Görünür bölgelerdeki kaliteyi biraz açar mısınız, beğenmediğiniz tarafları neler ?
Öncelikle belirteyim. Beğenmediğim taraflar kendi motorumla yaptığım kıyaslamalar (BN125).
Birde ben RTS200 e çamur atıyormuş gibi görünmemek için yazmamıştım buraya.
Beğendim diye yazdıklarım benim motorumdada olan özellikler.
Öncelikle beğendiğim tarafları yazmak isterim.
Motorun ağırlık merkezi oldukça aşağıda. Belkide depo boş olduğu için bana öyle geldi. Ama depo dolsa bile yinede aşağıda.
Benim motorda depoda 2-3 litre benzin vardı. Sonradan kendi motoruma baktım. benim motordan bile daha aşağıda ağırlık merkezi.
Bu çok hoşuma gitti. Benim için önemli.
Motor hafif. Sağa sola yatırma simüle ettim. Kaldırırken zorlanmadım. Bu istediğim özellik.
Motoru çalıştırdım. Gaz verdim. Egzos bağırmıyor. Kuru gürültüyü sevmem. Buda hoşuma gitti.
Motorun görünümü oldukça heybetli. Sürücü için deponun büyüklüğünden daha heybetli intiba uyandırıyor. Bu güzel.
Ekran ihtiyaç duyulan şeyleri kapsıyor. Yazılar büyük. Bende hem yakın hem uzak sorunu var. Ekranı çok rahat okudum. Buda güzel.
Oturuş pozisyonu dik, gidon yüksek şekilde. Bunuda beğendim.
Özellikle ön ve arka amortisörü kontrol ettim.
Başkaları beğenmeyebilir ancak ben 60kg olduğum için önemli.
Yumuşak olmalı ve şehir içindeki arnavut kaldırım, taş, çakıl, kasis gibi şeylerde yumuşak olmalı.
Hem ön hemde arka son derece yumuşak. Bunuda çok beğendim.
Beğenmediklerim.
Elciklerin kalitesi düşük.
Düğmeler bakalit görünümlü. Bendeyse parlak kaliteli plastik.
Depo kaplaması ince plastik. Belki iyidir böyle olması ama kaliteli bir intiba bırakmıyor.
Üstüne oturduğum motorun depo grenajı ezikti. Normalde o grenaj kaliteli bir kaplamada ezilmez kırılır.
Belkide depo metaldi bilemiyorum.
Motor bloğu kapakları siyah renkli. Ancak sanki ele bir fırça alınmış fırçayla boyanmış gibi.
Benim motordaysa aluminyum imalattan renkli ve en ufak bir pürüz bile yok.
Motoru dükkanda çalıştırdım. Egzos sesi düşük güzel. Ancak rölantide titreme var. Hemde çok.
Henüz motorun rodajı yapılmadığı için titrediğini düşündüm biran . Fakat benim motoru hatırladım.
vitrinde çalıştırdığımda titreme yoktu benim motorda.
Bloktaki vidalar sanki paslanmaya başlamış, başlayacak gibi. Benim motordaki vidalar korm/nikel kaplı.
RTR200 deki vidalarsa elektrik tesisatında kullandığımız galvaniz tavaları tutturmak için kullandığımız galvaniz vidalara benziyor.
Durum bundan ibaret.
Elcik, düğme, motor blok renk ve kaplaması, vidalar, rölantideki titreme olayı... bu motordan vazgeçmemdeki en büyük etken.
Onun dışındaki özellikleri tam aradığım şeyler.