selam arkadaşlar, motoru takoza alma yada motor blok civatalarını burç içinden geçirerek titreşimi azaltabilirmiyiz, aklımda var bişeyler ama uğraşmak lazım
Bu titreşim gerçekten bu kadar çok rahatsız ediyor mu? Gerçekten kafam karıştı. Yanlış anlaşılmasın kime inanıcamı şaşırmış durumdayım. Hala araştırma aşamasındayım kışa doğru alıcam kısmet olursa. Soruyorum millete; iyi, güzel, titreşim felan yok, sen bakma söylenilenlere çin mallarında daha fazla var gibisinden çoğu konuşmalara denk geldim. Fakat o forumlara girdiğim zaman hiç biri titreşimden şikayet etmiyor. Bu kadar bariz şekilde titreşim konusunun adı bile geçmiyor yani. Şimdi
"kartalizma07" nickli arkadaşımız" "motor blok civatalarını burç içinden geçirerek titreşimi azaltabilirmiyiz?" diye bir soru yöneltince demek ki gerçekten rahatsızlık veriyor bu titreşim konusu. Tam karar verdim alıcam derken, yine ve tekrardan şüpheye düşüyorum. Beni Apache almaya teşvik eden kalıbı ve asabi yapısı. Gidip ybr125'te alsam sorun olmaz. Siz yollarda beni gördüğünüzde geçip durucak olsanızda bu beni etkilemez. Sonuçta altımızdaki makinaların ederi, gideri belli. Ben mondial 100kh cup'ta kullandım ama titreşimin tek rahatsız ettiği yer yokuş aşağı tam gaz inerken. Oda arkada artçı iken rahatsız oluyorsun sadece süren kişide pek bir rahatsızlık durumu olmuyordu. Peg'lerden ayaklarımı kaldırıyordum yokuş aşağı tam gaz giderken. Titreşimden ayaklarım kopacak sanıyordum. Onun harici düz yolda vs hiç bir rahatsız edici bir yanı yoktu o çin malı motorun. Ama gel gelelim günümüzün CBF150'sine YBR125'ine kafa tutan bu motorda titreşim o kadar çok ve sık dile getiriliyor ki artık çok kararsız ve çelişkide kalmış bir durumdayım. Lütfen diyorum. Eğer biri örneklerle motorun titreşimini anlatabilirse çok sevinicem. Artçı olarak binme imkanı bulsam rica etmeyi geçtim artık. "Al kardeşim şu benzin parasını Allah rızası için şu motora artçı olarak biniyimde bir tur atalım titreşimi bir göriyim dicem." Parasını verip binicem motora o dereceye geldim artık sırf bu titreşim, vibrasyon konusu yüzünden.
Bu arada G.O.P'da son durağın karşısında duran kırmızı Apache'nin sahibi burdanmıdır?
Lütfen birileri şu bahsi geçen konuya bir ışık tutar, aydınlatırsa çok sevinirim. Olmadı 1/1.500 lira alıcam bir titan delüx yada titan s bakıcam keyfime. Ne o ölür, nede ben öldürebilirim o motoru. Sonuçta geçiş motoru olucak ama aldığımda satmayı düşünmediğimden bu kadar çok üstüne düşüyorum. Diceksiniz ki ne kadar takıntılısın. Takıntı değil, 4.000 lira'yı sokağa atmak istemiyorum hepsi bu.
Sağlıcakla kalmanız dileğiyle. İyi forumlar dilerim...
Can BİNGÜL