TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merabalar arkadaş Şubat ayında tvs alıcamda rodajı uzun yol yapmak şartmı ve ya yaptıktan sonra motoru açma gibi bi muhabbet var mesela motoru zorlucan basabildiğin kadar bascan viteslerde en son ne görüüyo zorlucan diyolar aslı nedir kullanan arkadaşlar yarımcı olur sevinirim :)

nasıl derken biraz açar mısın 1 vites aşağı basıyorsun 2 3 4 5 içinse pedalı yukarı çekiyorsun 1 ve 2 arasıda boş vites

ben daha önceden 100lük kanuni kullandım oda direk gösterge vardı gösteriodu
ehliyet sınavdada 150 lik mondial kullandım ondada gösterge vardı vitesi hiç boşa atmadım debrajı trafik ışıklarında filan tuttum da sınavı geçtim boşa atamadım .

belkide. ama derdini anlatmayını dinleyemiyoruzki. neyse yüzyüze konuşuruz. yokmu gezi mezi geliyim plaka okutayım biraz size:) küççük motorcular sizi:):)

merhaba dostlar bir sorunum var, konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim. bir kaç ay önce motorun üst kapağından biraz yağ sızdığını ve orada donup kaldığını farkettim. terleme yapmıştır falan diyerek önemsemedim, yağı temizledim ve bıraktım. bir kaç gün önce aynı yerden tekrar yağ sızmış, bu sefer bir tamirciye gidip üst kapak contasını değiştirteyim dedim. neyse usta üst kapağı sökerken bende izlemeye başladım ki kapak söküldüğünde orada conta olmadığını gördüm ve afalladım. haliyle ustaya sordum, burda conta olması gerekmiyo mu diye? abi burada conta olmaz, sıvı conta sıkıp kapatcaz sorun kalmaz dedi ... dediği gibi yaptık ama hala aynı yerden yağ kaçıyor şimdi merak ettiğim gerçekten üst kapağa conta konulmuyor mu ve aynı sorunla karşılaşıp da çözüm yolu gösterebilecek olan biri var mı?

merhaba dostlar bir sorunum var, konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim. bir kaç ay önce motorun üst kapağından biraz yağ sızdığını ve orada donup kaldığını farkettim. terleme yapmıştır falan diyerek önemsemedim, yağı temizledim ve bıraktım. bir kaç gün önce aynı yerden tekrar yağ sızmış, bu sefer bir tamirciye gidip üst kapak contasını değiştirteyim dedim. neyse usta üst kapağı sökerken bende izlemeye başladım ki kapak söküldüğünde orada conta olmadığını gördüm ve afalladım. haliyle ustaya sordum, burda conta olması gerekmiyo mu diye? abi burada conta olmaz, sıvı conta sıkıp kapatcaz sorun kalmaz dedi ... dediği gibi yaptık ama hala aynı yerden yağ kaçıyor şimdi merak ettiğim gerçekten üst kapağa conta konulmuyor mu ve aynı sorunla karşılaşıp da çözüm yolu gösterebilecek olan biri var mı?

Bende de ayni durum vardi. (eski apache) sivi conta ile halletti yetkili servis.

Bende de ayni durum vardi. (eski apache) sivi conta ile halletti yetkili servis.

cevap için sağol dostum biraz daha bekleyip farklı bi tamirciye gideyim en iyisi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------

Üst kapakta metal conta vardı sanırım?

internetten araştırdım biraz yedek parça olarak, belirttiğiniz gibi metal conta satanlar var ama parçanın üst kapağa ait olup olmadığını bende çözemedim (ustanın yüzünden )

sbr

şaka olm şaka üzülme seviyorum seni. esas sabriye uyuzum ben:)

abi ne desen haklısın..şaka yapmak için yazdıysan bile kötü hissettim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:08 ----------

eğerki silindir kapağı ile silindir arasından bahsediyorsan orada conta olması gerekir. sanırım daha önce bi arkadaş daha aynı şeyi söylemişti. onda da conta çıkmamış. aşağıdan inceleyebilirsin.
ilk resimde 3 numaralı conta silindir ile kapak arasındaki contadır.

2rfqwwk.jpg

2dqshsk.jpg

hocam aynen silindir kapağı ve silindir arasından bahsediyorum. internetten bulduğum conta da üst resimde ki 3 numaralı parçanın aynısı. yalnız parça metal conta diye geçiyordu böyle bi parçanın yanıp iz bırakmayacak şekilde kaybolma ihtimali var mıdır? çok fena ikilemde kaldım en iyisi biraz yol tepip düzcede ki servise göstereyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar