tvs wego vs. honda fizy

arkadaşlar dayanıklı ve düşük maliyetli bir scooter arayışındayım. 60.000 kmye kadar kullanacağım inşallah. standart bakımları ve değişmesi gerekenler harici masraf açmayacak(varyatör lastik balata vs.), devamlı şehiriçi toplam 150kg taşıyabilecek scooter arayışındayım. 2 model arasında kaldım. nacizane 1.90 boyumla felç olmadan kullanabileceğim bir scooter. (dışardan nasıl gözüktüğüm umrumda değil..)
görebildiğim
wego nun en büyük eksisi izmitte yetkili servisi olmaması.
fizy nin ise ön freninin kampana oluşu.
yorumlarınızı bekliyorum..

wegoy.jpg

------------------------

big_84811373906.jpg

Honda Fizy 125 Teknik Özellikleri
Motor hava soğutmalı 4-zamanlı SOCH tek silindirli
Motor Hacmi 125
Silindir Çapı 52,4x57,8mm
Sıkıştırma Oranı 9,5:1
Yakıt Sistemi Karbüratör
Maksimum Güç 6,8/7500 (9.5PS)
Maksimum Tork 9,1/ 6,500
Ateşleme Tam transistörlü Ateşleme
Çalıştırma Elektrikli ve Kickstart
Şanzıman V-matik
Güç Aktarımı V-kayış
Boyutlar 1815x680x1095 mm
Tekerlekler Arası Mesafe 1,215 mm
Sele Yüksekliği 730 mm
Yerden Açıklık 106 mm
Yakıt Kapasitesi 6 LT
Tekerlekler Ön Aluminyum Döküm
Tekerlekler Arka Aluminyum Döküm
Süspansiyon Ön Çift teleskopik çatal
Süspansiyon Arka Tek teleskopik çatal
Fren Ön 130mm Kapmana
Fren Arka 130mm Kapmana
Ağırlık 105 Kg.
Teknoloji V-Matic, Euro 3

150 kilo yükle honda fizy'yi durduramazsın kampana fren yetersiz kalır. Tvs wego daha iyi olur bence. 1.90 boyla felç olma konusu bence bütün scooterlarda aynı olur çok rahat olmaz yani.

150 kilo yükle honda fizy'yi durduramazsın kampana fren yetersiz kalır. Tvs wego daha iyi olur bence. 1.90 boyla felç olma konusu bence bütün scooterlarda aynı olur çok rahat olmaz yani.

evet ön frenin kampana olması motor yüklü olduğunda sıkıntılı olabilir.
ozaman karşılaştırmaya spacy 110 uda ilave edelim.

big_125286740ruw.jpg

Motor Kuvvetlendirilmiş hava soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC, tek silindirli
Motor hacmi (cc) 108
Silindir çapı x strok (mm) 50 x 55 mm
Sıkıştırma oranı 9 : 1
Yakıt sistemi PGM-FI Elektronik Yakıt Enjeksiyon Sistemi
Maks. Güç (kW@dev/dak) 5,7/7.000 (7,6 PS)
Maks. Tork (Nm @ dev/dak) 8,5/6.000
Ateşleme Tam transistörlü ateşleme
Çalıştırma Elektrikli
Şanzıman V-matik
Güç aktarımı V-kayışı
Boyutlar (UxGxY) (mm) 1.815 x 685 x 1.090 mm
Tekerlekler arası mesafe (mm) 1.240 mm
Sele yüksekliği (mm) 735 mm
Yerden açıklık (mm) 110 mm
Yakıt kapasitesi (litre) 6,5 lt.
Tekerlekler
Ön Alüminyum döküm
Arka Alüminyum döküm

TVS almanı tavsıye ederım bızım sırkette halen kullanıyoruz suspansiyonu harika ayrıca altıda yüksek.

bence fizy alma.tvs yada spacy iyi olur. spacy de yakit enjeksiyon sistemi var. o cok buyuk bir arti. fizy kullanan kurye arkadaslarim var ve altinin cok alcak oldugunu, heryere surttugunu soyluyorlar.

bence fizy alma.tvs yada spacy iyi olur. spacy de yakit enjeksiyon sistemi var. o cok buyuk bir arti. fizy kullanan kurye arkadaslarim var ve altinin cok alcak oldugunu, heryere surttugunu soyluyorlar.

enjeksiyon artımı eksimi şüpheliyim. yakıt açısından olumlu ama tamirat konusunda honda servisinin eline düşmek düşündürücü..
ister istemez kaldırıma çıkıyoruz, fizynin altının sürtmesi beni zorlar.
spacy nin altı sürtmüyor mu acaba ? oda sürter gibime geliyor..

Fizy'nin altı evet biraz alçak ben çok sürttüm ama zamanla alışıyorsunuz sürttürmüyorsunuz. Çok güzel gaz yiyor iyi kaçıyor. Ama bütçe varsa yine de Spacy derim. Honda sonuçta kolay kolay düşmez servise içiniz rahat olsun.

Wego fizy'den iyi birmotor.Spacy'ye gelince arada hatrı sayılır bir fiyat farkı var.Wego makul gibi duruyor.

Wego fizy'den iyi birmotor.Spacy'ye gelince arada hatrı sayılır bir fiyat farkı var.Wego makul gibi duruyor.

evet wego da aradığım bütün özellikler var. kötü tarafı izmitte yetkili servisi olmaması. adapazarı yada gebzeye gitmek lazım servis işleri için.
bide pek bir bilgi bulunmuyor wego için. bilgi paylaşımı yok. basit bir sorun olsa sorabileceğin kullanıcı yok.
wego nun lastikleri tubeless midir acaba ?

F54

Bende tvs Alman'ı tavsiye ederim ön disk saç kaporta acayip teknoloji var bence

İkiside kaliteli motor hangisini alsan seni üzmez.
Fakat ben yerimde olsam bu modelleri eler Spacy'i tercih ederdim.
Keyifli forumlar.

İkiside kaliteli motor hangisini alsan seni üzmez.
Fakat ben yerimde olsam bu modelleri eler Spacy'i tercih ederdim.
Keyifli forumlar.

evet bütün yollar spacy ye çıkıyor. hernekadar fiyatı 1.000tl kadar pahalı olsada. emsallerinden 100km den 1 lt daha az yakıyor.
yani 60.000km de 3.000tl kadar benzin tasarrufu yaptırır. enjeksiyonda büyük avantaj anladığım kadariyle.
ama tabi spacy den memnun olmayan hiçbir kullanıcı bulamadım. aralarında sorunsuz 50.000-60.000 kmleri görenler var.
ki honda cb125e den böğüm böğüm şikayet eden mikuni kardeşimiz spacy aldıktan sonra 1 kötü yorum bile yapmadı. :mrgreen:
spacy nin sağlam referansları var. :cat:

:) mikuni efsanedir ...

Ve Fizy'i 60 km hızı geçirmezseniz az yakan motordur.
Spacy'den daha atiktir Fizy,
benimkide yaklaşık 1 yıl olacak haziranda sadece yağ değişimine gittim (Arkadan dalan araç kazam hariç)
Ben kendim (55 kg) ve Arkadaşım (120 Kg) bineriz duruşunda vs sıkıntım olmadı hiç. viraj kabiliyeti güzeldir , hiç olmadı bir mondial 150Hs den falan kat kat iyi. (Viraj kabiliyeti ve durması)
ki 80 ile giderken bir ani frenleme yapmıştım , 2 kişiydik önümüzdeki aracın aniden önümüze durması sonucu motoru sola yatırmadım kaydırarak ve ani frenle durdurdum , ne düştüm nede durmamazlık yaptı.
yolda kararlı gider , sağa sola çekme yapmaz. iki kişi binse bile elimi bıraktığımda kafa sallamaz.
Vego ya binmedim. Elinde imkan varsa bir gez dolaş için hangisine el verirse onu al.
Fizy 9,1 bg , Spacy 7,5 bg
Fizy'nin fabrika verisi 2,2- 2,4 litre 100 km de. Oda makul , sonuçta genelde ölçümler 50 kmde havanın yoln harika olduğu zamanlar...
Ki bizde kaymak gibi yollar sayılı , rüzgar bi vurdumu elinin tersiyle yapışırız...
Neyse; kısacası Honda kalitesi uzun yolda , köyde , toprak yolda bile beni yarı yolda koymadı.
ki sadece yaz değil kışın bile yağmurda 60-70 gittik... yol tutuşuda iyidir.
Uzun yolda ve geceleri aydınlatması yetersiz yalnız , ben bunu 2 powerled fener takarak giderdim inanın kendi farından daha iyi ışıltıyor yolu.

Umarım vego yu kullanan biride anlatır da karşılaştırmayı daha iyi yaparsınız.

:) mikuni efsanedir ...

Ve Fizy'i 60 km hızı geçirmezseniz az yakan motordur.
Spacy'den daha atiktir Fizy,
benimkide yaklaşık 1 yıl olacak haziranda sadece yağ değişimine gittim (Arkadan dalan araç kazam hariç)
Ben kendim (55 kg) ve Arkadaşım (120 Kg) bineriz duruşunda vs sıkıntım olmadı hiç. viraj kabiliyeti güzeldir , hiç olmadı bir mondial 150Hs den falan kat kat iyi. (Viraj kabiliyeti ve durması)
ki 80 ile giderken bir ani frenleme yapmıştım , 2 kişiydik önümüzdeki aracın aniden önümüze durması sonucu motoru sola yatırmadım kaydırarak ve ani frenle durdurdum , ne düştüm nede durmamazlık yaptı.
yolda kararlı gider , sağa sola çekme yapmaz. iki kişi binse bile elimi bıraktığımda kafa sallamaz.
Vego ya binmedim. Elinde imkan varsa bir gez dolaş için hangisine el verirse onu al.
Fizy 9,1 bg , Spacy 7,5 bg
Fizy'nin fabrika verisi 2,2- 2,4 litre 100 km de. Oda makul , sonuçta genelde ölçümler 50 kmde havanın yoln harika olduğu zamanlar...
Ki bizde kaymak gibi yollar sayılı , rüzgar bi vurdumu elinin tersiyle yapışırız...
Neyse; kısacası Honda kalitesi uzun yolda , köyde , toprak yolda bile beni yarı yolda koymadı.
ki sadece yaz değil kışın bile yağmurda 60-70 gittik... yol tutuşuda iyidir.
Uzun yolda ve geceleri aydınlatması yetersiz yalnız , ben bunu 2 powerled fener takarak giderdim inanın kendi farından daha iyi ışıltıyor yolu.

Umarım vego yu kullanan biride anlatır da karşılaştırmayı daha iyi yaparsınız.

power led karşıdan gelenin gözünü almasın aman dikkat ! altına alır allah korusun ..

Bugünlerde bajaj boxer ile fizy arasindayim. Spacy gitti malesef. Icra ve taahhüdü ihlalden az kalsın içeri giriyorduk. 15000 km de 3600e satmistim. Şimdi yeniden motor alacam. Boxer iyi guzel ama ben paket işi yapıcam surekli in bin yağmur çamur soğuk rüzgar commuter zor. Fakat fizynin frenlerini ve aydinlatmasini bilirim. Çok karanlık yollarda köylere pizza taşıyorum. Aydınlatma önemli. Eger ppwer led ile oluyorsa bu sorunu elerim. Ama disk fren ile modifiye olmayacaksa tvs wego ole de ilgilenmem gerekecek. 100 bin km. Wego kullanan paketci arkadaş spacy kadar seri değil demişti. Ayrıca fiyatından dolayı da elemistim. Kafam çok karışık. Spacy ye o kadar para vermek istemiyorum. 5300 e geliyor.

Benım akrabamın cerahhar paşada sucu dukkanı var
O wego kullanıyor hem saç oldugunda tamiri daha kolaymiş fızy de bende var plastik her hangi birşeyde kırıldımı tamiri yok granej değişcek vs

Ben 2 kişide kampana frenlerden sadece cok fazla sıcak harici sıkıntı yaşamadım duruyo ama sağlam durmuyor ama nadiren
Wego onerırım ama yedek parça servis acısından fizy

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar