Tvs raider torku gitti

Merhaba 2 ay önce tvs raider 125 almıştım sorunsuz kullanıyordum ta ki bu güne kadar daha yeni yolda giderken yavaşladım 1. Vitese attım bir anda gaz verirken birsey tık etti ve motor bi yumuşadı eskiden yolda ilerlerken vitesi yuksetirken motor bi ileri atardı kendini ve gazı aç kapa yaptığımda kendini ileri doğru atardı torkunu hissetirirdi ama şimdi ac kapa yapıyorum gazı yavaş yavaş hızlanıyor ve vites atarkende çok yumuşak hızlanıyor sorunu nedir

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"Depriyajın" uff olmuş. Ayarına veya balatalarına bak/baktır.

bende de aynı motor var 11k km de 1 senedir sürüyorum. Uzun yol olsun yüklü olsun her yere gittim. Yapmanı isteyeceğim bazı şeyler var.
1 boşa al boşta rölentide iken gaz ver sağlam. Motorda boğulma yoksa gayet normal devirleniyorsa kısacası alıştığın şekilde devam ediyorsa ateşleme benzin buji falan sorunsuz demektir.
2 debriyaj ayarı yapmadı isen maneti yavaşça sal bak bakalım alışık olduğu devirde mi kavrama yapıyor. Yada kavrama sırasında garip tıkırtılar bir tutup bir tutmamalar varmı. Yok herşey normal dersen
oksijen sensörü olabilir fakat o zaman boşta da devirlenmez beyin yakıt havayı ateşlemeyi ayarlayamaz.

benim kanaatim baskı balata olabilir. yeni motorda çok zor karşılaşırsın bu durumla. istisnai durum olabilir
ölçmeden bilemiyorum hintli arkadaşlar (hint pratikliği yüzünden) ybr125 baskı balatası uyabilir. oda 5 yaprak.(eski kasa 4 yaprak)
cbf150 zincir dişli uyuyor. ybr debriyaj teli uyduruluyor.
ama 3k tl ye tvs orjinal baskı balata full set. Açıp görmeden al diyemem sıfır makine en iyisi servise git garantiden değişsin. Teker falan yapıp zorlamadan birşey diyemiyorum. Baskının 1 yayı kırıldı ise yeterince kavrama yapamayabilir. En iyi şeyi servis söyleyecek. Adamla gidip debriyaj falan deme hemen orada arıza yoksa boş yere kitlemesinler salağa yat. Aklında bulunsun.
geçmiş olsun

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
benim gsr600 de balata kaçırma sorunu vardı, tamirciye götürdüm ve söktüğünde bir baktık balatalardan bir tanesi çatlaktı, yani çemberin bir tarafı çatlamış elinle kastırınca C harfi gibi açılıyordu...

debriyaj balataları ve sacları değişince motorun çekişi düzelmişti... belki senin balatalarda bir şey olmuştur... balatalar önemli değilde asıl sorun eğer kırılma olduysa motor bloğunun içerisinde gezer o parçalar ve daha büyük sorunlara neden olabilir..

durum tespiti için tam brifing vermen lazım işte... motor çekişten düştü diyorsun ama eskisi gibi bağırıyor mu yani motor kükrüyor ama gitmiyor mu yoksa kükremesi de kesildi çekişi de kesildi gibi mi bir durum var?

benim gsr600 de balata kaçırma sorunu vardı, tamirciye götürdüm ve söktüğünde bir baktık balatalardan bir tanesi çatlaktı, yani çemberin bir tarafı çatlamış elinle kastırınca C harfi gibi açılıyordu...

debriyaj balataları ve sacları değişince motorun çekişi düzelmişti... belki senin balatalarda bir şey olmuştur... balatalar önemli değilde asıl sorun eğer kırılma olduysa motor bloğunun içerisinde gezer o parçalar ve daha büyük sorunlara neden olabilir..

durum tespiti için tam brifing vermen lazım işte... motor çekişten düştü diyorsun ama eskisi gibi bağırıyor mu yani motor kükrüyor ama gitmiyor mu yoksa kükremesi de kesildi çekişi de kesildi gibi mi bir durum var?
Gitmesinde sıkıntı yok gibi sadece gazı aç kapa yaptığımda anı tepki vermesi gitti

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Gitmesinde sıkıntı yok gibi sadece gazı aç kapa yaptığımda anı tepki vermesi gitti
debriyaj balataları da aynı fren disklerindeki mantıkla çalışır... tek fark fren diskleri durmak için işlev görürler ama debriyajda ise motorun hareket etmesi için...

yani ani tepkime gittiyse debriyaj kaçırıyor olabilir onu soruyorum sana, debriyaj kaçıran motor yine hızlanır yine gider ama yavaş yavaş hızlanır... sen gaz verip kükretirsin motoru ama motor yavaş yavaş hızlanır... daha nasıl tarif edeyim bilmiyorum ki...

tamirciye göster, debriyaj balatalarını kontrol etmeleri için rica et, sadece.. motorun yağını boşaltıp yandan bir kapak açacaklar sonra orada somunları döküp balatalara ve saclara bakacaklar eğer sorun yoksa geri takıp motor yağını geri koyup yollayacaklar seni... tahminen en fazla 700 lira işçilik alırlar diye düşünüyorum ama emin değilim... belki de motorun başka sorunları vardır bilmiyorum tam.

motordan pek anlamadığın için problemini detaylı tarif edemiyorsun. yanlış anlama bende usta falan değilim de bu söylediğim şeyleri kendim yapardım mesela, basit şeyler... takım taklavat dizdim ben çünkü ülkemizde paranla rezil olmak meşhurdur.

debriyaj balataları da aynı fren disklerindeki mantıkla çalışır... tek fark fren diskleri durmak için işlev görürler ama debriyajda ise motorun hareket etmesi için...

yani ani tepkime gittiyse debriyaj kaçırıyor olabilir onu soruyorum sana, debriyaj kaçıran motor yine hızlanır yine gider ama yavaş yavaş hızlanır... sen gaz verip kükretirsin motoru ama motor yavaş yavaş hızlanır... daha nasıl tarif edeyim bilmiyorum ki...

tamirciye göster, debriyaj balatalarını kontrol etmeleri için rica et, sadece.. motorun yağını boşaltıp yandan bir kapak açacaklar sonra orada somunları döküp balatalara ve saclara bakacaklar eğer sorun yoksa geri takıp motor yağını geri koyup yollayacaklar seni... tahminen en fazla 700 lira işçilik alırlar diye düşünüyorum ama emin değilim... belki de motorun başka sorunları vardır bilmiyorum tam.

motordan pek anlamadığın için problemini detaylı tarif edemiyorsun. yanlış anlama bende usta falan değilim de bu söylediğim şeyleri kendim yapardım mesela, basit şeyler... takım taklavat dizdim ben çünkü ülkemizde paranla rezil olmak meşhurdur.
Tamamdır teşekkürler 1 hafta sonra bakım var motorun o zaman kontrol ettiririm o zaman kadar sıkıntı çıkarmaz umarım

Tamamdır teşekkürler 1 hafta sonra bakım var motorun o zaman kontrol ettiririm o zaman kadar sıkıntı çıkarmaz umarımr
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Reis neydenmiş aynı sıkıntı bendede var motor daha 3 aylık 2700 km de yoktu çekişi faln düştü motor önceden baya atikti histiriyordu kendini zincirden yaparmı benim zincir baya gevşek

Merhaba! Motorun eskisi gibi hızlanmıyorsa birkaç sebebi olabilir:
Debriyaj kaçırıyor olabilir = Motor gazı tam iletmiyor, hızlanma gecikiyor.
Zincir gevşemiş olabilir = Gücü tam aktaramaz, kontrol edip sıkmak gerekebilir.
Vites veya şanzımanda sorun olabilir =Tık sesi duyduysan bir şey yerinden oynamış olabilir.
Gaz teli gevşemiş olabilir =Gaz açınca motor geç tepki veriyorsa kontrol etmek lazım.
Bence önce zinciri ve debriyajı kontrol ettir. Sorun devam ederse bir ustaya göster.

Merhaba! Motorun eskisi gibi hızlanmıyorsa birkaç sebebi olabilir:
Debriyaj kaçırıyor olabilir = Motor gazı tam iletmiyor, hızlanma gecikiyor.
Zincir gevşemiş olabilir = Gücü tam aktaramaz, kontrol edip sıkmak gerekebilir.
Vites veya şanzımanda sorun olabilir =Tık sesi duyduysan bir şey yerinden oynamış olabilir.
Gaz teli gevşemiş olabilir =Gaz açınca motor geç tepki veriyorsa kontrol etmek lazım.
Bence önce zinciri ve debriyajı kontrol ettir. Sorun devam ederse bir ustaya göster.
Gaz telini ayarladım şanzımanda sıkıntı yok motorda ses yok normal yeni dediğin gibi zincirim çok gevşek salmış kendini motor yeni zaten 2.5 aylık faln

Motosikleti
tvs raider 125
Gaz telini ayarladım şanzımanda sıkıntı yok motorda ses yok normal yeni dediğin gibi zincirim çok gevşek salmış kendini motor yeni zaten 2.5 aylık faln
hocam düzeldi mi aynı sorun bende var 630km 2,5 aylık motor daha rodaj bakımına goturdum bujileri kontrol ettirdim sorun olmadığını söyledi usta fakat gaz tepkimesi devirlenmesi azaldı eski atikliği yok.

oksijen sensörü olabilir fakat o zaman boşta da devirlenmez beyin yakıt havayı ateşlemeyi ayarlayamaz.

o2 öyle çalışmaz, ecu afryi o2 sinyallerine göre ayarladığı için, görev yapmayan sensörden dolayı yakıtı hep yüksek gönderir, kısaca yakıt sarfiyatı artmışsa o2 den şüphelenebilirsin

Motosikleti
tvs raider 125

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar