TVS Rtx 300

TVS nin yeni bir modeli tanıtılmış gayet güzel görünüyor
1737180654-tvs%20rtx%20300%20adventure%20bike%20at%20bharat%20mobility%20expo%202025%20front%20look%20side%20look%20rear%20look%20launch.jpeg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yine gagalı bir adv motor daha piyasaya sürülüyor. Meraklıları için hayırlı olsun.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
görünüm güzel gelirse fiyatı uygun şekilde garaja koyabilirim bir tane
ara sıra yakın turlara gelir bu

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Çok satar. Dominar'ın bu kadar yıkıp geçtiği bir piyasada rahatlıkla yer bulacak bir tasarımı var. Motor bilgileri de eğer yakınsa turlarda çok görürüz.

Motosikleti
Dominar 250
Ben de bu modele bakıyordum. Oradan buradan topladığım bilgiye göre TVS'nin kendi geliştirdiği 299 cc, tek silindir, 6 vites, sıvı soğutma motor bloğunu kullanacak(2024'te tanıtılmış).

İlginç özellikler yazmışlar. Elektronik gaz koluyla gelecekmiş, standart olarak gelecek mi bilinmese de quickshifter varmış. Umarım doğrudur. 35 beygir güç, 28 nm tork var. 19 inç ön teker, 17 inç arka teker var. Çift kanallı ön ve arka abs var.

Henüz yükseklik vs ile ilgili bilgi vermemişer ama spekülasyon da olsa bu bilgiler bence oldukça heyecan verici. Fiyatının 3200 dolar olması bekleniyor ve Hindistan piyasaya çıkacağı tarih ağustos ayı.

Türkiye'ye tabii gelecek sene gelir ama vergiler vs dolayısıyla hayvan gibi fiyatı olur bence.

Ben de bu modele bakıyordum. Oradan buradan topladığım bilgiye göre TVS'nin kendi geliştirdiği 299 cc, tek silindir, 6 vites, sıvı soğutma motor bloğunu kullanacak(2024'te tanıtılmış).

İlginç özellikler yazmışlar. Elektronik gaz koluyla gelecekmiş, standart olarak gelecek mi bilinmese de quickshifter varmış. Umarım doğrudur. 35 beygir güç, 28 nm tork var. 19 inç ön teker, 17 inç arka teker var. Çift kanallı ön ve arka abs var.

Henüz yükseklik vs ile ilgili bilgi vermemişer ama spekülasyon da olsa bu bilgiler bence oldukça heyecan verici. Fiyatının 3200 dolar olması bekleniyor ve Hindistan piyasaya çıkacağı tarih ağustos ayı.

Türkiye'ye tabii gelecek sene gelir ama vergiler vs dolayısıyla hayvan gibi fiyatı olur bence.
Çift abs, 35beygir ve 28nm tork , quickshifter'la ve 19inç ön 17inç arka jantla gelirse Dominar'ın ismini bile duyamayız artık.

Motosikleti
Forza 250
Gagalı falan ama,bajajın yıllardır yapmadığı 300-500cc nispeten uzun bacaklı motosiklet kriterini karşıladığı için yok satabilir.Bence TVS ekonomik durumlardan ötürü ülkemizde nispeten sevilen ve güvenilen bir marka blok olarakta.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ah ulan bajaj tek bi tane 500cc çift silindir blok çıkarsa Türkiye’de bütün piyasayı alt üst edip satışları 2’ye katlardı ama adamlar uğraşmıyor eski kafalılar resmen

Motosikleti
Dominar 250
Hint malları yalan olur mu acaba, bizi boykot ediyorlarmış Pakistan taraflı olduğumuz için. Bizden bir boykot çıkar mı emin değilim ama baya bi rezervasyon falan iptal edilip özellikle Türk mermerine boykot çağrısı yapmışlar.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ah ulan bajaj tek bi tane 500cc çift silindir blok çıkarsa Türkiye’de bütün piyasayı alt üst edip satışları 2’ye katlardı ama adamlar uğraşmıyor eski kafalılar resmen
Adamlar sadece türkiye olarak düşünmüyor. En çok motor sattıkları pazar kendi ülkeleri. Kendi ülkelerinde ucuz motor satılıyor. Dominar 400 bile lüks. O yüzden yapmıyorlardır. Bir de ellerinde know how sadece ktmnin tek silindirlileri için var. Özgün bir blok üretmek için çom büyük arge masrafı yapmak gerek. Adamlar satışlarından memnun demek ki.

Motosikleti
Forza 250
Adamlar sadece türkiye olarak düşünmüyor. En çok motor sattıkları pazar kendi ülkeleri. Kendi ülkelerinde ucuz motor satılıyor. Dominar 400 bile lüks. O yüzden yapmıyorlardır. Bir de ellerinde know how sadece ktmnin tek silindirlileri için var. Özgün bir blok üretmek için çom büyük arge masrafı yapmak gerek. Adamlar satışlarından memnun demek ki.
İstemiyorlar demek daha doğru olur bence,cf moto’nun yaptığı şeyi bajaj’ın havada karada yapıyor olması lazım.

Aslında Hint markaları üretim miktarı olarak Dünya'da en fazla üretimi yapan markalar, arge yapabilecek kapasiteleri olduğunu düşünüyorum ama muhtemelen işlerine gelmiyor, zaten insanların çoğu küçük cc motorlar ile gayet yetiniyor. Royal Enfield en fazla geliştirme yapan marka sanırım.

Motosikleti
Honda CB125F
İstanbul'da uzun yıllardır RTR 180 kullanan bir yakınımız çok memnundu. Raider 125 kullanıcısı genç bir arkadaşta çok memnun olduğunu söylüyor. TVS benim gördüğüm kronik sorunları çok olmayan f/p olarak çoğu sahibini tatmin eden bir marka. Ülkemize gelir ve güzel bir fiyatla satışı olursa iş yapar gibi görünüyor.

Motosikleti
Hyosung GT250R, RS200
Aşağıdaki özellikler ile gelicekmiş, tabii ki bazı özellikler en üst modele ait onun da fiyatı ₺ karşılığı olarak 118,000, en düşük model ise 95000. Bence özellikler şahane, sizce gelir mi bize?

DESIGN
  • Rally-inspired styling
  • Twin LED headlamp
  • Rally-touring ergonomics
PERFORMANCE

• All-range torque
  • Ride-by-wire
  • Assist & slipper clutch
  • Bi-directional quickshifter
  • 4 ride modes
TECHNOLOGY
  • 5” TFT cluster
  • Map mirroring
  • Cruise control
  • Tyre pressure monitoring system
  • Dynamic headlamp control
RIDING DYNAMICS

• Steel trellis frame
  • 41mm dia USD
  • 200mm ground clearance
  • Switchable rear ABS
  • Traction control
  • Adventure-oriented tyres

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dominar 400 ile çok yakın bir fiyatı olur. Cruise kontrol, TPMS, bi-directional QS(Çok abartılacak birşey değil, biraz ivmelendikten sonra vitesi çekerseniz zaten her motorda geçiyor). Arazi için ucuz bir motosiklette çok elektronik var, bu iyi değil. Şehiriçi için de neden "Rally ergonomili" mantıkta motor kullanılır ki. :D

Distribitör derse okey kârı uygun tutalım servisten kazanalımdiye, o zaman 270-290 civarında bekliyorum. Umarım çok iyi fiyattan iyi lastikle gelir. Salak salak motorlar doldu ülke. Biraz eli yüzü düzgün alete benziyor.

Motosikleti
Hyosung GT250R, RS200
Dominar 400 ile çok yakın bir fiyatı olur. Cruise kontrol, TPMS, bi-directional QS(Çok abartılacak birşey değil, biraz ivmelendikten sonra vitesi çekerseniz zaten her motorda geçiyor). Arazi için ucuz bir motosiklette çok elektronik var, bu iyi değil. Şehiriçi için de neden "Rally ergonomili" mantıkta motor kullanılır ki. :D

Distribitör derse okey kârı uygun tutalım servisten kazanalımdiye, o zaman 270-290 civarında bekliyorum. Umarım çok iyi fiyattan iyi lastikle gelir. Salak salak motorlar doldu ülke. Biraz eli yüzü düzgün alete benziyor.
Genel olarak ülkemizde TVS tuttu diye biliyorum kendim için de başlangıç olarak bu tarz motorlara bakıyordum. Gelir mi bilmiyorum ama gelirse ve uygun fiyatsa açıkçası almayı düşünüyorum ama direkt geldiği gibi değil. Kendi geliştirdikleri bloklar olduğu için biraz zaman bekleyip karar vermek daha mantıklı gibi.
image.png

Modeller arası özellik farklarını da böyle listelemişler;
image.png

Hindistan fiyatları da şöyle;

Base Model: ₹ 1 99 000 / 94.668,28₺
Top Model: ₹ 2 14 000 / 101.804,08₺
BTO Model: ₹ 2 34 000 / 111.318,48₺

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Eicma 2025 te boy gösterdi. NX500 ebatlarında aşağı yukarı. Baya dolu makina, cruise control bile var yahu. 300 civarı taksitle satılırsa baya alıcısı olur gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar