Hocam bu motorun kendi çamurluğu var lastiğin üstünde, gaga ne işe yarıyor peki? Motorun türünü mü belli ediyor sadece?Yine gagalı bir adv motor daha piyasaya sürülüyor. Meraklıları için hayırlı olsun.
Çift abs, 35beygir ve 28nm tork , quickshifter'la ve 19inç ön 17inç arka jantla gelirse Dominar'ın ismini bile duyamayız artık.Ben de bu modele bakıyordum. Oradan buradan topladığım bilgiye göre TVS'nin kendi geliştirdiği 299 cc, tek silindir, 6 vites, sıvı soğutma motor bloğunu kullanacak(2024'te tanıtılmış).
İlginç özellikler yazmışlar. Elektronik gaz koluyla gelecekmiş, standart olarak gelecek mi bilinmese de quickshifter varmış. Umarım doğrudur. 35 beygir güç, 28 nm tork var. 19 inç ön teker, 17 inç arka teker var. Çift kanallı ön ve arka abs var.
Henüz yükseklik vs ile ilgili bilgi vermemişer ama spekülasyon da olsa bu bilgiler bence oldukça heyecan verici. Fiyatının 3200 dolar olması bekleniyor ve Hindistan piyasaya çıkacağı tarih ağustos ayı.
Türkiye'ye tabii gelecek sene gelir ama vergiler vs dolayısıyla hayvan gibi fiyatı olur bence.
Titreşim kısmını çok merak ettim şimdi bak. Gerçekten titreşimi dominardan az ise dominar tarih olur.Çift abs, 35beygir ve 28nm tork , quickshifter'la ve 19inç ön 17inç arka jantla gelirse Dominar'ın ismini bile duyamayız artık.
Adamlar sadece türkiye olarak düşünmüyor. En çok motor sattıkları pazar kendi ülkeleri. Kendi ülkelerinde ucuz motor satılıyor. Dominar 400 bile lüks. O yüzden yapmıyorlardır. Bir de ellerinde know how sadece ktmnin tek silindirlileri için var. Özgün bir blok üretmek için çom büyük arge masrafı yapmak gerek. Adamlar satışlarından memnun demek ki.Ah ulan bajaj tek bi tane 500cc çift silindir blok çıkarsa Türkiye’de bütün piyasayı alt üst edip satışları 2’ye katlardı ama adamlar uğraşmıyor eski kafalılar resmen
İstemiyorlar demek daha doğru olur bence,cf moto’nun yaptığı şeyi bajaj’ın havada karada yapıyor olması lazım.Adamlar sadece türkiye olarak düşünmüyor. En çok motor sattıkları pazar kendi ülkeleri. Kendi ülkelerinde ucuz motor satılıyor. Dominar 400 bile lüks. O yüzden yapmıyorlardır. Bir de ellerinde know how sadece ktmnin tek silindirlileri için var. Özgün bir blok üretmek için çom büyük arge masrafı yapmak gerek. Adamlar satışlarından memnun demek ki.
Genel olarak ülkemizde TVS tuttu diye biliyorum kendim için de başlangıç olarak bu tarz motorlara bakıyordum. Gelir mi bilmiyorum ama gelirse ve uygun fiyatsa açıkçası almayı düşünüyorum ama direkt geldiği gibi değil. Kendi geliştirdikleri bloklar olduğu için biraz zaman bekleyip karar vermek daha mantıklı gibi.Dominar 400 ile çok yakın bir fiyatı olur. Cruise kontrol, TPMS, bi-directional QS(Çok abartılacak birşey değil, biraz ivmelendikten sonra vitesi çekerseniz zaten her motorda geçiyor). Arazi için ucuz bir motosiklette çok elektronik var, bu iyi değil. Şehiriçi için de neden "Rally ergonomili" mantıkta motor kullanılır ki.
Distribitör derse okey kârı uygun tutalım servisten kazanalımdiye, o zaman 270-290 civarında bekliyorum. Umarım çok iyi fiyattan iyi lastikle gelir. Salak salak motorlar doldu ülke. Biraz eli yüzü düzgün alete benziyor.