- Konu Yazar
Honda 600 F motorumu satıp nakit ihtiyacımı karşıladım. Elbette ki motorsuz olmazdı ve bu kez küçük cc ve uzun omurlu bir motor alacaktım. Tercihim uzun bir araştırmadan sonra TVS Apache oldu. Motoru aldıktan sonra semt içinde bir kaç gün ısınmak için takıldım. Daha sonra hem rodajı tamamlamak hem de Ramazan ayının maneviyatı içerisinde hep merak ettiğim Edirne Selimiye Camiini ziyarete gittik arkadaşım Yavuz’la. Motor gayet iyi götürdü bizi. Fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum...(İlk işim kendime bir fotoğraf makinesi almak olacak.Fotoğraflar telefon ile çekildiği için düşük kaliteden dolayı özür dilerim. Kendime yakıştıramadım ama bu kez idare ediverin dostlar:sunny
Sabah namazlarımızı kılıp hazırlıklarımızı gözden geçirip yola koyulmak için hazırdık. İlk fotoğraf yolculuk öncesi km saati.

Tem otoyolunda güneş yeni yeni yüzünü gösteriyordu

Motorun yolda gidişi 150 cc için gayet tatminkar. 600F ile hiç kıyaslama yapmıycam zira zaman zaman bu yol bitmez dediğim oldu
ale:

Bol yeşillik ve sabahın büyülü sisi

Yüksek bir viyadükte çekindik bu resimleri. Kamyonlar otobüsler geçtikçe viyadük öyle bir sallanıyor ki fazla duramadık tırstık :queen: hemen atladık motora vınn yola devam :cherry:

İl sınırı tabelalarını çekmeyi çok istedim ama fotoğrafçı arkadaşım Yavuz sağolsun bi tek bunu yakalayabilmiş
ale:

Ve işte artçım,kankam,fotoğrafçım, v.s. herşeyim

Buda attan inip eşşeğe binen bi insanın yüz ifadesine sahip olan bendeniz :cherry:

Uzun ve bomboş asfaltlar offf offff :cat:

N72 mizin objektifine takılan birkaç yol tabelası :cat:

Sanıyorum Edirne’de karşılaştığımız ilk trafik ışıkları

Trakya Üniversitesi

Kırkpınar Güreşlerinin temsili anıtı

Yine kareler Edirne’den

İşte Mimar Sinan’ın o görkemli eseri Selimiye Camii

Öğle namazı için abdest alıyoruz

Selimiye Camii’nin içinden kareler

Ve işte birçoğunuzun duyduğunu sandığım Ters lale motifi
(Rivayete göre Camini arsası içinde bir lale bahçesi varmış ve bu bahçe sahibinden Camii için satın alınmak istendiğinde sahibi vermemek istemiş, sonunda razı geldiğinde bahçesinin devamlı sembolik edilmesi için bir lale motifinin yapılmasını istemiş.Mimar Sinan da lale motifini yapmış fakat ters olarak yapmış lale motifi burada bir lale bahçesinin olduğunu, ters yapılması ise sahibinin tersliğini temsil etmektedir.(Alıntıdır))

Buda İsrail bayrağında yer alan altıgen yıldız camiinin içinde bir duvardan

Edirne Kapalı çarşısı

Artık ufak ufak şehirden ayrılıyoruz

Dönüş yolu E5 karayolundan TEM otoyolu pek bi sıkıcı gelmişti de :silent:

Apache iki kişi ile bile bayır yukarı 90 km ile rahat yol alabiliyor

Buda gölgemiz

Ve yolculuk sonrası km saati

Başka bi gezide yine görüşmek üzere..
Kazasız belasız sağlıcakla kalın
Sabah namazlarımızı kılıp hazırlıklarımızı gözden geçirip yola koyulmak için hazırdık. İlk fotoğraf yolculuk öncesi km saati.

Tem otoyolunda güneş yeni yeni yüzünü gösteriyordu

Motorun yolda gidişi 150 cc için gayet tatminkar. 600F ile hiç kıyaslama yapmıycam zira zaman zaman bu yol bitmez dediğim oldu

Bol yeşillik ve sabahın büyülü sisi

Yüksek bir viyadükte çekindik bu resimleri. Kamyonlar otobüsler geçtikçe viyadük öyle bir sallanıyor ki fazla duramadık tırstık :queen: hemen atladık motora vınn yola devam :cherry:

İl sınırı tabelalarını çekmeyi çok istedim ama fotoğrafçı arkadaşım Yavuz sağolsun bi tek bunu yakalayabilmiş

Ve işte artçım,kankam,fotoğrafçım, v.s. herşeyim

Buda attan inip eşşeğe binen bi insanın yüz ifadesine sahip olan bendeniz :cherry:

Uzun ve bomboş asfaltlar offf offff :cat:

N72 mizin objektifine takılan birkaç yol tabelası :cat:

Sanıyorum Edirne’de karşılaştığımız ilk trafik ışıkları

Trakya Üniversitesi

Kırkpınar Güreşlerinin temsili anıtı

Yine kareler Edirne’den

İşte Mimar Sinan’ın o görkemli eseri Selimiye Camii

Öğle namazı için abdest alıyoruz

Selimiye Camii’nin içinden kareler

Ve işte birçoğunuzun duyduğunu sandığım Ters lale motifi
(Rivayete göre Camini arsası içinde bir lale bahçesi varmış ve bu bahçe sahibinden Camii için satın alınmak istendiğinde sahibi vermemek istemiş, sonunda razı geldiğinde bahçesinin devamlı sembolik edilmesi için bir lale motifinin yapılmasını istemiş.Mimar Sinan da lale motifini yapmış fakat ters olarak yapmış lale motifi burada bir lale bahçesinin olduğunu, ters yapılması ise sahibinin tersliğini temsil etmektedir.(Alıntıdır))

Buda İsrail bayrağında yer alan altıgen yıldız camiinin içinde bir duvardan

Edirne Kapalı çarşısı

Artık ufak ufak şehirden ayrılıyoruz

Dönüş yolu E5 karayolundan TEM otoyolu pek bi sıkıcı gelmişti de :silent:

Apache iki kişi ile bile bayır yukarı 90 km ile rahat yol alabiliyor

Buda gölgemiz

Ve yolculuk sonrası km saati

Başka bi gezide yine görüşmek üzere..
Kazasız belasız sağlıcakla kalın