Ucuz Et Afiyet Olsun

Şaka gibi ülkeyiz. Devletin başındakiler etin iyisi yerken biz ne olduğu belli olmayan eti yiyeceğiz. Neymiş halka ucuz et yedireceğiz. Ulan bim de 7-9 TL satılan koca 1 kg luk salam bile daha sağlıklıdır. En azından içinde kemik, sakatat olduğunu biliyoruz

Şaka gibi ülkeyiz. Devletin başındakiler etin iyisi yerken biz ne olduğu belli olmayan eti yiyeceğiz. Neymiş halka ucuz et yedireceğiz. Ulan bim de 7-9 TL satılan koca 1 kg luk salam bile daha sağlıklıdır. En azından içinde kemik, sakatat olduğunu biliyoruz

Hocam kuşbaşı et de satılacakmış. Siz ondan alın, kıymayı ben yerim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"80'li yılların başlarında sur dibinde at,eşek kesildiği ve sucuk yapılıp satıldığı ortaya çıkmıştı.
Millet;
-vay şerefsizler!
falan dedi ama bunun sucuk satışlarına negatif bir etkisi olmadı.

Sonraki yıllarda millete domuz yedirildiği ortaya çıktı.
Bir kaç homurdanma dışında kimseden yine tık çıkmadı."

cok dogru.
ve hatta avustralyadan ege aciklarina gemilerle kanguru eti getiriyorlardi.
kesip kesip yurticine verdiler.
yurticinde et hayvan fiyatlari boyle oldugu surece bu tur yollara her zaman girisilir.

Buraya yazdığınız yok caiz değil, ne eti olduğu belli değil yorumlarınızı tüm çevrenizde yayın ki tüm ucuz eti ben yiyeyim. :queen:

Ayrıca dünyanın en lezzetli sucukları at ve eşşek etinden yapılır. Keşke Türkiye'de de satılsa afiyetle yesek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
...
Sonra tonton Özal et krizini çözmek için sığır ithal etmeye karar verdi.
...
Orda öldürülen müslümanlar fetöcüydü vatan hainiydi diyebilir ispat için varsa orda açılmış fetö okullarını gösterebilirler. Fetö uymazsa İşid olur o da olumlu.

Oh, içim rahatladı. Acaba COQ'a birşeyler mi oldu, ne zamandır Özal muhabbeti açmıyor diye hayıflanırken birden içime su serpildi :)

Kesin Fetödür, çünkü değerli milletvekillerimizden sayın Külünk'ün dediğine göre Atatürk'ü de onlar öldürmüş: https://www.google.com/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/ataturku-fetonun-arkasindaki-guc-oldurdu-40630806

Vay alçaklar...

Yılmaz özdil yazdı sandım :queen:

Kafa aynı gibi, yetenek farkı var biraz. Ama COQ daha samimi ve eğlenceli bence...

Ucuz et güzel, yanında ucuz bakliyat, ucuz sebze meyve, ucuz kahvaltılık da olsa tadından yenmez.

Önemli olan vatandaşın Protein almasıdır, akıl ve beden sağlığı için şarttır, ne eti olduğuna çok takmayın. Ayrıca atalarımız bastırma'yı at etinden yapardı, ancak çok pahalı olacağından günümüzde lüx tüketime giriyor.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Acaba toplamda her birimiz ne kadar bilmeden domuz, at ve eşek eti yemişizdir? Tahminlerimizin ötesinde gibi geliyor bana...

İçli ile domuz eti arasında haram açısından ne fark var.İnsanlar ete bu kadar hassas ta aynı insanlar neden içki içer.Yemek siparişi verirken özellikle etsiz şeyler söyleyip yanında ev yapımı şarap içmek nasıl bir çelişki:)

Madem eti gıdayı ucuzlatamıyoruz birde maaşları artırmayı gelir adaletini sağlamayı denesek.

İçli ile domuz eti arasında haram açısından ne fark var.İnsanlar ete bu kadar hassas ta aynı insanlar neden içki içer.Yemek siparişi verirken özellikle etsiz şeyler söyleyip yanında ev yapımı şarap içmek nasıl bir çelişki:)

içki ile domuz eti arasında tabi ki fark var, domuz eti kesin bir dille ve çok kez yasaklanmıştır kuranı kerimde. ancak içki (kuranda şarap diye geçer) bundan çok daha az vurgulanmıştır. nasıl ki namaz dinin direği ve ibadetlerin en önemlisi ve en başı ise, domuz eti de yenilmesi/içilmesi günah olan şeylerin en başındadır.

Şarap mesela Hristiyanlıkta serbest, hatta ben bir kiliseden rahibelerin yaptığı şaraplardan satın almıştım İtalya'da, eee, onlarınki de kutsal kitap ve biz de onların kitabını hak din kabul ediyoruz. Nasıl iş ? Gerçi yalan söylemek ve türlü çeşit ahlaksızlık da kesin bir dille yasaklanmış ama ne hikmetse uyan göremiyorum etrafta. İş bunlara kalmışsa peee.....

Madem eti gıdayı ucuzlatamıyoruz birde maaşları artırmayı gelir adaletini sağlamayı denesek.

5525_o506f.jpg

din konusunun et ithalatı ile bu şekilde ilişkilendirilmesinin gereği yok tayfun hocam,
bakara makaraları,
kurandan pasta kesmeleri,
ümmetin yetişemeyeceği hızdaki dönüşleri sıralamak istesek,
kimsenin yüzü kızarmaz.

güruh varlığının devamını sağlayabilmek için gerekli psikolojik motivasyonu sağlayabilmek için her türlü manevrayı yapacaktır.
bu konuda "karga"ları da bellidir.
boşuna kendini yorma,
omurga lazım.
karakter lazım.
makyavelizm.

ne'se.
takmayın kafanıza,
bosna kasabı elleriyle kesip göndermiş olsa yine yenilir.

rabia işareti ile cola fabrikası açılıyor.

eti ucuzlatmanın imkanı yoktur.
neden yoktur? çünkü mevcut şartlarda etin ucuzlaması mümkün değil
neden mümkün değil biliyor musunuz? sebebi aslında çok basit, hayvancılık aynı tarım gibi ölçek ekonomisi ister.
yani biz bahçede ürettiğimiz domatesi nasıl pazarlara gidip dieğrleri ile aynı fiyata satamıyorsak, aynı şekilde ahırımızda bulunan 20-30 hayvan ile de et satamayız. o domates 15 liraya satılır, o et 70 liraya satılır. maliyet yüksek çünkü.

çözümü de basittir, ama yapılması imkansıza yakındır.
büyük hayvan üretme çiftlikleri ve hayvanları merası bol alanda yetiştirmek.
30 inekli 3000 ahırda verim elde edemezsiniz, hepsini maliyeti birbirine yakındır ve yüksektir.
ama 3000 inekli 30 ahırda et fiyatıda düşer süt diyatı da düşer. maliyet azalır çünkü. verim de artar.
bakın total inek sayısı aynı. ama verim ve maliyet farklılaşır.

sorun belli imi? belli
çözebilen var mı? yok
neden yok, popülist politikalar varken neden kökten ve uzun soluklu çözüme gitsin ki iktidar. neden çiftçiyi birkaç yıl sürecek bir zor döneme soksun, günü kurtarmak varken.
sütü pahalı içiyorsan eti pahalı yiyorsak temel sebebi budur, başka etmenler bunun türevleridir.

iktidar işin kolayını buldu, yüksek vergilerle gelir elde edip ithal et, günü kurtar, sonraki seçime yetiştir.
ithal etmek üzerine kuruldu yeni sistem, saman bile ithal ettik, kavun ithal ettik, mercimek nohut ithal ettik..
eğer bir ürün pahalı üretiliyorsa sebebi araştırılmıyor hemen ithal ediliyor. böyle hangi ülke kalkınır, hem de 'yerli ve milli bir otomobil' idelojisi varken. ne kadar ironik değil mi? hep büyük resmi görenler nedense bu resmi göremiyor.

bakın bakanın anlatması bile komedi, sorulan basit bir soru: satacak amrketlerin altyapısı var mı? cevap: çukulatayı da dolaptan almıyosunuz...halkla dalga geçiliyor, halk farkında değil.

işin dini boyutu ise daha da komedi. din, sürekli hadis tefsir yoluyla işine geldiği şekilde kendini eğip bükmekte olduğundan, et hangi şartlar altında kesilmiş çok da önemli değildir. bir fetva verilir, caizdir denir, olay biter. boşnaklar kesiyor denir olay biter. sırbistanın boşnak kesimlerinden geliyor denir olay biter. çok da üzerinde durmamk lazım o kısımda. zira mevcut diyanet işleri başkanlığının da artık işi gücü budur. iktidar için gerekli hutbeler, fetvalar vermek. işine geldiğinde yetkili(!) görünen bir kişi yetkili(!) bir cevap verir. herkesin içi rahatlar. din iç rahatlatma aracıdır. bu yüzden bira'ya çok da soğuk yaklaşmıyorsunuz, arada içiyorsunuz, ama domuz eti denilince aklınız şaşıyor. halbu ki ikisi de aynı derecede haramdır. içiniz rahatsa sorun yoktur..adam yaşamı boyunca litrelerce rakı bira şarap likör vodka viski içer ama tek biz kez bile bilerek domuz eti yemez. harama yaklaşmaz(!). ironiktir ama iç rahatlatır. haramlar helaller kişinin içindedir.

Konu gene benim partime dokunmayın İman etmeyenlerin dert etmemesi gerekmiş sonra yalanlar söylenmiş mesela İhale olmuş falan filan bu iki market kazanmış tabi ihale filan olmadı azcık okumayı seven ihale üzeri değil seçme usulü olduğunu görür. bir arkadaşımız protein demiş yorumları düşünceleri okudukça katılmaya başladım.
Aslında ben derdimi anlatamamışım onuda anladım. Derdim Müslümanları katleden bir ülkeyle ticaret yapılması bu ülkeye ambargo uygulanması gerekirken dirsek temasta olunması benim Türk olarak Müslüman bir ülkenin bu girişimi kanıma dokunuyor. Şunu'da belirtmek istiyorum çokça Ayet Namaz diyerek Müslüman olunmuyor Millenin İmanını sorgulayacağınıza 2009 yılında Milli eğitim bakanı Hüseyin Çeliğin okullara gönderdiği İsrail mallarını boykot etmeyin genelgesine hangi duruşu gösterdiğinizle Müslümanlığınızı sorgulayın boşa laf anlattığımında farkındayım.
Bir arkadaşımızın yaptığı yorum gibi Bazı mesajları okuyunca hülooooooooğ çekesim geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar