Selamlar arkadaslar, dün motorumu servise götürdüm hem güzel bir bakım yaptırdım, hemde gaz yememe sorununa baktırdım. Bakımı yaptılar fena değil. Gazıda ayarladılar zımba gibi oldu motor. Yola cıktım bastım eskisindende saglam gaz yiyordu. Fakat aksam isten gelirken yine aynı hatayı verdi ve yine 6000 devirde takılıyor. Birde sizlerin söylediği gibi diyaframa baktırdım özellikle. Diyaframda delik vs. yok.
Buji üzerindeki baslıgı değiştirip ngk marka bir platin taktırdım. Bujiyi yeni almıs olmama ragmen, porselen oynuyordu ve servisteki arkadas bundanda yapabilir dedi. İki haftadır bu soruna bir care bulamadım hala. Birileri bana yardım etsin artık. Derbeder oldum ben sorunun yüzünden. Bir gaz ayarını cektiremiyorum iki haftadır. Enteresan bisey. Bu adamlar bilerek mi yapmıyor yoksa anlamıyorlarmı bu isten cözemedim dogrusu. Sıkıldım artık gidip gelmekten. Lütfen su isten anlayan biri varsa aranızda bana yardımcı olsun...
ngk bujiyi sök orijinal bujisini tak dene düzeleceğinden eminim
bende bir dönem aynı sorunları yaşadım gaz yememe bayılma gibi
ngk buji taktırmaya gittim usta bu motorlar ngk yı seçiyorlar randuman vermiyor orjinalden başka bujiyi kabul etmiyorlar deyince tamam dedim tak orjinali
taktı çok şükür 10 gündür tık yok deli gibi gidiyor
hava ayarınıda 2,75 tur yap en iyi ayar bu (benim makinaya göre) sende dene