Üniversite Hocamın Bayan Şoförler İçin Önerisi

ey güzel ülkemin universite hocaları.. çoğu avrupa ulkelerinde iş başvurularında cinsiyet sormak bile cinsel ayrımcılığa girdiğinden dolayı yasaklanmışken, insanların cinsiyetine göre plakalarını fişlemek ne kadar doğru? vahim olan şey ise bu fikirin ilmin kaynağı olan bir kurumda genç beyinleri eğiten bir kişiden çıkıyor olması. bayan şöförlerden hepimiz çekiyoruz hepimiz fakat çektik insanların buraya bayan şöförlerle ilgili anılarını öfke kusar gibi "evet pembe plaka olmalı" diye yazmalarınıda daha vahim olarak karşılıyorum. :farao:

universitede öğretim görevlisi olan bir kişiden benim bekletim şu şekilde tepki göstermesi olurdu: garson geliyor birlikte otoparka gidiyorlar devrilen motor kaldırılmadan önce cep telefonu ile fotoğraflar çekiliyor motor düzeltiliyor oluşan hasarlar belirlendikten sonra kaza tutanağı dolduruluyor, karşı taraf doldurmakta yada imzalamamakta ısrar ederse plakası alınıp, şahit garsonmuz ile birlikte karakolun yolu tutulup araç plakası verilip vur kaç şikayeti yapılıyor, böylece bahsi geçen bayanların asla unutmayacağı bir ders olmuş oluyor.

burdaki kullanıcıların yaşadığı bir çok sıkıntı ülkemizde halen "motosikletlerin" trafikte bir araç olarak algılanamadığından vede diğer araçlara göre daha kırılgan olduğumuz düşünülmeden hareket edilmesinden kaynaklanıyor.

yazımı bitirmeden önce erkekler ve kadınlar arasındaki düşünce farkına dikkat çekmek isterim. dikiz aynasında makyaj yapan bayanları eleştiren biz erkek sürücler açalarındaki radyo teyplerde kaset değiştirirken hiç tehlike atlatmadılar mı? ama biz erkeklere garip görünen şey araç kullanırken kaset değiştirmek gayet normalken(!) bayan şöförlerin makyaj yapması çok yanlış.. :queen:

bence çokta mantıklı bi fikir değil. ne yani ablamın, annemin veya kız kardeşimin arabasını alıp kullanamayacammı.

kadın sürücülere sıra gelene kadar, minübüs ve taksi şoförlerine bi çözüm bulmak gerekiyor bence

demek ki üniversitede öğretmen olmak o kadar zor değilmiş.
yahut malına zarar geldiğinde kimsede ne ilim kalıyor ne de irfan.

overcloud un değindiği gibi bize dimağı açık ve hür nesiller yetiştirmesini beklediğimiz insanların bu şekilde düşünmeleri geleceğe dair kaygılarımız daha da arttırıyor.

zaten erkek egemen olduğunu zanneden toplum içinde kadının yeri yok denecek kadar az iken bir de bu şekilde faşizan yaklaşımlar tuz biber oluyor.

genç beyinler bu şekilde düşünmüyor der iken bu kadar destekleyenin olması da düşündürmüyor değil.

arkadaşlar valla bende bu konuyu açan arkadaşa hak vericem plaka konusunda park ettiğim motorumu bende gerçekten iki kere düşünerek park ediyorum ve sakınan göze çöp batar misali gibi bi kaç kez bana da denk geldi bayan şöförden ve gözümün önünde ben motorun üstündeyken önümde park halindeki micra markalı aracını cıkartmak isteyen bayan beni beklese problem olmayacak dı fakat hanım ablamız bekle diye işaret etmeme rağmen beni algılamadımı yada yanlış mı algıladıysa göre göre beni yerle buluşturdu sonra arabasından çıkıp özürdiledi yardım etti fakat nafile hiç acımam motorumun bütün masrafını kuruşu kuruşuna ödettim çünki çok sinirlendim vede öğrenci olduğum için o grenajların parası benden çıksa ki imkanı olmaz okadar para ne arar :) bayan ablamıza ödettim...bunun çaresi yok ne fikirler koyarsanız koyun 2*2 = 4 ;) bugün haberleri izlediysenizde biehliyet kursunun arabasında eğitim gören bayan sürücü sag şeritten bi anda sola kırmasıyla 3 tane tır kamyon neyse işte 3 nü birbirine geçirmeyi becermiş ve ısrarla haberci arkadaşlara onların hatası bizi solluyolardı bizim suçumuz yok diyolardı :D ben o habere yarılarak güldüm ama ikide o kamyonlardan biri benim değildi :D:queen::queen:

Konu güzel ama bu iş bayanlarla bitmez.. Tamam bayanlar bizim kadar pratik olamıyorlar bu konuda buda hem onların biyolojik yapılarından hemde toplumdaki yerlerinden olsa gerek.. Bir sokakta karşı karşıya gelen ve ikisininde açamadığı yolu, onları arabadan indirip bizim açtığımıza şahit oldum. Uzun süre İstanbul/Floryada çalıştım ve orada yaşayan birçok bayanın koca parasıyla alınmış jiplerle neler yaptıklarınıda gördüm..

Ama bir de; motorla giderken önüm dolu olduğu halde arkamdan dibime kadar yanaşmış, kornaya basan ve sellektör yapan taksiciyide gördüm.. Beni sıkıştırıp yanımdan geçerken sağdan gitsene demeside cabasıydı.. :)

Karşıdan karşıya geçerken yalan yok bayan şöför görünce bir sonraki fırsatı beklerim hep.. Birgünde aynısını yapıyorum bayan diye şöför, bir arkasından geçmeye karar verdim ve tam arkasından geçmek için adımımı atarken arkadaki taksi bayanın arabasına çarptı. Ben arada kalmaktan saliseyle kurtuldum.. Taksici yolcuyla sohbette ve yolun durduğunun farkında değil..

Bayanların kazaları genelde küçük kazalardır.. Bence önce gerçek trafik canavarlarına bir çözüm bulunmalı.. Suçlu olarak 3 kaza ve fazlasını yapanlara, hatalı sürüşten birkaç defa ceza yiyenlere, trafikte kavga edenlere ve bunun gibi birçok örnek bunlara bir belirteç koyulmalı şahsımca..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar