Ülkeden kaçma tavsiyesi

Ağlamak için geç kaldınız genç kardeşim hemen ağlayıp bozulma yazdıklarıma burada ağladığın insanların 3ünden 2si zamanında senin şuan yakınmana sebep olacak seçimleri yaptılar.. 2023 te ülkeyi kimin yöneteceği zerre umrumda değil. Huzur ve refah içinde bir ülke mi görmek istiyorsun sorusuna hayır, zamanında cebine 3 kuruş girdi diye ülkemin 20 yıl boyunca heryerinin talan edilmesine göz yumanların şuan olduğu gibi sürüm sürüm sürünmesini istiyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ağlamak için geç kaldınız genç kardeşim hemen ağlayıp bozulma yazdıklarıma

İyi hoş da genç kardeş daha hiç oy kullanmadı belki.
Hep bir nceki neslin bokunu bir sonraki nesil temizlemek zorunda kalıyor bu memlekette. Ki son 20 yılda yenilen bok kırk yılda temizlenemez. Al işte, iki nesil birden gitti gümbürtüye.

Git guzel kardesim git kurtar kendini. Arkana bile bakma. Bu lanet olasi bataklikta battikca batiyoruz. Boyle yasamin icine sicayim.

Milletin milliyetcilik guzellemelerine de kanma. Vatan haini soylemlerine de kulak asma.

Gittigin yerde kolay olmayacak, zorlanacaksin ama pes etme. bazi tavsiyelerim soyle:

1-cicim aylari bitince kultur soku yasayacaksin, o an vazgecme gecici bir surec.

2-Turkiyede ki gibi gevsek gevsek calisma yok orda. tabiri caiz ise kopek gibi calisacaksin. Ama en azindan karsiliginda duzgun bi hayat sureceksin.

geri kalani klasik seyler iste.

yolun acik olsun

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir şey lazım mı buradan? :)

Gittin sanırım.
Oralardan yazmaya devam et, başka gitmeye çalışanlara yol göstermiş olursun.
Benden geçti sayılır, bu yaştan sonra zor ama gidemezsem de çocuklar büyüyünce yallah avrupaya diye göndereceğim onları.

En iyisi davet almak. Budapeşte iş araştırabilirsin, neden budapeşte diyorum çünkü avrupa ülkesi ve en düşük maaşla adam çalıştırılan yer diyebilirim. Ortalama 1100euro falan kazanırsın, hepsiyle ayı tek başına geçirmen mümkün. Ama bununda kötü yanı kazancın seni hayatta tutacak ama biriktirme imkanın çok çok zor çünküev kiraları maaşın yarısından fazla. Yaşarım zaman ne gösterir deyip ona göre de hareket edebilirsin. Bende araştırıyorum bi süredir, gördüğüm kadarıyla buraya giden çok. Yaşamak için güzel yer ama birikim istiyorsan zor kardeşim.

Biz kaç nesildir ezilen milletiz. Ezilmeye anadan babadan alışmışız bu kadar hareretli olma görme duyma bazı şeyleri daha rahat edersin. şikayetlerinde haklısın git tabi ama mantıklı bi şekilde gitseydin keşke. Burda okuduğun bölümden bir bok olmaz ama diploman olur üniversite mezunu olursun bi artıdır. Okulunu okuyorken yazılım öğrenirsin çok kolay 36 yaşımda hobi olarak python öğreniyorum matematiğimin yettiği yere kadar geldim. Vaktim olsa hem matematik hem yazilim kursuyla devam edeceğim. Sana çok basit okulu bitirene kadar yazılımı çözersin. Sonrası avrupada rahat bir yaşam. Şimdi ordan deport yedinmi şansında kalmayacak.

inşallah istediğin gibi olur herşey.

Durman hata :) Ben evli 2 çocuk olduğu halde , vizem olsa çocuklar için yalnız kaçar giderim.

Yüzme kapasitene bağlı olarak dünyada ki ülkelerin yüzde doksan beşine vizesiz, pasaportsuz, formalitesiz ulaşabilirsin.

KİMSE MEMLEKETİ TERK ETMESİN!

Erich Honecker (1912 -1994), 1971'den 1989'a değin eski Doğu Almanyayı yöneten devlet adamı.

Birgün gençlerin bir kuyrukta beklediğini görür.

"Bu neyin kuyruğu?" diye sorar.

"Ülkeyi terk etme kuyruğu" diye yanıt alır.

Honecker'de kuyruğa girer ve beklemeye başlar.

Bir bakar kuyruk yavaş yavaş dağılmaya başladı...

Birine sorar, "peki şimdi niçin dağılıyor kuyruk?"

Cevabını alır,

"efendim siz gidecekseniz, bizim gitmemize gerek kalmadı".

Bazen bir kişinin gitmesi kalmak için yeterli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar