bajaj kötü motor değil.. o paraya alınacak bi motor.. 7bın tl ıkıncı elleri için güzel paralar..
Belki biliyosunuzdur 3 4 ay kadar hem apachem hem pulsarım vardı emanet hocamın motorunu kullanıyodum.. 1000km aşkın yol yaptım.. pulsarın ufak tefek sorunları kronık problemlrı var evet.. motor tamamen elektronık düzen üzerine kurulu, apache analog sistem basitlik sağlamlık getiriyor..
sensörlü motorların hepsınde var bu tarz sorunlar.. pulsara özgü değil.. o nedenle alınabılır bana sorarsan.. halledilmicek bi problemı yok pulsarın. çok yakıdan bildiğim bi makine..
Dostum kötüsü iyisi ayrı mesele. Benim canımı sıkan noktaları şunlar.
1) Bajaj 200 SS modeli hakkında bilgi alabilmek için, servise, sonra kuralkan'a en son da bajaj india 'ya mesaj attım. Üçüde 2-3 aydır hala en kısa sürede dönecekler. Sağolsun pazarlama müdürleri burada ondan alabildim merak ettiğim soruların cevaplarını.
E daha basit sorulara cevap alamıyorken yarın bir gün problem yaşadığımda ne olacak?
2) Bajaj başlığı altında tartışılıyor hala. Adama 3 defa servise götürmüş makinayı. Üçünde de geri yollamışlar. Dördüncüsünde servise gerek kalmamış. Hareket halindeyken makina stop ediyo, arka tekeri kilitliyor adamın kaburgalar kırık. E ne anladım ben bu işten?
3) Bir makinanın içinde ne kadar az elektronik aksam varsa sorun yaratma olasılığı o kadar azalır. Hele ki Bajaj, Apache gibi yeterince test edilmeden piyasaya sürülen motorlarda. Bir denge sensörü sorunları var daha hala sorunun ne olduğunu bulabilmiş değiller.
4)Bajaj daha yeni enjeksiyon sistemine geçti. E yeterince test yok. Yani denekler bizleriz.
Ha ufak tefek sorunlar olur. Onlar kabul edilebilir. Benim iş arkadaşımda vardı bajaj. 5000-6000 arası deli gibi titriyordu makina. Göstergeyi okuyamıyordun o derece. Tamam bu paraya bu kadar oluyor. Onu anlarım. Ama yukarıdaki 4 madde kabul edilemez benim gözümde.
Ben çok olumlu yaklaştım makinaya başlarda. Hata kafamda SS vardı. Gelsin alacaktım. Param hazır. Ama zaman geçtikçe soğudum.
Hele ki aynı sorundan bir makinanın 3 kere servise gidip dördüncüsünde adamın düşüp kaburgasını kırması nedir yav? Valla benim canım kıymetli. Kimse kusura bakmasın.
Buradaki servis sallamamaya başlasın altımdaki motoru da satarım. Hiç acımam . Marka benden önemli değil.