TVS Apache ile ilk uzun yol Edirne Selimiye Camii ziyareti

Honda 600 F motorumu satıp nakit ihtiyacımı karşıladım. Elbette ki motorsuz olmazdı ve bu kez küçük cc ve uzun omurlu bir motor alacaktım. Tercihim uzun bir araştırmadan sonra TVS Apache oldu. Motoru aldıktan sonra semt içinde bir kaç gün ısınmak için takıldım. Daha sonra hem rodajı tamamlamak hem de Ramazan ayının maneviyatı içerisinde hep merak ettiğim Edirne Selimiye Camiini ziyarete gittik arkadaşım Yavuz’la. Motor gayet iyi götürdü bizi. Fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum...(İlk işim kendime bir fotoğraf makinesi almak olacak.Fotoğraflar telefon ile çekildiği için düşük kaliteden dolayı özür dilerim. Kendime yakıştıramadım ama bu kez idare ediverin dostlar:sunny:)

Sabah namazlarımızı kılıp hazırlıklarımızı gözden geçirip yola koyulmak için hazırdık. İlk fotoğraf yolculuk öncesi km saati.

Tem otoyolunda güneş yeni yeni yüzünü gösteriyordu

Motorun yolda gidişi 150 cc için gayet tatminkar. 600F ile hiç kıyaslama yapmıycam zira zaman zaman bu yol bitmez dediğim oldu :pale:

Bol yeşillik ve sabahın büyülü sisi

Yüksek bir viyadükte çekindik bu resimleri. Kamyonlar otobüsler geçtikçe viyadük öyle bir sallanıyor ki fazla duramadık tırstık :queen: hemen atladık motora vınn yola devam :cherry:

İl sınırı tabelalarını çekmeyi çok istedim ama fotoğrafçı arkadaşım Yavuz sağolsun bi tek bunu yakalayabilmiş :pale:

Ve işte artçım,kankam,fotoğrafçım, v.s. herşeyim :p

Buda attan inip eşşeğe binen bi insanın yüz ifadesine sahip olan bendeniz :cherry:

Uzun ve bomboş asfaltlar offf offff :cat:

N72 mizin objektifine takılan birkaç yol tabelası :cat:

Sanıyorum Edirne’de karşılaştığımız ilk trafik ışıkları

Trakya Üniversitesi

Kırkpınar Güreşlerinin temsili anıtı

Yine kareler Edirne’den

İşte Mimar Sinan’ın o görkemli eseri Selimiye Camii

Öğle namazı için abdest alıyoruz

Selimiye Camii’nin içinden kareler

Ve işte birçoğunuzun duyduğunu sandığım Ters lale motifi
(Rivayete göre Camini arsası içinde bir lale bahçesi varmış ve bu bahçe sahibinden Camii için satın alınmak istendiğinde sahibi vermemek istemiş, sonunda razı geldiğinde bahçesinin devamlı sembolik edilmesi için bir lale motifinin yapılmasını istemiş.Mimar Sinan da lale motifini yapmış fakat ters olarak yapmış lale motifi burada bir lale bahçesinin olduğunu, ters yapılması ise sahibinin tersliğini temsil etmektedir.(Alıntıdır))

Buda İsrail bayrağında yer alan altıgen yıldız camiinin içinde bir duvardan

Edirne Kapalı çarşısı

Artık ufak ufak şehirden ayrılıyoruz

Dönüş yolu E5 karayolundan TEM otoyolu pek bi sıkıcı gelmişti de :silent:

Apache iki kişi ile bile bayır yukarı 90 km ile rahat yol alabiliyor

Buda gölgemiz :p

Ve yolculuk sonrası km saati

Başka bi gezide yine görüşmek üzere..
Kazasız belasız sağlıcakla kalın

güzel gezi güzel bir anlatım yüregine emegine, tekerine saglık
o bomboş yolu 600f le kapatmak varmış ya neyse başka sefere :p

o bomboş yolları 600F ile zamanında çok kapattım:) artık ağır takılıom :p

bundan okadar emin olma :p
benim süpürgem çok cc ışık hızıyla gidiyo :queen:

..güzel fotolar güzel etkinlik devamlı olmasını dilerim..:cat:..(bu arada bende bodruma gittim geldim sitede kimse oralı olmadı kıskandım seni reco ):cherry:

Apache ile bayır aşşagı 130 da yeter:) Yeterki yolda bırakmasın:cat:

Mersin İl Temsilcisi
üniversiteyi edirnede okudum ben... her şey gözümden bir şerit gibi geçti...
trakya üniv kapısı, fakülte... hey yavrum heyyy... karlı, soğuk günlerde it gibi titrerdik :D

çok şükür bu günlere..

güzel gezmişsiniz. bilrim oraları 1995-1998 arası kırklareli' de kalmıştım. motor işine gelince cc önemli değil, o keyfi yaşamak önemli.

hocam bizim için de dua edeydin ya "Allah'ım motoru olanlara kazasız belasız binebilmeyi, olmayanlara da gönüllerindeki motoru alabilmeyi ve yine kazasız belasız sürebilmeyi nasip eyle" diye.:) geziniz güzel farklı olmuş, Allah kabul etsin.

apachemi alınca bende gezcem oraları.sizin yerinizde olmayı cok isterdim walla.allah kabul etsin gezinizi.tekerımıze tas degmesın ınsallah.

bizim buralara gelmişin başlığı okumadım yanlıslık tvs yazısını görünce tıkladım bi baktım bizim Edirne :D

temi in boş olmasın dan dolayı şanslısınız bence boş olmadıığı zamanlar tır kaynar o yollarda gelmişken ken bikaö yer gezseydiniz keşke köprüler arası falan iidir bizim buralar yaa iidir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar