1700 km de hocam
Benim tavsiyem de karburatöre ellememen yönünde. Bir daha ayar tutturman çok zor olabilir.
1700 km de hocam
1700 km de hocam
Bu motor 20 bin den sonra açiliyor.kendine geliyor,
Sen 1700km motorun hicbiryerini elleme.
8-10 bin km de kontrol amacli supap lara baktir tamam.
Baskada birsey yapma
Yag,yag filtresi,hava filtresi(sadece yika prille)buji yi degistir.
Zincirini yagla tamamdir.
Hocam hava ayariyla oynadık birkere tekrar duzeltmeye ugrasicam. Bajajin 180 lik pulsar modeli var hindistanda ondada ucal bs 29 karbüratör varmış. Servis kitapciginda 2.5 +2 turns out yaziyor. Dediginiz gibi o ayara alicam
Karburator ayni ama hava vakum hatti farkli,hava filtre kutusu farkli.hatta filtre bile farkli.
Hortum daha uzun,hortum çapi farkli
Hava filtre kutusu montaj yeri bile baska yerde.
Pulsar 180 iki bujili.
Peki levent hocam. Kusura bakma senden fazla yorum istiyoruz. Hakkını helal et
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------
Levend hocam hava ayar vidasi karbüratör üzerinde hava filtresi tarafinda ise açınca havayı yükseltir. Eger motor tarafinda ise acinca yakıtı yükseltir diyenler var. Bir bilgin varmi bu konuda
Hocam hava ayariyla oynadık birkere tekrar duzeltmeye ugrasicam. Bajajin 180 lik pulsar modeli var hindistanda ondada ucal bs 29 karbüratör varmış. Servis kitapciginda 2.5 +2 turns out yaziyor. Dediginiz gibi o ayara alicam
patron, lpg ayarcısına git, rica minnet egzoz emisyon cihazına motoru bağlat, karbüratör vidasını "lambda: 1" olacak şekilde çevir ayarla.
biraz sevimlilik yaparsın, ustalar da motosikletin ayarının aslında böyle yapılması gerektiğini görecekleri için merakla izin verirler.
batıda karbüratörlü motosikletlerin ayarları bu şekilde yapılıyor. işin doğrusu böyledir.
patron, lpg ayarcısına git, rica minnet egzoz emisyon cihazına motoru bağlat, karbüratör vidasını "lambda: 1" olacak şekilde çevir ayarla.
biraz sevimlilik yaparsın, ustalar da motosikletin ayarının aslında böyle yapılması gerektiğini görecekleri için merakla izin verirler.
batıda karbüratörlü motosikletlerin ayarları bu şekilde yapılıyor. işin doğrusu böyledir.
Emisyon cihazına bağlayınca rolantiyi belli bir devire almak gerekirmi? Mesela 3000 devire yükselterek mi bağlanmalı yoksa normal 1400 devirde mi?
Hocam benim en üst kapakta yani kulbutor kapağının buji tarafinda terleme var. Servise gosterdim normaldir yapar diyor.
Hocam benim en üst kapakta yani kulbutor kapağının buji tarafinda terleme var. Servise gosterdim normaldir yapar diyor.
belirli bir kilometreden sonra normal. yapıyor. külbütör kapağını sök, sıvı conta çek düzelir.
1.700km 0 alinmiş motorun neyi terleme yapacak,ben 46 bin km kullandm ne terleme ne yag eksiltme yapti.
Biksici bak dostum,her defasinda belirtiyoum,
Servis ilk kurulum yaparken tüm civatalari somunlari elden gecirmesi gerekiyor.
Hee bu işi ben kendim yaptigim icin sorunsuz kullandm.
Bu mevzu ucin son kez yaziyorum.
Servise gittiginde tüm civatalari torklat.
Ozellikle belirt
Ve bu işlemlerden sonra
Artik motorun bir yerini kurcalama.kurcalatma.calisan sisteme mudahele edilmez..
https://youtu.be/-B-fLDOBqzo
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------
Selam dostlar yukarıdaki linkte bizimki gibi cv karbüratörler için yararlı bilgiler var
selam
benim motor 7000 devirde 94 geçmiyor. uzun yokda kaçbin devirde sürüyorsunuz 9000 dayasam deviri sürekli sıkıntı olurmu