yani daha ; UPS o aküden alabilir ama vermemeli

4. Ya keyif için para harcayıp baba bi UPS alcaz

yada eldeki 60 Ah aküyü bu iş için üretilmiş bir şarj cihazı ile şarjlı saklayıp elektrik keildiğinde UPS yada 12-220 invertör ile PC yi çalıştırıp size kavuşcaz :cherry:
Dipnot : crazy_devil dostum verdiğin bilgi için sağol ama UPS nin ne olduğunu bilioz bizim derdimiz başka :cherry: (bu arada msn eklersen yada benim eklememe izin verirsen seninle bişey konuşcam)